Pisi Linux Alfa5-KaraKedi sürümü hazır!

Başlatan ulupınar, 31 Ağustos 2015 - 01:38:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ulupınar

Pisi Linux Alfa5-KaraKedi sürümü geliştiricilerin test alanında test edimesi için hazır.
Test ekibi tarafından test edilen Alfa deneme sürümü test edilir edilmez mütakiben Beta ve Kararlı sürüm adı altında ileri bir tarihte yayınlanacak. İlgili Ekran görüntüleri ilginizi çekebilir. Haberler geldikçe buradan bilgi paylaşmaya devam ederiz.

Paket derlemek için kullanılan docker teknolojisi ile pisi linux ilgi çekmeye devam ediyor. :)

Pozitron

Şahsen ben de Pisi Linux'ün geliştirilmesinde test edilmesinde rol almak isterdim ama bu konuda iyi sayılmam sanırım neyse umarım dağıtımınız başarılı olur ve kendine bir topluluk kurar.
To follow the path,look to the master,follow the master,walk with the master,see through the master,become the master.

ulupınar

Alıntı yapılan: Pozitron - 01 Eylül 2015 - 00:59:04
Şahsen ben de Pisi Linux'ün geliştirilmesinde test edilmesinde rol almak isterdim ama bu konuda iyi sayılmam sanırım neyse umarım dağıtımınız başarılı olur ve kendine bir topluluk kurar.
Teşekkür ederiz. Bizlerde aynı fikirdeyiz bir topluluk ve gönüllü yazılım geliştiricilerine ihtiyaç var. Sesimizi her platforma duyurmaya çalışıyoruz. Fakat istediğimiz şekilde olmuyor. Yeterli ilgi ve alaka göremiyoruz. Buda mevcut geliştiricilerin aşırı çalışmasına ve çok yorulmasına sebeb oluyor. Zamanla herşeyin daha iyiye gideceğini umuyoruz. Bu arada Ubuntu Forumunda bize hiçbir geliştirici adayı katılmadı.

