[Çözüldü] PRIME Özelliği

Başlatan ahmedf.1, 06 Eylül 2015 - 14:10:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmedf.1

Hayırlı Günler dilerim arkadaşlar.
DRI_PRIME=1
Komutuyla istedğim programları harici kartımı terminal üzerinden çalıştırabiliyorum.Bunu veya buna benzer komutları terminale  Yazmadan ikon üzerindende yapmak istiyorum.Bu komutu hangi dosyaya eklersem bu istediğimi yapabilirim diye merak ediyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

ulupınar

Alıntı yapılan: ahmedf.1 - 06 Eylül 2015 - 14:10:48
Hayırlı Günler dilerim arkadaşlar.
DRI_PRIME=1
Komutuyla istedğim programları harici kartımı terminal üzerinden çalıştırabiliyorum.Bunu veya buna benzer komutları terminale  Yazmadan ikon üzerindende yapmak istiyorum.Bu komutu hangi dosyaya eklersem bu istediğimi yapabilirim diye merak ediyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

desktop uzantılı dosyalara bu komutu ekleyebilrisniz. /usr/share/applications/ dizini içinde desktop doyalarını bulabilirsiniz. Metin editörü ile açıp Exec satırına DRI_PRIME=1 ifadesini ekleyebilirsiniz.

ahmedf.1

Bunun masaüstüne kopyalanmış halinde denedim.Ama maalesef işe yaramadı.Bir de söylediğiniz gibi yerinden deneyeyim bakalım :)
Peki Bundan Başka bir yöntem var mı?

heartsmagic

En güzel yöntem bu esasında, masaüstü dosyasını nasıl düzenledin bir görebilir miyiz?
Başka yöntem olur, örneğin bir dosyaya işlersin komutu sonra çalıştırılabilir yaparsın. Ancak bu yöntem masaüstü dosya yönteminin dolaylı hâli olmuş olur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ahmedf.1

Warzone2100'un çözümünden kendi sorunumun çözümüne oluştum-Kısmen
Normalde şu şekilde yapıyordum.
Exec= ......... DRI_PRIME=1 diye yaptığımda bu komutu çalıştırmıyordu.
Şu şekilde çalıştırıldığında ise
Exec= env (kod) .......
olduğunda kodu kabul ediyor.
Ama 2.bir kodu eklediğimde 2 sinide  algılamıyor.Bu sorunu nasıl halledebiliriz
---------------------------Düzenleme-------------------------------------------------------
Tamam Özellikler kısmından değil de gedit kısmından olunca bu sorun da çözülüyor. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.