Ubuntu arayüz nasıl ayarlanır ?

Başlatan Khan75, 30 Ağustos 2015 - 17:41:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Khan75

Merhaba arkadaşlar ubuntuyu bi kaç haftadır kullanıyorum ve gayet memnunum ubuntuyu indirirken mint le ubuntu arasında kalmıştım mint de masaüstü seçenekleri vardı mate cinnamon felan filan mate bilgisiyarı daha az yoruyormuş daha hızlıymış ubuntuda da bole bir şey varmış fakat ben indirirken boyle bir şey görmedim masaüstü ortamını nasıl değiştiririz ben hızlı olan herşeyi tak diye açan bi arayüz istiyorum şuan kullandığım arayüz ne onu bile bilmiyorum tek bilgidim 14.4 lts sürümünü kullandığım. Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

mozhan

Ubuntu da masaüstü ortamlarının çeşitliliği
Ubuntu(unity),Xubuntu(xfce),Ubuntu Gnome,Ubuntu Mate, Kubuntu(KDE) şeklindedir hangi masaüstünü kullanmak istiyorsanız ona göre dağıtımı seçmelisiniz.

Diğer bir konu ise sizin şuan kullandığınız Ubuntu(Unity) e istediğiniz masaüstü ortamını eliniz ile kurabilirsiniz. Örnek veriyorum cinnamon için
sudo add-apt-repository ppa:gwendal-lebihan-dev/cinnamon-nightly
sudo apt-get update
sudo apt-get install cinnamon

Siz de istediğiniz masaüstü hangisi ise google e yazıp o masaüstünün kuruumu için gereken kodları yazıp yükleyebilirsiniz.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ağustos 2015 - 17:50:05

Son olarak bir masaüstü kurduktan sonra bilgisayarı açar iken kullanıcı ekranında(şifre girdiğiniz ekranda) sistemin size hangi masaüstü ortamı ile açılmasını istiyorsanız onu seçip onunla giriş yapabilirsiniz yani birden fazla masaüstü ortamını tek sistemde kullanabilirsiniz.
When we ride on our enemies..

https://github.com/mustafaozhan

betseg

Ubuntu'ya GNOME kurmak için:
sudo apt-get install ubuntu-gnome-desktop
KDE kurmak için:
sudo apt-get install kubuntu-desktop
LXDE:
sudo apt-get install lubuntu-dektopXfce:
sudo apt-get install xubuntu-dektop

Mate ise şimdilik kararlı olarak sadece 15.04 sürümünde var.

Khan75

Alıntı yapılan: mozhan - 30 Ağustos 2015 - 17:48:10
Ubuntu da masaüstü ortamlarının çeşitliliği
Ubuntu(unity),Xubuntu(xfce),Ubuntu Gnome,Ubuntu Mate, Kubuntu(KDE) şeklindedir hangi masaüstünü kullanmak istiyorsanız ona göre dağıtımı seçmelisiniz.

Diğer bir konu ise sizin şuan kullandığınız Ubuntu(Unity) e istediğiniz masaüstü ortamını eliniz ile kurabilirsiniz. Örnek veriyorum cinnamon için
sudo add-apt-repository ppa:gwendal-lebihan-dev/cinnamon-nightly
sudo apt-get update
sudo apt-get install cinnamon

Siz de istediğiniz masaüstü hangisi ise google e yazıp o masaüstünün kuruumu için gereken kodları yazıp yükleyebilirsiniz.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ağustos 2015 - 17:50:05

Son olarak bir masaüstü kurduktan sonra bilgisayarı açar iken kullanıcı ekranında(şifre girdiğiniz ekranda) sistemin size hangi masaüstü ortamı ile açılmasını istiyorsanız onu seçip onunla giriş yapabilirsiniz yani birden fazla masaüstü ortamını tek sistemde kullanabilirsiniz.
Yanıtın için teşekür ederim fakat hızlı masaüstü ortamı hangisi onu bilmiyorum birde 2 tane masaüstü ortamı bilgisiyarı yavaşlatmazmı mesela örnek olarak windows 8 in yanına 10 kurdum bilgisiyar yavaşladı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ağustos 2015 - 18:01:37

Alıntı yapılan: betseg - 30 Ağustos 2015 - 17:57:17
Ubuntu'ya GNOME kurmak için:
sudo apt-get install ubuntu-gnome-desktop
KDE kurmak için:
sudo apt-get install kubuntu-desktop
LXDE:
sudo apt-get install lubuntu-dektopXfce:
sudo apt-get install xubuntu-dektop
14.04 kulanıyorum bunun için en hızlısı hangisi? Birde yeni masaüstü ortamı kurduğumda doslar gidicekmi?

Mate ise şimdilik kararlı olarak sadece 15.04 sürümünde var.

betseg

İki işletim sistemini yan yana kurmak bilgisayarı yavaşlatmaz. Başka bir sorun olmuştur. Ayrıca Linux'ta iki masaüstü kurulunca ikisi de aynı anda çalışmaz. Birini seçer girersiniz, o çalışır, çıkar öbürünü seçersiniz, o durur öbürü başlar.

En hızlı masaüstleri LXDE ve Xfce'dir.

Khan75

Alıntı yapılan: betseg - 30 Ağustos 2015 - 18:06:11
İki işletim sistemini yan yana kurmak bilgisayarı yavaşlatmaz. Başka bir sorun olmuştur. Ayrıca Linux'ta iki masaüstü kurulunca ikisi de aynı anda çalışmaz. Birini seçer girersiniz, o çalışır, çıkar öbürünü seçersiniz, o durur öbürü başlar.

En hızlı masaüstleri LXDE ve Xfce'dir.
peki hangisini önerirsin? hız ve kullanım olarak

betseg

Khan75

Alıntı yapılan: betseg - 30 Ağustos 2015 - 18:09:21
İkisini de deneyin derim ben.
Teşekkür ederim peki terminalden kurduğumda ek bi işlem gerekiyormu yeniden başlatıp diğer masaüstüne geçebilecekmiyim.

betseg

Çıkış yapın (veya yeniden başlatın) ve buradan seçin:

Khan75

Alıntı yapılan: betseg - 30 Ağustos 2015 - 18:13:03

Teşekkürler peki Geek nedir ?

betseg

Resmi aldığım kişinin bilgisayarında Chris ve Geek adlı iki kullanıcı varmış, önemli bir şey değil :D

Khan75

Alıntı yapılan: betseg - 30 Ağustos 2015 - 18:13:03

xfce yükledim ve masaüstünün tipi değişti renkler felan birde dosyalar felan daha hızlı açılıyor ama 2 masaüstü arasında geçiş felan yapmadım oyle bir şey yok.

mozhan

Çoklu masaüstü konusunu söyle düşünebiliriz
Elimizde bir sistem var ve bu sistemin bize sunuluş tarzı var işde masaüstü kavramı bu tarzlardaki farklılıklar, üzerine düşülen konular, artılar ve eksiler.

bugüne kadar bir çok linux dağıtımı ve masaüstü ortamı kullandım.
Masaüstleri hakkında ufak ve kısa özetim şu şekilde olacaktır

KDE masaüstü
KDE görünüm oalrak şık özellikle plasma 5 yakıyor ama malesef kaynakta yakıyor önemli olan CPU kullanımı fazla ram artık herkesin fazla zaten özetle şık görünüm felsefesi

GNOME masaüstü
GnomeShell benim kanaatimce dengeli bi masaüstü yani efekt kaynak kullanımı her konuda çok fazla üzerine düşülmemiş bu yalnış anlaşılmasın demek istediğim hiçbirşeye diğerinden daha fazla önem gösterilmemiş dengeli ve eşit bir masaüstü ayrıca extensionlar la çok kullanışlı oluyor

XFCE masaüstü
XFCE performans odaklı bi masaüstü ve gerçekten hızlı hatta sırf bu felsefesi yüzünden ben XFCE ye compiz yüklemiyorum çünkü adamların felsefesi performas güzel görünüm için yetecek kadar efekt ve çok özelleştirebilirlik

LXDE
açıkcası bir defa kullandım XFCE den hızlı olduğu doğrudur performans odaklıdır fakat görünüm sunuluş olarak XFCE kadar sempatik değil

Mate masaüstünü bi kere kullandım açıkcası XFCE kadar hızlı olduğunu düşünmüyorum XFCE de ayarlarınızı abartırsanız mate daha hızlı olabilir çünkü XFCE yi bi süre sonra yavaşlatan bizim yaptığımız değişiklikler fakat mate bu kadar değişiklik yapmamıza olanak vermiyor

Cinnamon
Cinnamon Gnome den türeyen bi oluşum idi şimdi Mintin gözdesi oldu ve arkasında sıkı bi ekip var açıkcası güzel hızlı bi masaüstü ama insana ekstradan bi keyif sunmadığı düşüncesindeyim

Bu yorumların hepsi şahsi görüşlerimdir. Soracak olursanız Arch Linux 64 bit  Linux 4.1.6-1 ARCH çekirdeğinde GNOME SHELL ve XFCE yi aynı anda kullanıyorum.
When we ride on our enemies..

https://github.com/mustafaozhan

betseg

Reverser

Bir gün herkes XFCE'nin değerini anlayacak. :))

XFCE ROCKS !