Minty

Mint forumundan da yazın isterseniz belki çıkan olur.
~~~~~   Bazı insanlar o kadar fakir ki tek sahip oldukları şey para...   ~~~~~

ulupınar

Alıntı yapılan: ertancetin - 01 Eylül 2015 - 23:10:13
Mint forumundan da yazın isterseniz belki çıkan olur.

Aslında Pisi nin kendi forumu var fakat ubuntu ve mint daha çok kullanılıyor. Geliştirici adayı üniversite öğrencilerine ulaşmaya çalışıyoruz. Basın yayın tanıtım işlerine bakan ekip arkadaşlarımız var ve çok güzel işler çıkartıyorlar. Üniversitelere ulaşmanın bir yolunu arıyoruz. Yolu belki foruma düşen olur düşüncesiyle buradan duyuruyoruz.

natgho

Merhabalar, lütfen söyleyeceklerim için kırılmayın öncelikle;
Dağıtımınızı indirip deneyip bir videosunu çekmiştim, açıkcası ben pisi paket sisteminde verim sorununu gördüğüm için vazgeçip arch'a dönmüştüm, gerçi archtan sonra elbette verim düşüşü piside normal ancak kurulumdan sonra boştayken 800 MB ram yemesi bana anormal gelmişti, birkaç temel yazılımın yüklü gelmeyişi sıkıntı çıkarmıştı.

Bir de araştırmama rağmen wiki'nizde ya da sitede bumblebee ile alakalı bir döküman bulamadım, pisi'de hibrit ekran kartları için nasıl bir çözüm kullanılmakta?
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

ulupınar

Alıntı yapılan: natgho - 02 Eylül 2015 - 22:48:14
Merhabalar, lütfen söyleyeceklerim için kırılmayın öncelikle;
Dağıtımınızı indirip deneyip bir videosunu çekmiştim, açıkcası ben pisi paket sisteminde verim sorununu gördüğüm için vazgeçip arch'a dönmüştüm, gerçi archtan sonra elbette verim düşüşü piside normal ancak kurulumdan sonra boştayken 800 MB ram yemesi bana anormal gelmişti, birkaç temel yazılımın yüklü gelmeyişi sıkıntı çıkarmıştı.

Bir de araştırmama rağmen wiki'nizde ya da sitede bumblebee ile alakalı bir döküman bulamadım, pisi'de hibrit ekran kartları için nasıl bir çözüm kullanılmakta?

Hibrit ekran kartlarında temel çözümün kernel tarafından gelmesini bekliyoruz. Nvidia ve Ati bu konuda kernel tarafıyla ortak çalışmalar yapıyor. Yakın bir gelecekte olmasada ileride bir çözüm sağlanacağına inanıyorum.

RAM tüketimi KDE kaynaklı olarak artmakta ve buna ilave olarak açık yazılımlar ek yük getirmektedir. Pisi paket sistemi çok temiz ve hızlı kurulum sağlayan becerikli bir yazılımdır. Son yapılan iyileştirmelerle kurulum hızında artış sağlandı. Temel yazılım meselesi önemli bir konu ve biz her zaman işbirliğine açığız sizler bize istediklerinizi belirtirseniz her zaman yardımcı olmaya çalışırız.

http://samibabat.com/project/slack/invite/

natgho

Alıntı yapılan: ulupınar
Hibrit ekran kartlarında temel çözümün kernel tarafından gelmesini bekliyoruz. Nvidia ve Ati bu konuda kernel tarafıyla ortak çalışmalar yapıyor. Yakın bir gelecekte olmasada ileride bir çözüm sağlanacağına inanıyorum.

RAM tüketimi KDE kaynaklı olarak artmakta ve buna ilave olarak açık yazılımlar ek yük getirmektedir. Pisi paket sistemi çok temiz ve hızlı kurulum sağlayan becerikli bir yazılımdır. Son yapılan iyileştirmelerle kurulum hızında artış sağlandı. Temel yazılım meselesi önemli bir konu ve biz her zaman işbirliğine açığız sizler bize istediklerinizi belirtirseniz her zaman yardımcı olmaya çalışırız.

http://samibabat.com/project/slack/invite/
Slack için kayıt olmaya çalıştığımda daha önce kayıtlı olduğumu söylemekte, slack kanalına yönlendiğimde ise,  @pisilinux.org or @mcansozeri.com uzantılı mailim olması gerektiğini belirtmekte, kayıt olamamaktayım?
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

ulupınar

@natgho e posta adresinizi kontrol edin davetiye maili gelmiş olmalı. mail adresiniz buysa :admin@sezerbozkir.com

parduscix

Ben Ubuntu 14.04 LTS kurdum sorunsuz çalışıyor. Tavsiye ederim.

ulupınar

Alıntı yapılan: parduscix - 03 Eylül 2015 - 00:47:13
Ben Ubuntu 14.04 LTS kurdum sorunsuz çalışıyor. Tavsiye ederim.

Bende PisiLinux 2.0Alfa5 KDE 5 kurdum sorunsuz çalışmasını bırak çok iyi performans alıyorum. Tavsiye Ederim. :D

Floki

Sanal makineye inanılmaz yavaş kuruyor.

parduscix

Pisi Debian kadar çok yaygın olsa ben de kurardım fakat şu an ubuntu benim daha çok işime yarıyor.
Dağıtım seçerken ihtiyaçlarımıza göre seçelim.
Milli duygular ve illaki yerli anlayışı linux için bana saçma geliyor.

Ama yinede pisi linux güzel ve kde masaüstüsüne iyi bir yorum getirmiş.
Yali kaptan comar tasma mudur sadece piside var o açıdan pisi çok özel bir yer tutuyor benim için

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Eylül 2015 - 01:01:29

Ubuntuyu virtualBoxa kurarken iki tane cd sürücü ekleyip birine live iso diğerine GuestAddition ekleyip kurulum öncesi GuestAddition kurarsanız Ubuntu hızlı kuruluyor.

ulupınar

Alıntı yapılan: parduscix - 03 Eylül 2015 - 00:59:48
Pisi Debian kadar çok yaygın olsa ben de kurardım fakat şu an ubuntu benim daha çok işime yarıyor.
Dağıtım seçerken ihtiyaçlarımıza göre seçelim.
Milli duygular ve illaki yerli anlayışı linux için bana saçma geliyor.

Ama yinede pisi linux güzel ve kde masaüstüsüne iyi bir yorum getirmiş.
Yali kaptan comar tasma mudur sadece piside var o açıdan pisi çok özel bir yer tutuyor benim için
Ubuntuyu virtualBoxa kurarken iki tane cd sürücü ekleyip birine live iso diğerine GuestAddition ekleyip kurulum öncesi GuestAddition kurarsanız Ubuntu hızlı kuruluyor.

Yerli işletim sistemi bizim kullandığımız bir tabir değildir. Yerli demek orjin olarak Türkiye'den çıkmış, sağlam yapısı olan, kendine özgü araçları ile bir Linux dağıtımı anlamındadır. Burada Dağıtım reklamı yapmıyoruz aksine tanıtım yapıyoruz. Türkiye'den çıkan bir dağıtımı Türkçe yazılan bir forumda tanıtmayacağızda nerede tanıtacağız. Her ülke  vatandaşının övündüğü gurur duyduğu bir konu vardır. Bizlerde Pisi Linux ile gurur duyuyoruz.

Minty

Pisi forumunda nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama lütfen burada bütün metninizi koyu harflerle yazmayın. Vurgulanacak kelimeleriniz olursa sadece onu vurgulayın. Hem de okunuş açısından göz yoruyor.
~~~~~   Bazı insanlar o kadar fakir ki tek sahip oldukları şey para...   ~~~~~

