Compiz ve Ubuntu

Başlatan AnonymousTR, 23 Ağustos 2015 - 02:56:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AnonymousTR

Selam,

Konu başlığı biraz saçma olabilir ama aklıma başka bir şey gelmedi.

Benim bilgisayarımda şuanda Kali Linux 2.0 mevcut windows 7 ile dual boot olarak kullanıyorum.

Bir hafta önce kadar Ubuntu 14.10 yüklemiştim ama ilk günden compiz ile oynarken bir yere tıkladım ve ekran'da sadece masaüstü görünüyordu.
Bir çok çözüm yolu aradım ne yaptıysam olmadı. Şimdi Kali Linux'u kaldırıp, Ubuntu 15.04'i dual boot olarak kurmayı düşünüyorum. Ama yine aynı problem olur mu diye boşuna zaman kaybetmemek için sizden fikir almak istedim.

Ben kurulumdan sonra ekran kartım kendiliğinden kuruldu mu kurulmadı mı bilmiyorum acaba onla alakalı olabilir mi?
Ekran kartım ATI Radeon HD 4800.
Acaba bu ekran kartım ile Ubuntu 15.04 (64bit) kursam, herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?

Açıkcası Kali Linux ile mutluyum ama Ubuntu'nun masaüstü, arayüzü ve WINE gibi uygulamalarına ihtiyaç duyduğum için ubuntu kullanmayı düşünüyorum.

Fikirlerinizi bekliyorum.

İyi forumlar.

Floki

Yani ekran kartının sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Nasıl kali kullanıyorsan Ubuntu'yu da öyle kullanırsın
Compiz ileri düzey bir program , orada bilmeden yaptığın herşey masaüstünü kaybetmene yol açabilir. Compizi kurcalamazsan masaüstün de bozulmaz.

AnonymousTR

Anladım.
Peki benim istediğim pencereler simge durumuna kuculurken ve buyurken degisik bir efekt var onu vermekti. Ve pencereyi tutup suruklerken sallanan bir efekt var youtube'da bir videoda gormustum. O efektleri ubuntu'da nasil verebilirim?

Floki

Compiz ile yapabilirsin dediğim gibi sadece yapacağın şeyi emin olmadan yapma.
Compiz'i yükledikten sonra extra paketleri vardı sanırım komut satırından yazarsan çıkar.O extra paketleri yüklersen sallanan pencereler , masaüstü küpü gibi özellikler de gelir. Compizin menüsünden bu özelliklere ulaşabilirsin. Tıkladığın zaman aktif olur. Aktif olmadan önce çakışma algılarsa sana bildirir. Önce çakışma yaratan özellikteki tiki kaldırıp sonra istediğin özelliği açarsan sıkıntı olmaz.

Edit: Komut şu :
sudo apt-get install compiz-plugins-extras

[eklenti yönetici tarafından silindi]

AnonymousTR

Cok tesekkurler Floki. Bugun kurulumu yapacagim. Compiz ile bahsettigim pencere efektlerini nasil yapabicegimi tam olarak bir arkadas yazarsa cok memnun olurum.

Floki

AnonymousTR

Alıntı yapılan: Floki - 23 Ağustos 2015 - 10:16:24
Foto paylaştım.
Cok tesekkur ederim. Simdi kali linux'u kaldirip yeniden ubuntu kuracagim. Kali linux'u surekli gunluk kullanamiyor insan. Hem ruhunu bunaltiyor hem de yetersiz kaliyor bazi konularda. Umarim ayni problemi tekrar yasamam.

Floki

Ben çok fazla Linux dağıtımı denedim. Kulanması en kolay ve en geniş depoları Ubuntu'da buldum. Unity'ye de çok alıştım. İlk başta sevmemiştim ama artık başka bir masaüstü kullanmıyorum. Pişman olmazsın.

AnonymousTR

Alıntı yapılan: Floki - 23 Ağustos 2015 - 10:37:33
Ben çok fazla Linux dağıtımı denedim. Kulanması en kolay ve en geniş depoları Ubuntu'da buldum. Unity'ye de çok alıştım. İlk başta sevmemiştim ama artık başka bir masaüstü kullanmıyorum. Pişman olmazsın.
Son bir sorum olacak. Su anda elimde 14.10 cd si var. Acaba onu yukleyip ordan 15.04'e gecis yapabilir miyim yoksa 15.04'u cd ye yazdirip o sekilde mi kurulum yapmaliyim? Bosa dvd ziyan olmasin [emoji4] [emoji4]

heartsmagic

Not düşelim, grafik kartına ATI artık destek vermediği için sürücü kurulumu yapamazsın. Sistemin getirdiği açık kaynak sürücüleri kullanacaksın kısacası. Compiz konusunda da söylendiği üzere dikkatli olmak lazım. Unity, Compiz'e dayalı bir kabuk haliyle bazı şeyler bozulduğunda masaüstü söylediğin üzere boş gelebilir.

Mümkünse 15.04 kur, DVD yakmana gerek yok USB üzerinden kurulum yapabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

AnonymousTR

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Ağustos 2015 - 10:45:40
Not düşelim, grafik kartına ATI artık destek vermediği için sürücü kurulumu yapamazsın. Sistemin getirdiği açık kaynak sürücüleri kullanacaksın kısacası. Compiz konusunda da söylendiği üzere dikkatli olmak lazım. Unity, Compiz'e dayalı bir kabuk haliyle bazı şeyler bozulduğunda masaüstü söylediğin üzere boş gelebilir.

Mümkünse 15.04 kur, DVD yakmana gerek yok USB üzerinden kurulum yapabilirsin.
Peki. Simdi bir kurulum yapayim, ondan sonra sonuclari paylasacagim sizlerle.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ağustos 2015 - 12:01:48

sudo apt-get install compiz-plugins-extras

yukaridaki kodu yazdigim zaman asagidaki hatayi aliyorum. acaba problem nerede?

Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
E: Unable to locate package compiz-plugins-extras

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ağustos 2015 - 12:15:39

Tamam woobly window efektini ayarladim sagolun.

heartsmagic

Halletmişsin, ilgili paket ismi şu şekilde: compiz-plugins-extra
Kısacası kurulumu da şu şekilde oluyor:
sudo apt-get install compiz-plugins-extra

AnonymousTR

heartsmagic

Eğer sorunun düzeldiğini veya sorularına cevap bulduğunu düşünüyorsan lütfen: cozuldukonusu