[Çözüldü] qbittorent yardim

Başlatan tthacktt, 25 Ağustos 2015 - 15:08:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tthacktt

Merhaba, oncelikle 15.04 ile beraber ''transmission'' yuklu gelmisti zaten 14.04 de de yine o vardi neyse birkac gun once ''Indirme Hakkiniz Elinizden Alindi'' diye bir uyari aldim. Sebebini bilmiyorum, internetten biraz arastirdim ama cevap blamadim. Sonrasin da yeni bir torrent arayisina girdim ve bir iki programi indirdim ama ayarlarini bir turlu beceremedigi icin hepsini sirayla silmek zorunda kaldim. Suan qbittorent yuklu ancak onda da bir turlu ayarlari yapamiyorum. Bazi yabanci siteler de farkli anlatimlar var ve bir cogunu dnememe ragmen yine de proxy baglanti ayarlarim bir turlu calismiyor. Ayrica kulanici adi ve sifre diye bir durum da var, yani uye falan mi olmam gerekiyor bir yere onu da bilmiyorum.Torrent konusunda cok ciddi sekilde acemiyim, Ubuntu oncesinde hic torent kullanmamistim Ununtudan sonra da program hazir halde heldigi icin herhangi bir ayar yapmadi ve haliyle de bilmiyorum. Cahilligim icin ozur dilerim ve tesekkur ederim. Konunun nereye acilmasi dogru olurdu bilmiyorum ve buraya actim.
Once Hak Edeceksin ama Asla Haddini Asmayacaksin!

Floki

Arkadaşım sen napıyorsun ya :D . Sadece programı kur o kadar. Hiçbir ayar yapmana gerek yok. İnternetten indireceğin şeyin torrent dosyasını indir ve çift tıkla. Zaten otomatik olarak torrent programını başlatacak ve indirme başlayacak.

tthacktt

iste oyle olmadi hicbirisinde indirmek istedigim butun dosyalarda saatlerce bekliyor ve hicbir sonuc olmuyor ben de internette baktim olayin ne olduguna ve proxy ayarlari falan yapmam gerektigini ogrendi ama nasil yapacagim konusunda bir bilgim yok. oyle olsaydi zaten bu soruyu hic sormazdim :(

Floki

İndirmek istediğin linkler ölü olabilir. Eşler artık kalmamış olabilir. Öyle olunca da indirmez. Buna dikkat ediyor musunuz ? Genelde Linklerin yanında aktif olan eşler görünür.

parduscix

Kali deposundan proxychains indir.(ubuntu deposunda yok diye biliyorum ama varsa oradan indir. Kali deposundan indirirsen uyum sorumu olmuyor.)
Sonra konsola şunu yaz:
prıxychains transmission
Daha sonra torrent dosyasını ekle
8080 portu kilitlenmiş olabilir. Proxychains 8080 portunun çalışmasını sağlıyor.(Eduroam ağında olduğu gibi)

Depoları kali ile değiştirmek için /etc/apt/sources.list aç içine kali depolarını yaz (netten bulursun)
sudo apt-get update yap
proxychainsi konsoldan yükle
Sonra depoları eski haline getir
Sudo apt-get update yap
Software-center kali deposunda sorun çıkarabiliyor...

heartsmagic

@parduscix, proxychanins'e ne gerek var? @Floki'nin söylediği gibi ek bir ayara ihtiyaç olmaması lazım.

@tthacktt, proxy vs. ayarı yapmana gerek yok, yaptıysan geri al o ayarları. Ardından eş sayısı yeterli olan bir şey indirmeyi dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

tthacktt

Alıntı yapılan: heartsmagic - 25 Ağustos 2015 - 16:59:02
@parduscix, proxychanins'e ne gerek var? @Floki'nin söylediği gibi ek bir ayara ihtiyaç olmaması lazım.

@tthacktt, proxy vs. ayarı yapmana gerek yok, yaptıysan geri al o ayarları. Ardından eş sayısı yeterli olan bir şey indirmeyi dene.

tesekkur ederim, tum yapilanlari geri aldim ve simdi calisiyor. anlamadigim ilk kurulumda oldugu haline geldi ve calisti ama ben ilk kurdugumda hicbirseyi indirmiyordu :(

Floki

Torrent dosyaları öyledir. Bazen beklersin eşlere bağlanması dakikalar alır. İndirmiyor bu dersin başka şeylerle uğraşırken bir bakarsın indirmeye başlamış.

heartsmagic

Sen başka bir şeyler kurcalamışsın sistemde. Hiçbir torrent uygulaması "'Indirme Hakkiniz Elinizden Alindi'" diye ileti basmaz. Neler yaptın bilemediğimiz için doğrudan yorum yapmak zor.
Sorunnun çözüldüğünü düşünüyorsan: cozuldukonusu
Ek sorunların varsa konuşabiliriz tabi.

bytan

Özel üyelik gerektiren bir torrent ağından indirmeye çalışıyor olabilir misin? Uyarıyı muhtemelen torrent uygulamasının kendisi değil, indirmeye çalıştığın torrent dosyası vermiştir. Örneğin indirdiğinin belli bir oranını da paylaşmanı isterler ve bunu yapmadığında kural ihlali sayıp üyeliğinle ilgili işlem yapabilirler. Google'ın ilk sayfasından bir sonuç:

Alıntı Yap... Download Kuralları - Kural ihlali download hakkınızın elinizden alınmasına neden ..
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

tthacktt

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Ağustos 2015 - 22:10:10
Sen başka bir şeyler kurcalamışsın sistemde. Hiçbir torrent uygulaması "'Indirme Hakkiniz Elinizden Alindi'" diye ileti basmaz. Neler yaptın bilemediğimiz için doğrudan yorum yapmak zor.
Sorunnun çözüldüğünü düşünüyorsan: http://kb.ubuntu-tr.net/cozulen-basliklarin-etiketlenmesi

Evet sorunum cozuldu, tesekkur ederim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ağustos 2015 - 07:34:29

Alıntı yapılan: bytan - 27 Ağustos 2015 - 09:14:48
Özel üyelik gerektiren bir torrent ağından indirmeye çalışıyor olabilir misin? Uyarıyı muhtemelen torrent uygulamasının kendisi değil, indirmeye çalıştığın torrent dosyası vermiştir. Örneğin indirdiğinin belli bir oranını da paylaşmanı isterler ve bunu yapmadığında kural ihlali sayıp üyeliğinle ilgili işlem yapabilirler. Google'ın ilk sayfasından bir sonuç:

Alıntı Yap... Download Kuralları - Kural ihlali download hakkınızın elinizden alınmasına neden ..

Evet soylediginiz sey olabilir belki bilmiyorum. ''Scientific Article'' Forumlarindan bazi dosyalar indiriyorum genelde. http://academictorrents.com/about.php bu adres de bazi yollar soyleniyor akademik paylasimlar icin bunlarin bana ne gibi faydalari olur acaba?

heartsmagic

Alıntı yapılan: heartsmagicSorunnun çözüldüğünü düşünüyorsan: http://kb.ubuntu-tr.net/cozulen-basliklarin-etiketlenmesi
Bağlantıya bakarsan çözülen başlıklar için olan uygulamamızı göreceksin. Sen etiketleme yaparsan bizler de konuyu kapatırız.
Son sorduğun soruyu tam olarak anlamasam da "yollar"dan kastın paylaşım yapmaktır muhtemelen. Çok kabaca baktım ancak akademik dosyaların Torrent üzerinden nasıl indirilip, nasıl başka insanlara da sunulabileceğini anlatıyor gibi. Malum, Torrent bir paylaşım sistemi.

tthacktt