ulupınar

Alıntı yapılan: ertancetin - 03 Eylül 2015 - 16:48:38
Pisi forumunda nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama lütfen burada bütün metninizi koyu harflerle yazmayın. Vurgulanacak kelimeleriniz olursa sadece onu vurgulayın. Hem de okunuş açısından göz yoruyor.

Bu forumda yazılar bana çok silik görünüyordu okumakta zorluk çekiyordum aldığım sorulara cevap niteliğindeki mesajlarımı daha iyi okunabilmesi için koyu yapmayı denedim. Uyarı için teşekkürler. Böylesi daha iyiymiş anlaşılan. :D

ulupınar

Alıntı yapılan: ulupınar - 31 Ağustos 2015 - 01:38:12
Pisi Linux Alfa5-KaraKedi sürümü geliştiricilerin test alanında test edimesi için hazır.
Test ekibi tarafından test edilen Alfa deneme sürümü test edilir edilmez mütakiben Beta ve Kararlı sürüm adı altında ileri bir tarihte yayınlanacak. İlgili Ekran görüntüleri ilginizi çekebilir. Haberler geldikçe buradan bilgi paylaşmaya devam ederiz.

Paket derlemek için kullanılan docker teknolojisi ile pisi linux ilgi çekmeye devam ediyor. :)

Pisi Linux dağıtımının 6. deneme sürümü Lost Cat yayınlandı.
http://www.mediafire.com/download/673wu00u3xt3pzq/Pisi-Linux-2.0-Alfa6-KDE5-Lost-Cat-x86_64-.iso

MuhbirKedi

Kedileri çok sevdiğimden ve de Linux'ün güvenilir ve hızlı olduğundan Pisi Linux bana çok güzel geldi fakat Ubuntu'daki gibi fare, ekran kart vb sıkıntıları var mı ayrıca kullanımı nasıl kolay mı? Birde güvenilir mi?
Önemli olan para değil, para ile ne yaptığındır, en iyi zenginlik ise gönül zenginliğidir. ;)

ata1

@ulupınar hayırlısı olsun .bahtı da açık olsun yeni linuxumuzun

Reverser

Heyt be, pisi'nin bilmem kaçıncı alfası çıkmış ! :)

XFCE ROCKS !