Mate / Windows 7 Kurulum Sorunu

Başlatan vtzrs, 18 Ağustos 2015 - 18:52:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vtzrs

Merhaba arkadaşlar. Ben Ubuntu Mate 15.04 kullanıyorum, Windows 7'e geri dönmek istiyorum.

Resimde görüldüğü gibi disk oluşturucuya imaj bölümüne iso dosyası eklenmiyor. YUMI ile denedim o usb ye yazdı ama boot gerçekleştiremedim.

Ne yapmalıyım ? yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

İyi forumlar.

fsutil

vtzrs

Alıntı yapılan: BoraT5 - 18 Ağustos 2015 - 19:42:25
winusb kullanabilirsin

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=47981.0

Hata veriyor, ben mi yanlış yapıyorum :)

Edit: konsoldan başlattım şuan atıyor, sonuç yazarım. :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2015 - 20:17:42

Hata verdi.  :-\

Floki

vtzrs

Floki

vtzrs

Alıntı yapılan: Floki - 18 Ağustos 2015 - 20:25:07
Şuradaki yööntemlede yapanlar olmuş. Çalışmış.
http://aysoftweb.blogspot.com.tr/2012/03/ubuntuda-usb-ile-windows-yukleme-diski.html

Hocam önyükleme (boot) olmuyor maalesef, siyah ekranda tire gidip gidip geliyor.

Floki

vtzrs

Alıntı yapılan: Floki - 18 Ağustos 2015 - 21:18:07
Boot flag eklediniz değil mi?

boot flag ? ::) linux yeni kullanıyorum affedin  :'(

Floki

2. paylaştığım linkte Gparted ile USB'yi NTFS olarak biçimlendirdikten sonra boot flag ekliyorsunuz. Sonra Gparted ile işiniz bitiyor. 2. Linke birdaha göz atın. Boot flag olmazsa USB boot edilebilir bir aygıt olarak görülmeyecektir. Dolayısıyla bilgisayar USB ile kuruluma geçmez.

vtzrs

Alıntı yapılan: Floki - 18 Ağustos 2015 - 21:33:42
2. paylaştığım *bağlantıda Gparted ile USB'yi NTFS olarak biçimlendirdikten sonra boot flag ekliyorsunuz. Sonra Gparted ile işiniz bitiyor. 2. Linke birdaha göz atın. Boot flag olmazsa USB boot edilebilir bir aygıt olarak görülmeyecektir. Dolayısıyla bilgisayar USB ile kuruluma geçmez.

2. attığınız linktekilerin hepsini uyguladım evet.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2015 - 22:31:57

Yardım dostlar..

Floki

Başka bir yardım gelmezse sanal makineye Windows kurup orada yazdırabilirsin. Ama son çare olarak kullan. Çünkü uzun sürecek bir iş.

vtzrs

Güncel....

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2015 - 23:16:43

Alıntı yapılan: Floki - 18 Ağustos 2015 - 23:15:45
Başka bir yardım gelmezse sanal makineye Windows kurup orada yazdırabilirsin. Ama son çare olarak kullan. Çünkü uzun sürecek bir iş.

Denedim fakat iso yu sanal makineye atamıyorum, ne usb tanıyor nede sürükle bırak.

Floki

İsoyu bir klasörün içerisine koyup o klasörü virtual box için paylaşıma açabilirsin.