Nasıl Pisi Linux Geliştiricisi Olunur?

Başlatan ulupınar, 31 Ağustos 2015 - 01:30:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mhmtkrktr

@ulupınar; eğer reklam yapmıyorsan , tepki almış böyle bir konuyu uzatmanın anlamı ne? Eğer ticari birşey yapmıyorsan reklam yapmanın anlamı ne?

Sen işini yapabildiğinin en iyisiyle yap ! Sonrada , de ki burada "Pisi Linux kullanmanın şöyle avantajları var. Şöylesiyle böylesiyle ayrıcalıkları var !"

Buna göre isteyen kurup dener. Varsa övgüye lâyık bir yeri , kullananlar bunu zaten söyler. Burada çıkıp "biz süperiz harikayız" falan demeyle olacak işler değil bunlar.

Lafın özü , sizi siz anlatmayın ! Burada yaptığınız işin kalitesini anlayamayacak hiç kimse yok. Sizi bize işiniz anlatsın !

Reverser

Alıntı yapılan: ulupınar - 20 Kasım 2015 - 19:53:31
Arkadaşlar bu forumda bir problem mi var kaç kere yazdık yorumlarınızı konuya yapın diye fakat anlaşılıyor ki içinizden birileri konuları kişisel tartışmalara çekmek istiyor bu çok berbat * bir şey.
Bazı şeyleri söyleye söyleye dilimizde tüy bitti fakat pisici kitle olarak aynı şekilde yılmadan devam ediyorsunuz.
Şimdi gelmiş ortada hiç bir şey yokmuş gibi "...bu forumda bir problem mi var..." diyorsun (!)
Hayır, imalı söylemlerde fayda etmiyor artık. Hoş, biz zaten anlayıştan yoksunuz (!)
Apartmanımın kedisi Tekir'e "gel pisi pisi" diyesim bile gelmiyor artık, dilimin ucunda kalıyor "gel kedi" deyip geçiyorum.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

heartsmagic

Konuya dahil olmamalıyım, olmamalıyım diyorum ama...

Alıntı yapılan: ulupınar
Arkadaşlar bu forumda bir problem mi var kaç kere yazdık yorumlarınızı konuya yapın diye fakat anlaşılıyor ki içinizden birileri konuları kişisel tartışmalara çekmek istiyor bu çok berbat * bir şey.

Rüzgâr eken, fırtına biçer. Hani geçen gün bir konunuza alakasız bir yorum yapan arkadaşa ne demiştin:

Alıntı Yap
Ne alakası var bu konuyla?

Hah işte, anlatabildik mi derdimizi? Bu forumdaki alakasız konulara gelip gidip "Pisi kur pisi, mis gibi dağıtım, bak biz geliştiriyoruz hem de, en iyisi dünyanın" mealindeki yorumları bırakırsanız (sen veya forumumuzdaki Pisi temsilcileri) olacağı budur işte.

Söylemeden de geçemeyeceğim, hem Linux'u iyi bilsin, hem en az iki yazılım dili kullanabilsin hem de geliştirici olsun bir yerlerde diyor ve kendinize geliştirici arıyorsanız, üzgünüm ama çok az sayıda insan bulursunuz.

Neyse, bir şekilde Pisi yine gündemde kalmaya devam ediyor. Dediğimiz gibi reklamın kötüsü iyisi olmaz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mthnzbk

Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 20 Kasım 2015 - 20:29:29
@ulupınar; eğer reklam yapmıyorsan , tepki almış böyle bir konuyu uzatmanın anlamı ne? Eğer ticari * bir şey yapmıyorsan reklam yapmanın anlamı ne?

Sen işini yapabildiğinin en iyisiyle yap ! Sonrada , de ki burada "Pisi Linux kullanmanın şöyle avantajları var. Şöylesiyle böylesiyle ayrıcalıkları var !"

Buna göre isteyen kurup dener. Varsa övgüye lâyık bir yeri , kullananlar bunu zaten söyler. Burada çıkıp "biz süperiz harikayız" falan demeyle olacak işler değil bunlar.

Lafın özü , sizi siz anlatmayın ! Burada yaptığınız işin kalitesini anlayamayacak hiç kimse yok. Sizi bize işiniz anlatsın !

Reklamı edilmeden kim bu dağıtımı bilecek de kullanacak?

