Log Gondermeyi nasil silebilirim

Başlatan pexa1, 06 Eylül 2015 - 17:38:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pexa1

Selamun ALeykum
Arkadaslar oncelikle benim istedigim sey /var/log dizindeki log dosyaysini bulup silmek degil log gonderen adresi silmek.Galiba tum sistemlerde mesela windows ta windows microsofta mi bilmem nereye log gonderiyo iste linux ta bunu nasil engellerim yani linuxun iste sahibine mi linux sirektinemi bilemme nereye nasil engelleyebilirim..
SuSKuNLuĞuM aSaLeTiMDeNDiR.HeR LaFa VeRiLeCeK CeVaßıM VaR.FaKaT ßiR LaFa ßaKaRıM LaFMı DiYe, ßiRDe SöYLeYeNe ßaKaRıM aDaMMı DiYe!

Reverser

Öyle bir şey yok. :)
Bir ara Canonical'ın Unity arama geçmişini raporladığına dair söylentiler oldu ama sanmıyorum.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

heartsmagic

Hehe.

/var/log altındaki kaydı ne yapsın Linux'un sahibi? Neyse, söylendiği gibi yok öyle bir şey. Ubuntu özelinde ise Amazon'la olan anlaşma gereği arama verileri şifreli olarak bir yerlere gidiyor. Gizlilik seçeneklerinde de bunu kapatmak mümkün.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

pexa1

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Eylül 2015 - 17:43:57
Hehe.

/var/log altındaki kaydı ne yapsın Linux'un sahibi? Neyse, söylendiği gibi yok öyle bir şey. Ubuntu özelinde ise Amazon'la olan anlaşma gereği arama verileri şifreli olarak bir yerlere gidiyor. Gizlilik seçeneklerinde de bunu kapatmak mümkün.
/var/log dizininde belki olmaya bilir de benim demek istedim yani anti virus programlari gibi ani sirekte log gonderiyo ya mesela linux ta hangi dizinde bilmiyom fakat mesela benim ne yaptigimi gizleyebilirmiyim.. yada ise o gizlik secenklerini biraz daha genis anlatabilirmisn
SuSKuNLuĞuM aSaLeTiMDeNDiR.HeR LaFa VeRiLeCeK CeVaßıM VaR.FaKaT ßiR LaFa ßaKaRıM LaFMı DiYe, ßiRDe SöYLeYeNe ßaKaRıM aDaMMı DiYe!

heartsmagic

Geniş anlatılacak bir şey yok, Linux için söylediğin tarzda bir sıkıntı yok. Gerçi Linux, Linux diyoruz ama Linux bir çekirdek sadece. Burada kastın olan şey Ubuntu mu? Sözün özü bir yere log falan gittiği yok, Ubuntu özelinde ise giden tek şey benim söylediğim şeydir onu da Gizlilik ayarlarından kapatacaksın. Endişelenmeni gerektiren bir durum yok.

Çok şüphe duyuyor veya bize inanmıyorsan Wireshark gibi bir uygulamayı patlatıverirsin hemen.

pexa1

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Eylül 2015 - 17:48:56
Geniş anlatılacak bir şey yok, Linux için söylediğin tarzda bir sıkıntı yok. Gerçi Linux, Linux diyoruz ama Linux bir çekirdek sadece. Burada kastın olan şey Ubuntu mu? Sözün özü bir yere log falan gittiği yok, Ubuntu özelinde ise giden tek şey benim söylediğim şeydir onu da Gizlilik ayarlarından kapatacaksın. Endişelenmeni gerektiren bir durum yok.

Çok şüphe duyuyor veya bize inanmıyorsan Wireshark gibi bir uygulamayı patlatıverirsin hemen.
Size guvenim tam da bazi hatalarim oluyoda oda acemiligimden kaynaklaniyo..

heartsmagic

Hepimiz zamanında acemiydik, sorun değil. Şu gizlenme, karşılık verme olaylarından önce diğer tarafta da konuşulduğu gibi işin temelini öğrenme uğraşı içine girsen emin ol daha fazla şey kaparsın. Linux mu kullanıyorsun? Fazla takılma kendini gizleme, karşı taraf için savunma yapma meselelerine. Otur Linux öğrenmeye çalış, otur ağ konularına bak biraz. Wireshark'ı boşuna söylemedim yukarıda.

pexa1

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Eylül 2015 - 17:57:12
Hepimiz zamanında acemiydik, sorun değil. Şu gizlenme, karşılık verme olaylarından önce diğer tarafta da konuşulduğu gibi işin temelini öğrenme uğraşı içine girsen emin ol daha fazla şey kaparsın. Linux mu kullanıyorsun? Fazla takılma kendini gizleme, karşı taraf için savunma yapma meselelerine. Otur Linux öğrenmeye çalış, otur ağ konularına bak biraz. Wireshark'ı boşuna söylemedim yukarıda.
Linux Kullaniyom ubuntu

heartsmagic

Soru babında değildi aslında o, elbette biliyorum Linux kullandığını :)

Minty

Öncelikle bir derin nefes al :) Linux kullanıyorsun ve kimse tarafından izlenmiyorsun merak etme. Paranoyak olmaya gerek yok. Virüs derdin yok, malware derdin yok taş gibi bir işletim sistemi kullanıyorsun. Sadece Linux tecrübeni artırmaya çalış. Sağa sola gir kurcala biraz, yapamadıklarını araştır bulmaya çalış. Zaten Linux'un temelinde de o vardır. Sen bilgiye gidersin. Biraz üstüne gitmeyle bir süre sonra çok rahat bir şekilde kullanmaya başlarsın. Dosya sistemini, işleyişini vb. özelliklerini öğrendikten sonra açtığın konuların ne kadar gereksiz olduğunu kendin de anlayacaksın :)
~~~~~   Bazı insanlar o kadar fakir ki tek sahip oldukları şey para...   ~~~~~