Ubuntu phone hakkinda

Başlatan ckursadturk, 17 Ağustos 2015 - 17:35:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ckursadturk

Telefonda android kullanmak istemiyorum güvenlik gerekçesi ile Ubuntu phone nasıldır.önerir misiniz? Yorumunuz nedir ? Kullanan var mı ?
Ubuntu phone da mate masaüstü kullanabilir miyim ?
Yada Ubuntu phone u bilgisayarda ozellestirdigim kadar özelleştirip  kullanabilir miyim ?
Ubuntu bilgisayarda yaptığım herseyi Ubuntu phone ile de yapabilir miyim ?
Mesela bir deb paketini Ubuntu phone yükleyebilir miyim ?
Yada Ubuntu yu telefona Ubuntu phone dışında yüklemeniz yolu var mı ?
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Jeytrov

ckursadturk

Alıntı yapılan: Jeytrov - 17 Ağustos 2015 - 17:37:28
Androide yapma bunu yapma  :'(
Android çok güzel bir işletim sistemi ama artık Windows gibi oldu kullanıcısı arttı ve virüs yazılmaya  başladı bende root ile kullanmak istiyorum ozgur kullanmak istiyorum linux isletim sisteminin geregi budur ama android beni kisitliyor
.android i rootladigim zaman virüs girme ihtimali yüksek.
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

betseg

Sadece [1] bağlantısındaki telefonlara Ubuntu Touch kurabilirsiniz.
Ayrıca Android'de virüs yoktur, olsa olsa Trojan vardır.

[1] https://wiki.ubuntu.com/Touch/Devices

ata1

5 yıldır rotlu kullanırım her telefonumu s3 ile başladım s4 s5  hepsini ilk aldığım gün rotladım asla bir virus görmedim
siz nasıl denk geldiniz bir vürüse halende samsun s6 kullanıyorum ve rootlu

ckursadturk

Alıntı yapılan: betseg - 17 Ağustos 2015 - 18:02:51
Sadece [1] bağlantısındaki telefonlara Ubuntu Touch kurabilirsiniz.
Ayrıca Android'de virüs yoktur, olsa olsa Trojan vardır.

[1] https://wiki.ubuntu.com/Touch/Devices
Mint foruma sorduğum bir soru sonrasında android  rootlandigin da yüklediği programların erişim yetkileri arttığı için virüs girme ihtimalinin çok arttığı yazıyordu.
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

betseg

İşte o virüs değil Trojan.

ckursadturk

Alıntı yapılan: betseg - 17 Ağustos 2015 - 18:19:02
İşte o virüs değil Trojan.
Peki korunmanin  bir yolu yok mu ?
Rootlu iken
Linux özgür bir işletim sistemidir.ama android i ozgurlestirmek istediğimiz de trojenler ile karşılaşıyoruz .Ubuntu ve Mint te sistem özgür iken hiç bir trojenler virüs vs yok güvenli
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

betseg

Eğer saçma sapan yerlerden apk kurmazsanız, her önüne gelene root izni vermezseniz bir şey olmaz.

ckursadturk

Alıntı yapılan: betseg - 17 Ağustos 2015 - 18:22:05
Eğer saçma sapan yerlerden apk kurmazsanız, her önüne gelene root izni vermezseniz bir şey olmaz.
Dışarıdan apk kurmaya karşıyım zaten gerçi google play deposu ne kadar güvenli.
Root iznini benim dışimda  sistem yada program benden habersiz izin  verebilir mi yoksa izinlerini tamamı benim kontrolünde midir ? Birde sisteme girmiş bir trojan root yetkisini kendi kullanıp kendi iznini verebilir mi ?
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

betseg

Nasıl rootladığınıza bağlı. TWRP + SuperSU iyidir.

ata1

program ılk kurulum ve çalıştırıldığın da root yetkisi ister onaylar yada onaylamazsın

betseg

Ama işte sadece root yapan towelroot gibi şeyleri kurarsan sormaz, isteyen root kullanır.

ata1

Alıntı yapılan: betseg - 17 Ağustos 2015 - 19:01:58
Ama işte sadece root yapan towelroot gibi şeyleri kurarsan sormaz, isteyen root kullanır.
super user ile yapıyorum ve herdefasında root yetkısı ıstıyor sanırım biliyorsundur kı super user gayet ıyı ayarlanabiliyor ve özelleşiyor

heartsmagic

Konu çok dağılmış gibi, Android tarafına hiç kaymasak?
@mert06, kafandaki sorunun cevabını aldın mı?