---

Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam yıllar önce de Pardus varkende Ubuntucular Pardus'u beğenmiyorlardı. Oradan miras kalmış bence. "pisiciler"le bir alakası yok.

plazma

Çok yanlış bakıyorsunuz oraya burası bir reklam mecrası mıdır ? Reklama ihtiyacı varsada bir ürün/hizmet in gidilir Fb, google vs sosyal ağlarda duyurulur. Diğer dağıtımların forum ve paylaşım alanlarında spam kalitesinde gönderi yazarak veya konu ile alakası olmayan gönderilerle uğraşılacağına, doğrusu neyse o olsun. Ötekileştirmede yapmayın ubuntucular pisiciler pardusçular vs. Forum kuralları çok açık.

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=32631.0

mhmtkrktr

Başlık : Nasıl pisi linux geliştiricisi olunur?
Cevap : Reklam yaparak. :) :)

Ben mi yanılıyorum yoksa siz burada ki insanların kullandığı bu dağıtımları , biryerlerde reklamını gördüğü için mi kullandığını düşünüyorsunuz? Eğer öyleyse yukarda mecazen kullandığım kelimeler gerçekmiş. (siz harikasınız, süpersiniz) :)

Ben en son Ubuntu dağıtımını ne zaman kurup kullandığımı hatırlamıyorum. Burada bulunma sebebim bu forumun ortamını beğenmem. Ubuntu'yu da kullanmama sebebim , beğenmediğimden değil. Sadece alıştığım bir ortam var ve bu saatten sonra değiştirmek için yapacağım değişikliğin , bana çok büyük farklılıklar sağlaması gerekir. Kullandığım dağıtım da , iyi kötü kendi derdimi görecek kadar bi deneyimim oldu. Durduk yere yeniden ilk güne dönmenin gereği yok diye düşünüyorum.

Tahminimce burada , size yorum yapan bazı kişilerde belki farklı dağıtımlar kullanıyor olabilir. Bu sebeple Ubuntu'cular diye bir sınıf oluşturmak anlamsız olur.
Ben kendi adıma bir kaç yıldır hiç kesintisiz aynı dağıtımı kullandım. Fakat popüler en az 10-15 dağıtımı az çok biliyor, bazen forumlarına bakıyorum. Bunun için kimse bana reklam yapmadı. Siz kendi forumunuza gerekli özeni ,düzeni verin , biz seve seve sizede , hiç olmazsa bi 5 çayına geliriz. :) Pisi kullanmamız şart değil, elma kullanırız , armut kullanırız yine geliriz.

Pardus konusuna gelirsek. Pardus'u beğenip beğenmemek kullanıcıya kalmış. Ubuntu forumdakiler beğendi diye çıkmadı benim bildiğim. Ubuntu forumdakiler beğenmedi diye de kaybolmadı. Pardus'u bende kullandım ve açıkcası çok beğenmedim. Masaüstüne kar yağdırma efekti vericem diye işletim sistemi tercihi yapmayacaksam eğer , elinizde Pardus'u illa ki beğenmem için çok açıkca bir sebep mi var ki , buna sitem edeceksiniz. Beğenirim veya beğenmem orası bana kalmış. Kimse kimseye "neden beğenmedin" diye sormamışsa , kimsenin hiç kimseye "beğenmedin" diye sitem etmeye de hakkı yok.

Yazdıklarımı şöyle özetleyeyim. (anladığım kadarıyla siz tüm yazıdan bir cümleyi alıp kullanıyor gerisine bakmıyorsunuz. İhtiyacınız olursa burasını kullanın)
Siz bırakın reklamı , falanı , filanı. Mâdem başlamışsınız bir işe , onun hakkını verin. Gerisi kim ne derse boş.

ata1

Alıntı yapılan: mhmtkrktr - 21 Kasım 2015 - 22:16:57
Başlık : Nasıl pisi linux geliştiricisi olunur?
Cevap : Reklam yaparak. :) :)

Ben mi yanılıyorum yoksa siz burada ki insanların kullandığı bu dağıtımları , biryerlerde reklamını gördüğü için mi kullandığını düşünüyorsunuz? Eğer öyleyse yukarda mecazen kullandığım kelimeler gerçekmiş. (siz harikasınız, süpersiniz) :)

Ben en son Ubuntu dağıtımını ne zaman kurup kullandığımı hatırlamıyorum. Burada bulunma sebebim bu forumun ortamını beğenmem. Ubuntu'yu da kullanmama sebebim , beğenmediğimden değil. Sadece alıştığım bir ortam var ve bu saatten sonra değiştirmek için yapacağım değişikliğin , bana çok büyük farklılıklar sağlaması gerekir. Kullandığım dağıtım da , iyi kötü kendi derdimi görecek kadar bi deneyimim oldu. Durduk yere yeniden ilk güne dönmenin gereği yok diye düşünüyorum.

Tahminimce burada , size yorum yapan bazı kişilerde belki farklı dağıtımlar kullanıyor olabilir. Bu sebeple Ubuntu'cular diye bir sınıf oluşturmak anlamsız olur.
Ben kendi adıma bir kaç yıldır hiç kesintisiz aynı dağıtımı kullandım. Fakat popüler en az 10-15 dağıtımı az çok biliyor, bazen forumlarına bakıyorum. Bunun için kimse bana reklam yapmadı. Siz kendi forumunuza gerekli özeni ,düzeni verin , biz seve seve sizede , hiç olmazsa bi 5 çayına geliriz. :) Pisi kullanmamız şart değil, elma kullanırız , armut kullanırız yine geliriz.

Pardus konusuna gelirsek. Pardus'u beğenip beğenmemek kullanıcıya kalmış. Ubuntu forumdakiler beğendi diye çıkmadı benim bildiğim. Ubuntu forumdakiler beğenmedi diye de kaybolmadı. Pardus'u bende kullandım ve açıkcası çok beğenmedim. Masaüstüne kar yağdırma efekti vericem diye işletim sistemi tercihi yapmayacaksam eğer , elinizde Pardus'u illa ki beğenmem için çok açıkca bir sebep mi var ki , buna sitem edeceksiniz. Beğenirim veya beğenmem orası bana kalmış. Kimse kimseye "neden beğenmedin" diye sormamışsa , kimsenin hiç kimseye "beğenmedin" diye sitem etmeye de hakkı yok.

Yazdıklarımı şöyle özetleyeyim. (anladığım kadarıyla siz tüm yazıdan bir cümleyi alıp kullanıyor gerisine bakmıyorsunuz. İhtiyacınız olursa burasını kullanın)
Siz bırakın reklamı , falanı , filanı. Mâdem başlamışsınız bir işe , onun hakkını verin. Gerisi kim ne derse boş.

arkadaş farkında değil ki buradaki dostluk ve yardımlaşma ortamını sevdiğimizden senin ve benim gibi birçok ubuntu kullanmayan kişi bu forumda foruma katkı sağlamakta
o hepimizin ubuntu kullanıcısı sanıyor aslında ufak bir göz atsa profillerimize o bile ona ip ucu sağlar. yukarıdaki yazına da tek cümle ekleyeyim .   duygulara tercüman olmuşsun

-DıLgEş-

Bu forumdaki dağıtım kavgasını bir türlü anlamıyorum. Tamam Pisi Linux milli bir işletim sistemimiz ancak bunu kullanıcılara zorla kullandırtamazsınız. Herkesin kendi fikrine saygı göstermelisiniz. Yoksa pisi linux bir yere varamaz...
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

ulupınar

Alıntı yapılan: nurullahisrgan - 22 Kasım 2015 - 13:06:24
Bu forumdaki dağıtım kavgasını bir türlü anlamıyorum. Tamam Pisi Linux milli bir işletim sistemimiz ancak bunu kullanıcılara zorla kullandırtamazsınız. Herkesin kendi fikrine saygı göstermelisiniz. Yoksa pisi linux bir yere varamaz...

Bu forumdaki problem hakkında fikri olan var mı? Biz kendimizi anlatmaya çalışyoruz, yapılanlar hakkında bilgiler veriyoruz. Ubuntu geliştiricisi nasıl olunur gibi bir soru sormuyoruz. Ubuntu geliştiricisi nasıl olur onuda merak etmiyorum. Fakat pisi için birşeyler yapmak isteyenlere yol gösteriyoruz.

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: ulupınarAlıntı yapılan: nurullahisrgan - Bugün, 13:06:24Bu forumdaki dağıtım kavgasını bir türlü anlamıyorum. Tamam Pisi Linux milli bir işletim sistemimiz ancak bunu kullanıcılara zorla kullandırtamazsınız. Herkesin kendi fikrine saygı göstermelisiniz. Yoksa pisi linux bir yere varamaz...
Bu forumdaki problem hakkında fikri olan var mı? Biz kendimizi anlatmaya çalışyoruz, yapılanlar hakkında bilgiler veriyoruz. Ubuntu geliştiricisi nasıl olunur gibi bir soru sormuyoruz. Ubuntu geliştiricisi nasıl olur onuda merak etmiyorum. Fakat pisi için *bir şeyler yapmak isteyenlere yol gösteriyoruz.
Sizin bu yaptığınıza karşı değilim. Tamam pisi linuxun gelişmesini istiyorsunuz, pisi linuxun gelişimi için elinizden geleni yapıyorsunuz ama bunu insanlara zorla anlatamazsınız.. Bu veya başka bir forumda olan kurallar çevresinde hareket etmeniz sizi yanlış değil, doğru yola götürecektir... Ve belki de insanlar sizden etkilenip, pisi linuxa yönelecekler... Bence artık bu tartışma uzun sürmesin yoksa belli bir sonuca varılmaz.
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

ata1

Alıntı yapılan: mthnzbk - 22 Ekim 2015 - 17:36:53
Oradan lahana turşusu oluyorsa Linux dağıtımları ne alemde? Kapalı sürücülerle gelen dağıtımlar yok mu? systemd kullanan dağıtımlar bu yazılımın tamamen açık kaynak olmadığını bilmiyor sanırım?

Alıntı yapılan: eral - 22 Ekim 2015 - 18:04:05
systemd nedir?
systemd olarak adlandırılan program, Linux işletim sistemleri için geliştirilmiştir. Amacı; bilgisayardaki sistem ve servislerin çalışmasını organize etmektir. Bu yönetimi, systemctl, journalctl, notify, analyze, cgls, cgtop, loginctl ve nspawn olarak adlandırılan araçlar sayesinde gerçekleştirir.

systemd kullanmayan Linux sistemlerinde, açılış yöneticisi, PID 1 numara olarak, öncelikle açılış işlemlerini yönetecek programı (init) çalıştırır. Devamında diğer servisler başlatılır. Örneğin, Avahi hizmeti, D-Bus hizmetine ihtiyaç duyar. O zaman, açılışta önce D-Bus başlatılacak, Avahi sırada bekleyecektir. livirtd ve X11 servisleri, HAL hizmetine ihtiyaç duyarlar. O zaman önce HAL servisi başlayacaktır. Tüm bu servisler, syslog servisine ihtiyaç duyduklarından, hepsinden önce syslog başlayacaktır. Klasik Linux açılışı bu mantıkla çalışır.

Bu programlar, birbirleriyle soketler üzerinden haberleşirler. D-Bus başlamadan, soketi açılmaz ve Avahi, D-Bus soketine bağlanamaz. Systemd, bu yaklaşımı değiştirmeyi amaçlamıştır. Systemd, tüm hizmet ve servislerin ihtiyaç duyduğu bağlanma noktalarını -soketleri-, ilgili hizmet başlamasa dahi önceden başlatma ve diğer bekleyen programların sırada beklemesini ortadan kaldırmayı amaçlar.  X11,  başlamak için HAL  soketinin açılmasını bekliyorsa, X11 servisine bağlanacağı bir soket verilir. Dikkat edilirse, HAL servisi gerçekte başlamamıştır.  Bilgisayarın, o anda boşta bekleyen işlemci gücü, mümkün olan kapasiteyle azami oranda kullanılır. Servislerin, birbirlerini beklemesinden meydana gelen zaman kaybı en aza indirilmeye çalışılır. Bu durumda, X11 servisinin gönderdiği mesajlar, geçici bir kuyrukta bekletilir ve hizmetler başladıkça yerine getirilir.

Bu işlemler, sadece başlangıç süreci ile ilgili değildir. İşletim sisteminizin çalışması esnasında, systemd servisinin, çalışan yazılım ve donanımlarla ilgili bir çok işlevi olduğunu da belirtmeliyiz.

o zaman derslerine iyi çalışsınlar.

ulupınar

Alıntı yapılan: eral - 22 Kasım 2015 - 16:19:49
Alıntı yapılan: mthnzbk - 22 Ekim 2015 - 17:36:53
Oradan lahana turşusu oluyorsa Linux dağıtımları ne alemde? Kapalı sürücülerle gelen dağıtımlar yok mu? systemd kullanan dağıtımlar bu yazılımın tamamen açık kaynak olmadığını bilmiyor sanırım?

Alıntı yapılan: eral - 22 Ekim 2015 - 18:04:05
systemd nedir?
systemd olarak adlandırılan program, Linux işletim sistemleri için geliştirilmiştir. Amacı; bilgisayardaki sistem ve servislerin çalışmasını organize etmektir. Bu yönetimi, systemctl, journalctl, notify, analyze, cgls, cgtop, loginctl ve nspawn olarak adlandırılan araçlar sayesinde gerçekleştirir.

systemd kullanmayan Linux sistemlerinde, açılış yöneticisi, PID 1 numara olarak, öncelikle açılış işlemlerini yönetecek programı (init) çalıştırır. Devamında diğer servisler başlatılır. Örneğin, Avahi hizmeti, D-Bus hizmetine ihtiyaç duyar. O zaman, açılışta önce D-Bus başlatılacak, Avahi sırada bekleyecektir. livirtd ve X11 servisleri, HAL hizmetine ihtiyaç duyarlar. O zaman önce HAL servisi başlayacaktır. Tüm bu servisler, syslog servisine ihtiyaç duyduklarından, hepsinden önce syslog başlayacaktır. Klasik Linux açılışı bu mantıkla çalışır.

Bu programlar, birbirleriyle soketler üzerinden haberleşirler. D-Bus başlamadan, soketi açılmaz ve Avahi, D-Bus soketine bağlanamaz. Systemd, bu yaklaşımı değiştirmeyi amaçlamıştır. Systemd, tüm hizmet ve servislerin ihtiyaç duyduğu bağlanma noktalarını -soketleri-, ilgili hizmet başlamasa dahi önceden başlatma ve diğer bekleyen programların sırada beklemesini ortadan kaldırmayı amaçlar.  X11,  başlamak için HAL  soketinin açılmasını bekliyorsa, X11 servisine bağlanacağı bir soket verilir. Dikkat edilirse, HAL servisi gerçekte başlamamıştır.  Bilgisayarın, o anda boşta bekleyen işlemci gücü, mümkün olan kapasiteyle azami oranda kullanılır. Servislerin, birbirlerini beklemesinden meydana gelen zaman kaybı en aza indirilmeye çalışılır. Bu durumda, X11 servisinin gönderdiği mesajlar, geçici bir kuyrukta bekletilir ve hizmetler başladıkça yerine getirilir.

Bu işlemler, sadece başlangıç süreci ile ilgili değildir. İşletim sisteminizin çalışması esnasında, systemd servisinin, çalışan yazılım ve donanımlarla ilgili bir çok işlevi olduğunu da belirtmeliyiz.

o zaman derslerine iyi çalışsınlar.

Gerçekten laf anlatamıyoruz ne dersinden bahsediyorsunuz.

ata1

forum yöneticilerinden özel rica   ;D bırakın pisiciler  yazsınlar  ;D ;D  şimdi bir sinemaya gitsek yol parası çerez sinema masrafı 100 lira harcarız bura da gayet iyi gülüyoruz .
plzzzzzzzzzzz   ;D ;D ;D ;D

ulupınar

Alıntı yapılan: eral - 22 Kasım 2015 - 17:09:25
forum yöneticilerinden özel rica   ;D bırakın pisiciler  yazsınlar  ;D ;D  şimdi bir sinemaya gitsek yol parası çerez sinema masrafı 100 lira harcarız bura da gayet iyi gülüyoruz .
plzzzzzzzzzzz   ;D ;D ;D ;D

İyi fikir bence siz sinamaya gidin forum artık sizin şakalarınızı hazmedemiyor.

MuhbirKedi

Bence iki tarafta bir an önce uzlaşmalı yada konu kilitlensin :)
Önemli olan para değil, para ile ne yaptığındır, en iyi zenginlik ise gönül zenginliğidir. ;)

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: MuhbirKediBence iki tarafta bir an önce uzlaşmalı yada konu kilitlensin
Aynı fikirdeyim, gerçekten konu dağıldı..

Reverser

Kendi adıma sabrım tükenmek üzere bu gidişle konuyu kapatacağım.

XFCE ROCKS !