usb bellek boot etmeme sorunu

Başlatan Khan75, 01 Eylül 2015 - 15:54:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Khan75

Merhaba arkadaşlar bu soruyu linux mint forumundada sordum fakat kimse cevap vermedi linux mint i usb belleğe yazdım ve boot sırasında 1.sıraya aldım fakat laptobum ubuntuyu başlattı windows dan ubuntuya geçerken bole bi sorun yoktu yardımcı olursanız sevinirim.

V-K

Sorun şu şekil mi, biostan usbyi ilk sıraya aldın, ancak usbden açılmadı, ben böyle anladım, dogru mu?
Eger böyle ise linux mint iso kalıbını ubuntudan windowsa at windowsta rufus adlı usb boot programını indir ve iso dosyasını boot et, bir de öyle dene, düzgün boot olmadığını tahmin ediyorum...
Ubuntu, sevgi ve bilginin çocugudur...

Khan75

Alıntı yapılan: V-K - 01 Eylül 2015 - 16:13:58
Sorun şu şekil mi, biostan usbyi ilk sıraya aldın, ancak usbden açılmadı, ben böyle anladım, dogru mu?
Eger böyle ise linux mint iso kalıbını ubuntudan windowsa at windowsta rufus adlı usb boot programını indir ve iso dosyasını boot et, bir de öyle dene, düzgün boot olmadığını tahmin ediyorum...
Windows dan denemeden once ubuntudan halletmek istiyorum işimi araştırdım biraz usb belleği fat biçiminde sıfırlamak gerekiyormuş sıfırlamak için bi program biliyormusun?

V-K

Bu sorun bence sifırlama ile alakalı değil ama gparted programı ile sıfırlayabilirsin.
Ayrıca ille de ubuntuda yapacağım diyorsan, size önerim gparted ile önce fat32 şeklinde biçimlendirin, ardından "mintstick" usb boot programı kurulu degilse kurun ve indirdiğin iso dosyasının md5 kodunu dogrulayın, dogrulamak için gtkhash programını kurun, bütün herşey dogru giderse bu şekilde olmaması için hiç bir neden yok, bir de böyle deneyin...
Ubuntu, sevgi ve bilginin çocugudur...

jasper

sorun muhtemelen usb belleğin boot edilememiş olmasından kaynaklanıyor..bir de terminal uzerinden

dd if=file_array of=/dev/sdX bs=512 conv=noerror
komut dizinini dene. işin görülücektir diye umut ediyorum  :)

ulupınar

Alıntı yapılan: Khan75 - 01 Eylül 2015 - 15:54:53
Merhaba arkadaşlar bu soruyu linux mint forumundada sordum fakat kimse cevap vermedi linux mint i usb belleğe yazdım ve boot sırasında 1.sıraya aldım fakat laptobum ubuntuyu başlattı windows dan ubuntuya geçerken bole bi sorun yoktu yardımcı olursanız sevinirim.

sudo parted
(parted) select /dev/sdb
/dev/sdb kullanılıyor
(parted) set 1 boot on

Bu komutlar bellek bölümleme tablosonda sorun yoksa boot flag değerini 1 e set eder.

parduscix

Unetbootin kullan herşeyi otomatik yapıyor.

radyoadami

Merhaba
Usb me bir şey oldu ama çözemedim. dün linux mint üzerinde windows 10 ve ubuntu için kurulum dosyası yazdırabiliyordum usb ye. fakat bugün yazdıramıyorum. winusb ile windows 10 kurmaya çalıştım ilk önce. fakat "windows bu bölüme yüklenemez uyarısı" verdi. çözüm olarak tüm partları birleştirmem gerekiyordu. ben de usb ye ubuntu kurarak bilgisayardaki tüm dosyalarımı taşınabilir HDD lere kopyaladım. sonra usb ye tekrar windows 10 imajı yükleyerek bilgisayardaki hardisk bölümlerini birleştirdim fakat yine "windows bu bölüme yüklenemez" uyarısı verdi.

Yapmak istediğim şey bilgisayarın hdd sini düzenleyip önce wndows 10 sonra Ubuntu 14 kurmak.

O zaman Ubuntuyu usb ye tekrar yazdırıp gpardet ile düzenleyim dedim ama artık usb ye bootable yapamıyorum. ne ubuntu yükleniyor ne windows. usb normal çalışıyor görünüyor ancak başlangıçta açılmıyor.

usb ye linux mint usb kalıp yazdırıcı ile ubuntuyu rahatlıkla yazdırabiliyordum şimdi hiç bir sonuç vermiyor.
unebootin ile de denedim ama yine olmadı. Farklı bir usb deneyemiyorum şu anda ve elimdeki usb de çalışıyor fakat formatında ya da bölümlerinde mi bir şey oldu çözemedim.

ata1

sudo fdisk -l

bir bakalım flash takılı iken

radyoadami

asus@asus-F3Sr:~ > sudo fdisk -l
[sudo] password for asus:

Disk /dev/sda: 120.0 GB, 120034123776 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 14593 cylinders, toplam 234441648 sektör
Units = sektör of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk kimlikleyicisi: 0x023e8c69

