HDD-SSD Klonlama yazılımı

Başlatan avasl, 01 Eylül 2015 - 13:40:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

avasl

Merhabalar,

Bilgisayarım lenovo z50-70. SSD ye terfi edeceğim. İçinde hem windows hem ubuntu var. Bunların hiçbirini kaybetmeden kolayca klonlama yapmak için hangi yazılımı kullanmalıyım? Teşekkürler.

Floki

Birkaç yazılım duymuştum. Akronis, Casper aklıma gelenler.(Sanırım Windows platformu için)
Ama sana tavsiyem temiz kurulum yap. Mis gibi SSD almışsın. Birikintilerler dolu eski sistem klonlarıyla uğraşma derim. :D

heartsmagic

Clonzilla'ya bakınabilirsin. Uğraşırım falan diyorsan da dd ile de olur. Disk boyutlarının aynı olması nedeniyle sonrasında biraz uğraştırabilir gerçi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

avasl

Alıntı yapılan: Floki - 01 Eylül 2015 - 13:45:40
Birkaç yazılım duymuştum. Akronis, Casper aklıma gelenler.(Sanırım Windows platformu için)
Ama sana tavsiyem temiz kurulum yap. Mis gibi SSD almışsın. Birikintilerler dolu eski sistem klonlarıyla uğraşma derim. :D

Hocam haklısınız fakat bilgisayarın orjinal recovery yazılımını kaybetmek istemiyorum. Bu yüzden klonlama işini düşünüyorum:)

lnxdev

Acronis True Image de galiba ben ondan yapmıştım baya kullanışlı ve hızlıydı. Zaten HDD de recovery yazılımı duruyor ben olsam diğer harddiskin sadece recovery kısmını backupını alıp ssd de temiz kurulum yapardım.

Reverser

Windows üzerinde macrium reflect free kullanıyorum Linux desteği de vardı sanırım yanlış hatırlıyor olabilirim aklında bulunsun.

XFCE ROCKS !