Nasıl Pisi Linux Geliştiricisi Olunur?

Başlatan ulupınar, 31 Ağustos 2015 - 01:30:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ulupınar

Pisi Linux bildiğiniz gibi eski Pardus teknolojilerini temel alan yeni bir Linux Dağıtımıdır. Bir Linux dağıtımında görebileceğiniz bütün geliştirme süreçlerini doğal olarak Pisi Linux Dağıtımında da görebilirsiniz.

Pisi Linux Takımı da gelişen teknolojilerin paralelinde ve tüm açık geliştirme aşamalarında yeni teknolojileri kullanmaya devam ediyor. Sizlere temiz bir dağıtım sunmak için yoğun bir çalışma temposu ile çalışıyor. 

Bir dağıtımı özgün yapan teknolojiler elbette o dağıtımı parlatmakta ve ilgi çektirmektedir. Eski Pardus teknolojilerini geliştiriliyor ve yeni teknolojiler ekleniyor. Bu şekilde epey mesafe katedildi ve bir çok iyi özellik kazanıldı.  :)

Bir Linux Dağıtımı geliştirmekten hoşlanıyorsanız sizleri Pisi Linux takımında görmekten mutluluk duyarız. Herşeyi sevgili kullanıcılarımız için kolay edelim diye çalışırken geliştiricilerimizide düşünerek bir link hazırladık. Pisi Linux geliştiricisi olmak ve takıma katılmak bir mail kadar kolay ettik. :D İşte Linki: http://samibabat.com/project/slack/invite/

mozhan

Üye oldum fakat saat geç diye chat de kimse yok sanırım neler yapabileceğimi bilmiyorum ama umarım katkım olur hem kendimi geliştirmek adına hemde severek ve isteyerek birşeylerin gelişmesine katkıda bulunmak istiyorum
When we ride on our enemies..

https://github.com/mustafaozhan

TopKek

Katildim, e-mail adresime dogrulama kodu geldi ama cikan sayfadan en ufak bir sey anlamadim.
Arch Linux mu Gentoo mu?

ulupınar

Alıntı yapılan: Web_Monster - 31 Ağustos 2015 - 23:24:37
Katildim, e-mail adresime dogrulama kodu geldi ama cikan sayfadan en ufak bir sey anlamadim.

Arkadaşlar çıkan sayfa  https://pisi.slack.com PisiLinux takımının iletişim kurduğu, konuların konuşulduğu yerdir.
Herkes çok rahat aklından geçen herşeyi yazabilir, hiç bir sıkıntı yok biz çok rahatız.
http://samibabat.com/project/slack/invite/

TopKek

Sanirim mobilden siteye giris yaptigim icin biraz garip geldi
Arch Linux mu Gentoo mu?

ulupınar

Alıntı yapılan: Web_Monster - 01 Eylül 2015 - 17:30:06
Sanirim mobilden siteye giris yaptigim icin biraz garip geldi

Hımm olabilir :) slack mobil uygulamasını ara sıra güncelliyor daha iyi bir görünüme kavuşacağını umuyoruz.

ulupınar

Alıntı yapılan: mozhan - 31 Ağustos 2015 - 01:36:52
Üye oldum fakat saat geç diye chat de kimse yok sanırım neler yapabileceğimi bilmiyorum ama umarım katkım olur hem kendimi geliştirmek adına hemde severek ve isteyerek birşeylerin gelişmesine katkıda bulunmak istiyorum

Şu anda 8 kişi var ama gün içinde 22-27 kişi ziyaret etmiş oluyor. Herkesi bekliyoruz bir çayımızı için çaylar pisiden :D

TopKek

Truva Linux daha iyiydi. Pisi'ye ve Pardus'a pek sicak bakmiyorum. Kafaya taktim ben de Slackware temelli bir dagitim yapacagim.
Arch Linux mu Gentoo mu?

ulupınar

Alıntı yapılan: Web_Monster - 13 Eylül 2015 - 00:29:40
Truva Linux daha iyiydi. Pisi'ye ve Pardus'a pek sicak bakmiyorum. Kafaya taktim ben de Slackware temelli bir dagitim yapacagim.

Neden sıcak bakmıyorsunuz soğuk bakıyorsunuz. Slackware tabanlı bir dağıtım yapabilirsiniz. Kolay gelsin.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Ekim 2015 - 19:57:54

Alıntı yapılan: mozhan - 31 Ağustos 2015 - 01:36:52

Aynen katılıyorum "akansu yosun tutmaz" ve "işleyen demir ışıldar" sözlerinin karşılık bulduğu bir mecradır Pisi Linux.

Kendini her bakımdan geliştirmek isteyen herkese açıktır. İnsanlara yardım etmeyi seven ve faydalı işler yapmak isteyen herkese fırsatlar sunar.

TopKek

Alıntı yapılan: ulupınar - 10 Ekim 2015 - 19:53:51

Neden sıcak bakmıyorsunuz soğuk bakıyorsunuz. Slackware tabanlı bir dağıtım yapabilirsiniz. Kolay gelsin.

