Usb boot failed hatası

Başlatan Mehmet Öncü, 05 Eylül 2015 - 13:43:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mehmet Öncü

Merhaba. Bilgisayarı usbden başlatmaya çalıştığımda bu hatayı alıyorum nasıl düzeltebillirim lütfen yardım edin. Boot repair yapmam gerek bu yüzden usbden başlatmam lazım. Şİmdiden teşekkürler

Minty

Usb'ye hangi program yardımıyla kurdunuz?
~~~~~   Bazı insanlar o kadar fakir ki tek sahip oldukları şey para...   ~~~~~

Mehmet Öncü

unetbootin yardımıyla windows üzerinden kurdum
Alıntı yapılan: ertancetin - 05 Eylül 2015 - 17:57:31
Usb'ye hangi program yardımıyla kurdunuz?

İlk başta ubuntu üzerinden kurmak istedim fakat ubuntudaki unetbootin hard diski görmüyor

Minty

Şimdi tam olayı anlayamadım ben. Siz boot repair yapmaya çalışıyorsunuz ancak unetbootin programını Linux üzerinde kullanamanızın sebebi nedir? Harddiski görmüyor derken, yani siz harddiske mi unetbootin ile yazdırmaya çalışıyorsunuz?

Mehmet Öncü

Alıntı yapılan: ertancetin - 06 Eylül 2015 - 00:16:08
Şimdi tam olayı anlayamadım ben. Siz boot repair yapmaya çalışıyorsunuz ancak unetbootin programını Linux üzerinde kullanamanızın sebebi nedir? Harddiski görmüyor derken, yani siz harddiske mi unetbootin ile yazdırmaya çalışıyorsunuz?

Hayır iso uzantılı dosyayı usbye yazdırmaya çalışıyorum fakat unetbootini açtığımda hard diski görmüyor program ve iso uzantılı dosyayı bulamıyorum

Minty

İkinci bir usbye iso dosyasını atıp oradan göstermeyi denediniz mi peki?

Mehmet Öncü

Alıntı yapılan: ertancetin - 06 Eylül 2015 - 12:32:15
İkinci bir usbye iso dosyasını atıp oradan göstermeyi denediniz mi peki?

Onu denemedim de windowstan uneetbootinle usbye boot repair dosyasını yazdırmayı başardım. Fakat bilgisayarı usbden başlatmaya çalıştığımda efi usb device has been blocked by the current security policy hatası verdi. Bu kez biostan bir kaç değişiklik yaparak bunu çözdüm. Fakat şimdide bilgisayarı usbden başlatacağım zaman da usb boot failed hatasıveriyor.

Trpser

Hala Ubuntu'yu açabiliyorsanız sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && boot-repair
komutu ile Boot-Repair'ı Ubuntu'ya yükleyebilirsiniz.Ama usbden başlamama sorununun da çözülmesi lazım.Yüklü işletim sistemleri çökerse USB veya DVD'den başlatmadan işletim sistemini tekrar yüklemek sorun olabilir.Onun nasıl çözüleceğini bilmiyorum.
İşe yaramazsa:
Unetbootindeki USB sürücü yazan yeri sabit disk yapıp tamam derseniz biraz bekletip yeniden başlatmanızı söyler.Yeniden başlatınca Grub'ta windows'u seçtikten sonra Unetbootin ve Windows diye 2 seçenek çıkar.Unetbootin i seçtiğinizde iso dosyası USB'ye yazdırılmış gibi çalışır.Ben Ubuntu'yu bu şekilde yükledim.Bu Windows içindir.Anlattıklarımı Ubuntudaki Unetbootin ile yaparsanız unetbootin seçeneği grub ekranına eklenir.

turkerataturk

Windows kullaniyorsaniz ubuntu iso yu usb ye linux live programi ile yazdirin tekrar deneyin.
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

V-K

Arkadaşlar girişte usb hatası veriyorsa bu yüzde doksan iki hatadan dolayı olur, biri isonun md5sum kodu dogrulanmamıştır, digeri ise usbye hatalı boot olmuştur...
Bu gibi sorunları yaşamamak için önce md5sum kodunun mutlaka dogrulanması gerekir sonra windows'ta "rufus" linux'ta "mintstick" ile usbye boot edilmelidir, diger seçenekler zamanında beni çok ugraştırdıgı için bu kadar emin olabiliyorum...
Ubuntu, sevgi ve bilginin çocugudur...

Mehmet Öncü

Alıntı yapılan: Trpser - 06 Eylül 2015 - 16:32:01
Hala Ubuntu'yu açabiliyorsanız sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && boot-repair
komutu ile Boot-Repair'ı Ubuntu'ya yükleyebilirsiniz.Ama usbden başlamama sorununun da çözülmesi lazım.Yüklü işletim sistemleri çökerse USB veya DVD'den başlatmadan işletim sistemini tekrar yüklemek sorun olabilir.Onun nasıl çözüleceğini bilmiyorum.
İşe yaramazsa:
Unetbootindeki USB sürücü yazan yeri sabit disk yapıp tamam derseniz biraz bekletip yeniden başlatmanızı söyler.Yeniden başlatınca Grub'ta windows'u seçtikten sonra Unetbootin ve Windows diye 2 seçenek çıkar.Unetbootin i seçtiğinizde iso dosyası USB'ye yazdırılmış gibi çalışır.Ben Ubuntu'yu bu şekilde yükledim.Bu Windows içindir.Anlattıklarımı Ubuntudaki Unetbootin ile yaparsanız unetbootin seçeneği grub ekranına eklenir.

"Lütfen bu yazılımı bir kurulumsuz oturumda (kurulumsuz CD ya da kurulumsuz USB bellek) kullanın. Bu özelliği aktifleştirecek" yazısı çıkıyor dediğiniz kodları girdiğimde

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Eylül 2015 - 22:34:56

Alıntı yapılan: V-K - 06 Eylül 2015 - 17:07:34
Arkadaşlar girişte usb hatası veriyorsa bu yüzde doksan iki hatadan dolayı olur, biri isonun md5sum kodu dogrulanmamıştır, digeri ise usbye hatalı boot olmuştur...
Bu gibi sorunları yaşamamak için önce md5sum kodunun mutlaka dogrulanması gerekir sonra windows'ta "rufus" linux'ta "mintstick" ile usbye boot edilmelidir, diger seçenekler zamanında beni çok ugraştırdıgı için bu kadar emin olabiliyorum...

Mintstick indiriyorum şimdi de md5sum kodunu nasıl dogrulayabolirim

V-K

"gtkhash" programını kur, md5sum kodunu onunla dogrulayabilirsin.

İndirdigin isonun indirdigin siteden md5sum kodunu al ve gtkhash ile çıkan sonuç aynısı olursa kod dogrudur ve isoyu usbye yazdırabilirsin, kodlar tutmazsa-bir harf veya rakam dahi farklıysa onu usbye yazdırma, bahsettigin sorunla karşılaşırsın.
Mintstick ile yazdırmadan önce yine mintstick ile usbyi fat32 şeklinde biçimlendirmeyi unutma...
Ubuntu, sevgi ve bilginin çocugudur...