Bilgisayar mühendisi adayı için tavsiyeleriniz nelerdir?

Başlatan avasl, 01 Eylül 2015 - 20:03:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Haoskman

Hazırlık okumuş bir bilgisayar mühendisi öğrencisi olarak ingilizcenin faydasını bir hayli görüyorum. Çoğu kişi eleştirmişti beni üniversiteni boşu boşuna 1 yıl uzattın diye ama şuan tekrar seçme hakkım olsa yine düşünmeden hazırlığı seçerdim. Hatta size bir anımı anlatayım;

Hazırlık bitti, Programlamaya Giriş dersine giriyoruz. Kendisine bir hayli değer verdiğim Kayhan Ayar hocam ilk gün derste bazı Syntax hatalarından bahsediyordu. Tabi hatalar hep ingilizce ve o gün şu sözü söylemişti:
Alıntı YapArkadaşlar eğer ingilizce bilmiyorsanız bu meslekte profesyonel olmayı unutun. Boşuna kendinizi yormayın ailenize zahmet vermeyin.

En basitinden başımdan geçen bir anı. Derslere acele etme Advance seviyeye kadar ingilizceni geliştirmeye bak. İngilizce pdfleri okuduğunda sıkıntı yaşamadan anlayabilcek seviyeye geldin mi ne ala ;)

ahmet_matematikci

Olayı farklı bir açıdan ele almak isterim.
Eğer ailevi ve maddi sorumlulukların var ise okulu 4+1 hazırlıkta bitir askere git, gel sonra dilersen kamuda(bir 10 yıl bilgisayar mühendisi alımı bence devam eder) istersen özelde ama en iyisi olacağım diyorsan yurt dışında çalışabilirsin.
Adana da Sanayi bölgesinde bilgisayar mühendisine 1500 lirayı layık gördükleri için akdeniz bölgesinde iş arama :) :)

Olaya diğer pencereden bakacak isen okul 4 yılda bitmesinde 7 yılda bitsin ne olacak.
Üniversitenin ve eğlencenin dibine vur.
Sayısal bölümler de ki arkadaşlar sıkıcı -resmi -ciddi olacağı için iktisadi ve idari birimlerden tarih ve eğitim fakültesinden arkadaşlar edin.
Geceleri sabaha kadar gez. Kampüste yada ders de zaten uyursun.
Sosyal aktivitelere katıl, gençlik merkezleri, sokak çocukları yararına çalışan dernekler, sokak canları(kediler , köpekler) için çalışan derneklere katıl.
Eğer amacın eğlenmek ise Siyasi, dini yada ideolojik her gruptan uzak dur.(Çok ciddi oluyor bu arkadaşlar büyümüşte küçülmüşler sanki adamı çok sıkıyorlar.)
Sakın üni de uzun vadeli kız arkadaş edinme. Okul bitip iş hayatına atılınca karşına ne doktorlar, ne mühendisler çıkacak..... :D :D İnsan ilerleyen yaşlarda daha doğru kararlar veriyor.
Şehir deki masaj ve SPA salonalrını öğren. Neden diye sorarsan Gezmek ve kopmaktan ders çalışamacaksın. Sınav zamanları ister istemez üzerinde stres olacak. Masaj yapmayı bilen uzman kişiler adamda sinir, stres kaygı bırakmıyor.

Gezilere organizsyonlara katıl. Yapabiliyorsan sen organize et yok bu konuda yeteneğim diyorsan yapılan gezilere katıl. Tanımadığın bölümlerdeki insanlar ile iletişim kurmaya çalış. İnsanlar garipse se de sohbet edecek bir şeyler bul. Ortak yön var ise muhabbet gırla olur olmaz ise de üni de selam vereceğin arkadaşlar edinirsin.

Hemen her üni de dans kursları klüpleri var. Salsa öğren, çaça öğren, tango öğren. her sene birine yazıl. Olmadı yöresel halk oyunları öğren. İleride düğün, dernek bir şey olursa ortada odun gibi durmak yerine iki dönersin hem millet neşesini bulur hemde sen ....
Kulağın var ise gitar çal. Bilmiyorsan da üni de öğreten biri çıkar. Biraz öğren git çayırda , kampuste çal... Güzel ses insanları çeker....
Sayısal bölüm akademisyenler sosyal olarak zayıf oluyor ve yüz mimiklerini çok kullanmıyorlar.
Onlar ile konuşurken senin hakkında ne düşündüklerini bilemediğin için iletişim çok ilerlemiyor. Ama sen onlar ile sohbet etmeye, konuşmaya iletişim kurmaya çalış. Bir bakmışsın ailecek görüştüğün, dışarda kahve içtiğin bir dost edinmişsin. (Zaten araştırma görevlilerinin yaşıda çok ileri değil)
Üniye ilk gittim zamanlar merak etmiştim. Bu hocalar bizde derse giriyor, iktisatta derse giriyor , mühendislikte derse giriyor akademik çalışmalara ne zaman ne kadar vakit ayırıyorlar diye....Adamlar vakit ayıramıyorlarmış zaten...Bu yüzden bilgisayar kitaplarımız üniler yada akademisyenler değil de hevesli gençlerimiz tarafından yazılıyor. Akedemisyenlerimiz piyasayı bilmedikleri ve büyük projede çalışamadıkları için yazdığı kitaplarda örnekler matematik fonksiyonları hesaplama ve öğrenci not kayıt sistemiden ibaret....

Daha ünide yapılması gerekenler konusunda diyeceklerim var ama onları da sen keşfet eğitimde öğretme yoktur yol gösterme vardır....
Bunlar benim fikirlerim farklı düşünenler mutlaka olacaktır.

♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

avasl

Vay be. Koca hazırlık dönemini iyi bir ortalama ile bitirdim. Bana bayağı faydalı olduğunu söyleyebilirim. Hazırlık mutlaka okunmalı. Şuan 1. sınıftayım ve dersler ciddileşmeye başladı. İnşallah bu yazımı da 1. sınıfı başarı ile bitirip okumak nasip olur.