Chat'te sadece pisi ile ilgili sorulari cevapliyorlar baska dagitimlar ile ilgili sotulari cevaplamiyorlar. Paket yapisindan dolayi sicak bakmiyorum.
Arch Linux mu Gentoo mu?

ulupınar

Alıntı yapılan: Web_Monster - 07 Kasım 2015 - 17:10:24

Alıntı yapılan: ulupınar - 10 Ekim 2015 - 19:53:51

Chat'te sadece pisi ile ilgili sorulari cevapliyorlar baska dagitimlar ile ilgili sotulari cevaplamiyorlar. Paket yapisindan dolayi sicak bakmiyorum.

Slack kanalları farklı amaçlar için kullanılıyor. General kanalında genelde pisi ile ilgili konular konuşuluyor. Talep olması halinde off-topic kanalı açılabilir. Başka dağıtımlar hakkında açılan konular için ayrıntılı cevap verilebilir.

MuhbirKedi

@ulupınar her türlü konuda mı geliştirici olabiliriz? Ayrıca bu resmi bir ekip mi?
Önemli olan para değil, para ile ne yaptığındır, en iyi zenginlik ise gönül zenginliğidir. ;)

ulupınar

Alıntı yapılan: MuhbirKedi - 07 Kasım 2015 - 17:44:32
@ulupınar her türlü konuda mı geliştirici olabiliriz? AAyrıca bu resmi bir ekip mi?

Pisi geliştiricisi olabilmek için belli bir bilgi birikimine sahip olmak gerekiyor. Linux  temel komut satırı bilgisi, yazılım derleme becerileri gibi birtakım şeylere ihtiyaç oluyor. Pisi ile ilgili konularda da geliştiriciler yardımcı oluyor.

Resmi derken böyle bir resmiyet yok bildiğim kadarıyla. Herkes belli bir bilgi birikimi ile ortak çalışmalar yapıyor.

ata1

pisi linux'a geçersem kartıma destek alabilir miyim   ;D
╔═[18:07]═[ata@ata]
╚═══===═══[]>> mhwd -l
> 0000:01:00.0 (0300:1002:9480) Display controller ATI Technologies Inc:
--------------------------------------------------------------------------------
                  NAME               VERSION          FREEDRIVER           TYPE
--------------------------------------------------------------------------------
             video-ati            2015.04.10                true            PCI
            video-vesa            2012.09.18                true            PCI

> 0000:02:00.0 (0280:14e4:4315) Network controller Broadcom:
   network-broadcom-wl            2015.09.22                true            PCI

> 0000:03:00.0 (0200:10ec:8168) Network controller Realtek Semiconductor Co., Ltd.:
         network-r8168            2013.12.07                true            PCI

╔═[18:08]═[ata@ata]
╚═══===═══[]>> mhwd -li
> Installed PCI configs:
             video-ati            2015.04.10                true            PCI

Warning: No installed USB configs!

╔═[18:08]═[ata@ata]
╚═══===═══[]>> lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Memory Controller Hub (rev 07)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset PCI Express Graphics Port (rev 07)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 03)
00:1a.1 USB controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 03)
00:1a.7 USB controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 1 (rev 03)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 2 (rev 03)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 4 (rev 03)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 5 (rev 03)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 6 (rev 03)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 03)
00:1d.1 USB controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 03)
00:1d.2 USB controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 03)
00:1d.3 USB controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #6 (rev 03)
00:1d.7 USB controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev 93)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation ICH9M LPC Interface Controller (rev 03)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801IBM/IEM (ICH9M/ICH9M-E) 4 port SATA Controller [AHCI mode] (rev 03)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) SMBus Controller (rev 03)
00:1f.6 Signal processing controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) Thermal Subsystem (rev 03)
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV730/M96 [Mobility Radeon HD 4650/5165]
01:00.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV710/730 HDMI Audio [Radeon HD 4000 series]
02:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g LP-PHY (rev 01)
03:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 02)
06:00.0 FireWire (IEEE 1394): JMicron Technology Corp. IEEE 1394 Host Controller
06:00.1 System peripheral: JMicron Technology Corp. SD/MMC Host Controller
06:00.2 SD Host controller: JMicron Technology Corp. Standard SD Host Controller
06:00.3 System peripheral: JMicron Technology Corp. MS Host Controller
06:00.4 System peripheral: JMic

ulupınar

Alıntı yapılan: eral - 07 Kasım 2015 - 18:10:41
pisi linux'a geçersem kartıma destek alabilir miyim   ;D

Tescilli AMD Catalys sürücüsü ve Mesa 3D içindeki özgür ve açık kaynak sürücülerinin herikiside Linux kernel versiyonu 4.2 dan başlayarak aynı Linux kernel sürücüsünde(amdgpu) birleştirilecek. Bu demek oluyor ki kernel 4.2 versiyonu ile birlikte ati desteği kernel ile gelecek.

Tescilli AMD Catalyst Radeon sürücüsü sadece Microsoft Windows ve Linux(eski ismi fglrx) için kullanılabilir.

