Ubuntu hızlandırma nasıl olur?

Başlatan Khan75, 18 Ağustos 2015 - 12:31:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Khan75

Merhaba arkadaslar konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Ubuntu kuralı 2 gün oluyor gayet memnunum ama ubuntuyu hızlandırmanın yolu varmı yardımcı olursanız sevinirim.

natgho

Kullandığınız arayüz nedeniyle ubuntu yavaşlamakta, donanım özellikleriniz nedir?
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

Reverser

hızlandırmaktan kastın nedir ? Hangi konuda performansı yetersiz buluyorsun ? Bu sorulara cevap verirsen yardımcı olabiliriz.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

Khan75

Alıntı yapılan: natgho - 18 Ağustos 2015 - 15:32:18
Kullandığınız arayüz nedeniyle ubuntu yavaşlamakta, donanım özellikleriniz nedir?
Donanım özelliklerin o kadar iyi değil arayuzü bilmiyorum yeniyim ubuntuda 14.4 LTS sürümünü kullanıyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2015 - 20:47:14

Alıntı yapılan: Reverser - 18 Ağustos 2015 - 15:49:29
hızlandırmaktan kastın nedir ? Hangi konuda performansı yetersiz buluyorsun ? Bu sorulara cevap verirsen yardımcı olabiliriz.
Uygulama açız hızını yetersiz Buluyorum mesala mozillaya açış hızı bunu hızlandırmanın bir yolu varmıdır veya bu konuda daha iyi olan linux dağıtımıda önerebilirsiniz

Floki

Grafik kartı sürücüsünün yüklenip yüklenmediğine bakın. Eğer yüklü iken de kasıyorsa farklı masaüstleri deneyebilirsin. LXDE , XFCE gibi az kaynak tüketenler tercih edilebilir.

natgho

Floki nin söylediği gibi grafik özellikleriniz yetersizse unity sistemi zorlayacaktır, xfce arayüzünü tavsiye ederim , 400 mb civarı ramle çalışmakta ve tepkileri gerçekten hızlı .
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

Khan75

Alıntı yapılan: natgho - 18 Ağustos 2015 - 22:05:53
Floki nin söylediği gibi grafik özellikleriniz yetersizse unity sistemi zorlayacaktır, xfce arayüzünü tavsiye ederim , 400 mb civarı ramle çalışmakta ve tepkileri gerçekten hızlı .
peki bu arayüzleri nasıl yükleyeceğim hakkında bilgi verirseniz sevinirim ben şurdan 64 bit lik sürümü yükledim http://www.ubuntu.com/download/desktop .

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Ağustos 2015 - 00:37:01

Alıntı yapılan: Floki - 18 Ağustos 2015 - 20:47:35
Grafik kartı sürücüsünün yüklenip yüklenmediğine bakın. Eğer yüklü iken de kasıyorsa farklı masaüstleri deneyebilirsin. LXDE , XFCE gibi az kaynak tüketenler tercih edilebilir.
sistem kasmıyor tepkimeler yavaş sadece ayrıca grafik kartı sürücüsünün yüklü olup olmadığına nasıl bakıcamı bilmiyorum ubuntuyu ilk linux dağıtımım yani acemiyim .

ata1

sudo apt-get install xubuntu-desktop

ya da

sudo apt-get install xfce4

arama seçkesine ek sürücüler yazın çıkması lazım yanılmıyorsam

Floki

LXDE için de
sudo apt-get install lubuntu-desktop
sudo apt-get install lxde
ikisinden birini kullanabilirsin.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.