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sda1   *        2048   230250495   115124224   83  Linux
/dev/sda2       230252542   234440703     2094081    5  Ek
/dev/sda5       230252544   234440703     2094080   82  Linux takas / Solaris

Disk /dev/sdb: 7862 MB 7862353920 bayt
224 heads, 36 sectors/track, 1904 cylinders, toplam 15356160 sektör
Units = sektör of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk kimlikleyicisi: 0x0ceae12e

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sdb1              63    15356159     7678048+  83  Linux
asus@asus-F3Sr:~ >

ata1

sudo fdisk -l | grep sdb
<yrıca lütfen kod etiketi kullanın çıktılarınız için
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14283.0

radyoadami

asus@asus-F3Sr:~ > sudo fdisk -l | grep sdb
Disk /dev/sdb: 7862 MB 7862353920 bayt
/dev/sdb1              63    15356159     7678048+  83  Linux

ata1

sudo umount /dev/sdb1
sudo mkfs.vfat -F 32 /dev/sdb1

bu şekilde formatlayalım ardından sorun devam ederse başka kalıp yazdırıcı programlar denensin rufus  gibiyada farklı .unebootin bazen boot table de  hata yapabiliyor.denenmeli

radyoadami

Yazdırıyorum şimdi bakalım olacak mı.
Teşekkürler cevaplarınız için.
rufus yükleyemedim.wine içinde yükledim rufusu. o da çalışmıyor.
önerebileceğiniz bir program var mı iso kalıbı yazdırmak için.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Aralık 2015 - 02:39:25

Maalesef yine olmadı.

ata1

konu lınux ise komut satırından yapılabilir ama sorun windows ise kullanmadığımdan pek bilgim yok.  ;D
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=47981.0
bu son zamanlarda çalışmama gibi bir durumla karşılaştık bir deneyin derim

Sh4oTT

Ubuntu ortamında Windows usb hazırlayacaksan Winusb oneririm ben cok arastırdım en iyisi o bence :)

ata1

Grpated ile biçimlendirp boot isaretlemeyi denediniz mi ?

radyoadami

sorun usb de. 30 kere formatladım herhalde.
bi windows bi linux kurmaktan dolayı bir sorun oluştu usb formatında.
yoksa ne olabilir ki? usbyi telefonuma takıyorum çalışıyor bilgisayara takıyorum çalışıyor.
sadece bootable yapamıyorum. gpardet ile de format atıp bootable ye tik koydum ama sonuç alamadım.

ata1

Peki yazdirdikdan sonra diski ayır ve çıkart yaptıkdan sonra denediniz mi . Bende bir defa oldu yazdırıp ayırmadan direk işleme geçtigimde

radyoadami

hiç bir programla usb ye çalışabilir yazılım yükleyemiyorum.
winusb
usb kalıp yazıcı
unebootin

bunlar dün çalışıyordu bugün işe yaramıyor. yazarken bir hata vermiyor ancak pc takıp başlattığımda imleç yanıp sönüyor sadece.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Aralık 2015 - 02:56:11

evet dikkat ediyorum usb bağlantısını kes diyorum. sonra çıkarıyorum usb yi.

ata1

Flash bozulmus olabilir . Bazı programlar wardı windows uzerinde flash boot table yapılır ve iso içine direk açılır yapılırdı . Bozulmuş olma olasılıģıda var

Sh4oTT

Alıntı yapılan: eralPeki yazdirdikdan sonra diski ayır ve çıkart yaptıkdan sonra denediniz mi . Bende bir defa oldu yazdırıp ayırmadan direk işleme geçtigimde
@Eral hocamın dedıgını bı deneyın dun bende de oldu aynısı

radyoadami

Olabilir artık yarın yeni bir flash alacağım.
pc de herhangi bir sorun olma ihtimali yok değil mi?
yani tüm diskleri sildim ikiye böldüm diski ama windows bu diske yüklenemez dediği için kapattım.
açılışta usb den başlamaya ayarlı.

heartsmagic

Elinin altında bir Linux varsa eğer bir de şansını dd ile dene. Belleği taktın diyelim ki ve tek takılı aygıt bu:

sudo umount /dev/sdb1
sudo umount /dev/sdb2
sudo dd bs=4M if=falanca_ubuntu.iso of=/dev/sdb

falanca_ubuntu.iso yerine iso'nun tam adını yazarsın. Komutu da iso'nun bulunduğu dizinde verirsen işin kolaylaşır. sdb önemli burada, başka bir aygıt kullanırsan üzerindeki tüm bölümleri uçurur haberin olsun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

radyoadami

asus@asus-F3Sr:~ > sudo umount /dev/sdb1
umount: /dev/sdb1: bağlanmadı
asus@asus-F3Sr:~ > sudo umount /dev/sdb2
umount: /dev/sdb2: yok
asus@asus-F3Sr:~ > sudo dd bs=4M if=ubuntu-14.04.3-desktop-amd64.iso of=/dev/sdb
dd: `ubuntu-14.04.3-desktop-amd64.iso' açılamadı: Böyle bir dosya ya da dizin yok