ATI/AMD GPU için sürücüler halen radeon ismi ile geliştiriliyor.(xorg-video-radeon) Pisi linux paket depolarında mevcuttur.

Radeon 3D kodu 5 parçaya ayrılmıştır; radeon, r200 ve r300 ile r300g, r600g, radeonsi sürücüler:

radeon: R100 serisini destekler
r200:  R200 serisini destekler
r300g : R300, R400, and R500 serisini destekler
r600g : R600, R700, HD 5000v e HD 6000 serisini destekler
radeonsi: HD 7000, HD 8000 ve Rx 200 serisini destekler

Pisi Linux ta durum

Kernel
Kernel, sürüm: >=4.2.5

Sürücüler
libdrm-radeon-32bit - libdrm-radeon için 32-bit paylaşımlı kitaplıklar
libdrm-radeon       - Çekirdekteki radeon DRM servisleri için kullanıcı düzeyi arayüz
xorg-video-radeon   - X.Org radeon ekran kartı sürücüsü
mesa                    - Mesa grafik kitaplıkları ve yardımcı uygulamalar

Sizin ekran kartınız
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV730/M96 [Mobility Radeon HD 4650/5165]

HD 4000/5000 serisi kartları muhtemelen destekler.

ata1

kısacası diyorsunuz ki farkı olmayacak kullandığım manjaro da ne varsa aynısı olacak oyunlar da kartımla rahat bir nefes alamayacak aynı şekilde arch yada manjarodaki gibi atı desteğini kestiğinden
piside de aynı sorunları yaşayacağım . sadece komutlarım ve bazı uygulamalar değişecek .açıklamanız için teşekkür ederim gayet aydınlatıcı oldu . saygılar

edit ayrıca sorunlu bir bcm 4312  nednse genel anlamda lınux isolarına yerleştirilmeyen sonradan kurulum gereken bir kart bunuda gözden kaçırmışsınız  ;D

ulupınar

Alıntı yapılan: eral - 07 Kasım 2015 - 18:52:12
kısacası diyorsunuz ki farkı olmayacak kullandığım manjaro da ne varsa aynısı olacak oyunlar da kartımla rahat bir nefes alamayacak aynı şekilde arch yada manjarodaki gibi atı desteğini kestiğinden
piside de aynı sorunları yaşayacağım . sadece komutlarım ve bazı uygulamalar değişecek .açıklamanız için teşekkür ederim gayet aydınlatıcı oldu . saygılar

edit ayrıca sorunlu bir bcm 4312  nednse genel anlamda lınux isolarına yerleştirilmeyen sonradan kurulum gereken bir kart bunuda gözden kaçırmışsınız  ;D

Aynı sorunları yaşamak derken bilemiyorum. Kaçarak sonuca ulaşamazsınız. Pisi ati desteğini çekmiş değil. Konu farklı dağıtımlara giderse piside kalın. Kolay gelsin. :)

ata1

MuhbirKedi

@eral ATI sıkıntı çıkarıyor tüm platformlarda özellikle daha eskileri. En iyisi 150-200 ₺ arası işinize yarayabilecek sağlam bir ekran kartı alın olmadı yeniden kasa dizin. Ama bu devirde önerim şudur ki kesinlikle Notebook. Eğer aşırı kasa meraklısı değilseniz tabi ki. Teknoloji her geçen gün ilerliyor. Eğer indirimde gördüğüm ekran kartı vb. şeyler olursa da size bildiririm.
Önemli olan para değil, para ile ne yaptığındır, en iyi zenginlik ise gönül zenginliğidir. ;)

ata1

kartı alınca diz üstüme nasıl takarım  ;D pc hp dv6 diye defalarca belirtmiştim  :))

MuhbirKedi

@eral kusura bakmayın siz onu kasaya dönmeyin anlamında anlayın :D

ulupınar

Alıntı yapılan: MuhbirKedi - 08 Kasım 2015 - 18:20:16
@eral kusura bakmayın siz onu kasaya dönmeyin anlamında anlayın :D

Konuyla ne ilgisi var bunların.

natgho

Alıntı yapılan: ulupınarAlıntı yapılan: MuhbirKedi - 08 Kasım 2015 - 18:20:16@eral kusura bakmayın siz onu kasaya dönmeyin anlamında anlayın
Konuyla ne ilgisi var bunların.
Kullanıcı size dağıtımınızın ekstra özelliğini sormuş, sizde yanıt vermişsiniz, sorun donanımsal olduğundan laptop olduğundan habersiz üyemizde özür dilemiş, konu sizin dağıtımın ekstra özellik sağlayıp sağlamadığı ile temellenmiş olduğundan burada sürdürülmüş, yeri geldiğinde sayfalarca goygoy çevirenler varken fazladan 1 postun gözünüze bu kadar batması ilginç ama :)
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

ata1

@natgho  + 1     :(  pardon yorumlarda kısıtlama var mı ? arkadaşımız tahminimce 18 yaş altı ve linux öğrenmeye hevesli bir öneri yapmış.
sonrada bir düzeltme yapmış. sorun olması gerçekten çok ilginç

neynefes