Bilgisayarı yeniden başlatma sorunu

Başlatan burakbs, 19 Ağustos 2015 - 10:40:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burakbs

Merhaba arkadaşlar bilgisayarı yeniden başlatmaya kalkınca kapanıp açılıyor ve siyah ekranda takılı kalıyor bir süre bekledim fakat açılmadı tekrar kapatıp açınca düzeldi ama neden yeniden başlamıyor
Yaşama odaklan, ölüme razı ol..

-DıLgEş-

systemcil reboot -i

Sanırsam böyle bir komuttu. Bu komutu bir dene...
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

Reverser

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

burakbs

Alıntı yapılan: Reverser - 19 Ağustos 2015 - 14:28:03
her seferinde aynı şey mi oluyor ?
Evet her seferinde aynı şey oluyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ağustos 2015 - 00:42:00

Alıntı yapılan: nurullahisrgan - 19 Ağustos 2015 - 13:02:13

systemcil reboot -i

Sanırsam böyle bir komuttu. Bu komutu bir dene...
komut bulunamadı dedi

ata1

sisteminiz ve diğer konular da daha açıklayıcı bilgi verirseniz arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilir

betseg

Eğer 14.10 veya 15.04 kullanıyorsanız sudo shutdown -h now
deneyebilirsiniz. 14.04 ise
sudo poweroff -f

-DıLgEş-

shutdown -r now

Sistemi yeniden başlatıyor. Bu komutu bir dene, aynı sorun oluyor mu?
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

burakbs

Alıntı yapılan: betseg - 21 Ağustos 2015 - 01:56:14
Eğer 14.10 veya 15.04 kullanıyorsanız sudo shutdown -h now
deneyebilirsiniz. 14.04 ise
sudo poweroff -f

:~$ sudo shutdown -h now
'sudo' komutu bulunamadı, şunu mu demek istediniz:
'sudo' paketinden 'sudo-ldap' komutu (universe)
'sudo' paketinden 'sudo' komutu (main)
sudo: komut bulunamadı
:~$

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ağustos 2015 - 22:00:43

Alıntı yapılan: eral - 21 Ağustos 2015 - 01:02:04
sisteminiz ve diğer konular da daha açıklayıcı bilgi verirseniz arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilir
Ubuntu 14.04 kullanıyorum kusura bakmayın bu bilgiyi daha önce paylaşmalıydım acemiliğime verin bilgisayar da yeniden başlat deyince kapanıyor açılırken normalde ubuntunun boot ekranı olur 4 seçenekli işte o ekran çıkmıyor kararıyor kapatıp açılıyorum bu sefere düzeliyor ama her seferinde 2 kere kapat aç yapmam gerekiyor ayrıca kendi internet tarayıcısını açınca bilgisayar donuyor

bu 4 seçenekli boot ekranı dediğim şey şu
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpl1/v/t34.0-12/11938849_502052309949347_1236289479_n.jpg?oh=813d4111dc327967c295a977af1a301d&oe=55DA3549

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ağustos 2015 - 22:11:58

Alıntı yapılan: nurullahisrgan - 21 Ağustos 2015 - 11:45:50

shutdown -r now

Sistemi yeniden başlatıyor. Bu komutu bir dene, aynı sorun oluyor mu?
maalesef aynı olayla karşılaşıyorum

parduscix

Ctrl + alt + f4 yap
Ctrl + alt + del yap
Kapanıp açılır
Siyah ekranda kalırsa startx yaz enter yap
Hem kde hem gnome kullanıyorsan aynı pcde (benim gibi ) startx ile sadece gnome geliyor onuda belirteyim

-DıLgEş-

betseg

Forumun sisteminde bir sorun var. Kopyala yapıştır yapmayın, kendiniz yazın.

heartsmagic

Forumun "kod" bölümünde bir sorun var doğrudur, çözemedik de ne yazık ki. Eğer o bölümden "Seç" diyerek kopyalama yapılırsa sorun oluşturuyor fakat doğrudan kopyalanırsa bu sorun olmuyor.

@burakbs, sistemin güncel mi? Kurulumdan hemen sonra mı oldu bu sorun yoksa bir süre sonra mı? Grafik kartın nedir ve sürücüleri ne durumdadır?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

-DıLgEş-

Sistem 14.04.01 mi eğer öyleyse 14.04.03'e güncellemeyi deneyin.

bytan

Bu sorunu yaşadıktan hemen sonraki /var/log/syslog ve /var/log/syslog.1 dosyalarının içeriklerini buraya aktarabilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST