Hosting Firması Değiştirme

Başlatan yavuz34, 21 Ağustos 2015 - 23:52:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yavuz34

Arkadaşlar hepinize merhaba 1 ay hosting kullandım sonra begenmedim baska bir şirkete geçtim ancak bu sırada websitemin hiç yedegini almadım acaba içindeki yazdıgım içerikler gider mi ? çalıştıgım şirketten rica etsem verir mi ? son olarak aynı şekilde ftp ayarları yapacak mıyım ? bu konuda yardım ederseniz çok teşekkür ederim

ata1

şirketeler arası anlaşma varsa gitmemesi gerekiyor ama nasıl geçiş yaptığınıza bağlı .
yeni şirket normalde siz oradan devir almalı ama tabi ki anlaşamalarına bağlı bu

heartsmagic

Şirketler arası bir anlaşma duymadım, olduğunu da pek sanmam.

@yavuz34, yedek almadın öyle mi? Eski hizmet aldığın yerdeki hesabın aktif mi hâlâ? Eğer öyleyse yedeklerin alabilirsin, tabi sana bunun için doğrudan sunucuya erişim veya panel gibi bir şey sağlıyorlarsa örneğin. Yok hesabını ve tüm bilgilerini silmişlerse sanmıyorum sana yardımcı olabileceklerini.

Yeni yere geçtiğinde FTP ayarı yapacak mısın? Nasıl bir hizmet satın aldığına bağlı. Neresi bu şirket, ne hizmeti veriyor sana? Panel veriyorlarsa zaten sana bir takım hesaplar vermişlerdir. O hesapları kullanarak aldığın yedekleri diğer tarafa geçirmen gerekmekte. Burada da "Neyin yedeği alındı?" sorusu ortaya çıkıyor.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ata1

üstadım geçiş için yeni yere siz başvuru yapıyorsunuz o sizin yerinize diğer host firmasından geçişinizi yapıyor .
ben daha önce yaptığımdan söylemiştim

heartsmagic

Hangi firmadan hangi firmaya geçerken oldu bu örneğin? Firma ismi vermenin bir sakıncası yok. Ayrıca nasıl bir işlem yapıldığını da izah edebilirsin. Böylece bilmediğim bir şeyi de öğrenmiş olurum.

ata1

hostınger'den markumnete geçiş yaptım . işlem yeni firmaya geçiş isteğimi bildirdim onlar işeme başlatıp eski firmadan bana ait bir kod almarı gerektiğini söylediler
şuan için söyleneni hatırlayamadım .sonrasında yedeğim ve her şeyi yedekleme mi söylediler . her ihtimale karşı geçiş sonrasında sadece php de ufak bir sorun yaşamıştım

heartsmagic

Teşekkürler, demek ki olabiliyor böyle bir şey. Ben de öğrenmiş oldum.

yavuz34

Arkadslar ben webadamdan host aldım rica ettim yedeklerini verdiler şimdi isimtescile geçtim ancak eko host oldugundan dolayı benim kendimin yapması gerektıgını söylediler silver paketlerde felan onlar yapabiliyorlarmış .Sormak istedigim yedegini aldım yeni aldıgım hosta nasıl onları yukleyecegim ?

plazma

Alıntı yapılan: eral - 22 Ağustos 2015 - 19:46:05
hostınger'den markumnete geçiş yaptım . işlem yeni firmaya geçiş isteğimi bildirdim onlar işeme başlatıp eski firmadan bana ait bir kod almarı gerektiğini söylediler
şuan için söyleneni hatırlayamadım .sonrasında yedeğim ve her şeyi yedekleme mi söylediler . her ihtimale karşı geçiş sonrasında sadece php de ufak bir sorun yaşamıştım

O alan adı transfer kodu, siz alan adı berabetinde barındırma hizmetinizide değiştirmişsiniz. Barındırma (hosting) yedekleri kendiniz almanız gerekiyor. @heartsmagic in de dediği gibi eğer halen eski firmanıza erişiminiz var ise yedeklerinizi alıp yeni firmaya taşımanız gerekecek.

@yavuz34 daha önce wordpress gibi bir cms mi kurulu isi nasıl bir yapı kullanıyordunuz? Tam yedek verdiler ise sıkıntı olmaz dosyaları yeni sunucunuza transfer edersiniz ve varsa veritabanı yüklersiniz siteniz kaldıpı yerden devam eder.

keremwashere

Alıntı yapılan: yavuz34 - 22 Ağustos 2015 - 23:07:25
Arkadslar ben webadamdan host aldım rica ettim yedeklerini verdiler şimdi isimtescile geçtim ancak eko host oldugundan dolayı benim kendimin yapması gerektıgını söylediler silver paketlerde felan onlar yapabiliyorlarmış .Sormak istedigim yedegini aldım yeni aldıgım hosta nasıl onları yukleyecegim ?

hiç bilgin yoksa ara natro yu deki emmi ben size geçicem nasıl yedek alırım de yedegini nasıl alacagını anlatırlar bedava hizmet gibi  ;D örnek olarak wordpress opencart gibi hazır platform lar mysql yedegi ve dosya yedegini indir aynısını aldıgın firmaya gir zaten hosting yedegi ftp den girdiginde gördüngün dosyaların ziplenmesi onu açacaksın mis ftp den yükledin mis ondan sonra örnek config dosyası opencarttakini hatırlamıyorum  mysql adını şifreni giriyosun yeni olanı çalışıyor sonrada phpmyadmin den mysql tabanına ornek.sql gibi bir dosyayı içe aktar bölümünden aktardınmı mis gibi çalışır dert etme benden anlamadıysan bile internette baka baka bir gün sürmez anlaman .