Ek yapayım ama:
Alıntı yapılan: mert06Alıntı yapılan: betseg - Bugün, 18:19:02İşte o virüs değil Trojan.Peki korunmanin  bir yolu yok mu ?
Rootlu iken
Linux özgür bir işletim sistemidir.ama android i ozgurlestirmek istediğimiz de trojenler ile karşılaşıyoruz .Ubuntu ve Mint te sistem özgür iken hiç bir trojenler virüs vs yok güvenli

Doğru bir yaklaşım değil bu. Android tarafı root hakkını aldığı için böyle değil, hedef olduğu için böyle. Kısacası "özgürleştirildiği için böyle oluyor" yaklaşımı sağlıklı değil. Açık varsa yararlanılır, ortamdan bağımsız bir konudur bu. Tamam, bizim ortam Windows gibi bir ortama nazaran daha sıkı ancak kullanım oranı artar ve hedef haline gelirse her şeyin olması mümkün. Olay kullanıcının ne kadar bilinçli olduğuna bakıyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Floki

Telefona Ubuntu kurulur , birçok linux dağıtımı da kurulur.Bilgisayarda nasılsa aynı o şekilde kullanılır. Ama küçücük ekranda nasıl kullanmayı düşünüyorsun? Hiç gereği yok. Ubuntu touch deneyebilirsin ama henüz market bomboş ve sayılı telefon destekleniyor. O yüzden Androide devam.

ckursadturk

Alıntı yapılan: heartsmagic - 17 Ağustos 2015 - 21:56:15
Konu çok dağılmış gibi, Android tarafına hiç kaymasak?
@mert06, kafandaki sorunun cevabını aldın mı?

Ek yapayım ama:
Alıntı yapılan: mert06Alıntı yapılan: betseg - Bugün, 18:19:02İşte o virüs değil Trojan.Peki korunmanin  bir yolu yok mu ?
Rootlu iken

Doğru bir yaklaşım değil bu. Android tarafı root hakkını aldığı için böyle değil, hedef olduğu için böyle. Kısacası "özgürleştirildiği için böyle oluyor" yaklaşımı sağlıklı değil. Açık varsa yararlanılır, ortamdan bağımsız bir konudur bu. Tamam, bizim ortam Windows gibi bir ortama nazaran daha sıkı ancak kullanım oranı artar ve hedef haline gelirse her şeyin olması mümkün. Olay kullanıcının ne kadar bilinçli olduğuna bakıyor.

Açık kaynak olduğu için suçlamak istememiştim. çok fazla kullanıcısı olmaya başladığı için  için hedefte olmaya başladı demek istemiştim.
Sorumun cevabını aldım sayılır Android ile devam edeceğim, ama son olarak şunu sormak istiyorum.
  1- Android i  Rootlu kullanmak istiyorum. ama olası tehlikelerden korkuyorum trojanlardan bunu için nasıl önlemler alabilirim.
  2-Android sistemde güvenliği nasıl sağlayabilirim özeliikle cihaz rootlu iken
  3- güvenli root kullanımı için önerilerde bulunabilir misiniz? benden izinsiz root kullanmaması için falan  ...
  4-cihazı dışarıda ücretle rootlattırıyorum bu sakıncalı mıdır ? bu root'a güvenebilir miyim ? yani root yazılımları aynı mıdır  yoksa zararlı root yazılımları var mıdır ? 
  5- Rootlu android bize yeterli özelleştirmeyi kişiselleştirmeyi  sağlar mı yoksa başka rom yada modlar mı bakmalıyız cyanogenmod gibi .) Başka rom yada modlara    güvenebilir miyiz ? cyanogenmod gibi ..
  6- Dışarıdan yüklenen apklar zararlı olduğunu biliyorum ve dışarıdan hiç apk yüklemiyorum peki google playdeki yazılımlara güvenebilir miyiz ? google playdeki yazılımlar gerekli taramalardan geçiyor mu bu yazılımları  denetleyenler var mı ?
   bu soru için yeni konu mu açmam gerekirdi acaba ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2015 - 14:28:25

Alıntı yapılan: Floki - 17 Ağustos 2015 - 22:01:17
Telefona Ubuntu kurulur , birçok linux dağıtımı da kurulur.Bilgisayarda nasılsa aynı o şekilde kullanılır. Ama küçücük ekranda nasıl kullanmayı düşünüyorsun? Hiç gereği yok. Ubuntu touch deneyebilirsin ama henüz market bomboş ve sayılı telefon destekleniyor. O yüzden Androide devam.

Teşekkürler Android e davam o zaman

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2015 - 14:36:52

Alıntı yapılan: eral - 17 Ağustos 2015 - 19:11:50
super user ile yapıyorum ve herdefasında root yetkısı ıstıyor sanırım biliyorsundur kı super user gayet ıyı ayarlanabiliyor ve özelleşiyor

Bu konuda daha fazla bilgi edinmeliyim güvenlik benim için cok önemli.
rootlu cihaz kullanmak  istiyorum ama  bazı yazılımlar hakkında bilgim yok root hakkında hiç bilgim yok ve konuda bilgilenmek istiyorum (güvenliği tehlikeye atmamak için sonuçta yeri geliyor banka işlemi bile yapıyoruz)
rootlu cihazın güvenliğini nasıl sağlarım ne önlemler almalıyım vs .... , süper user kullanmıştım.hakikatten her defasında yetki soruyordu , bunun gibi önerilerde bulunursanız sevinirim.
Birde şunu sormak istiyorum Google play deki uygulamalara güvenebil miyiz ? dışarıdan kurulan apk'lar tehlikeli biliyorum peki google playdekiler .

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2015 - 14:41:18

cihazı dışarıda ücretle rootlattırıyorum bu sakıncalı mıdır ? dışarıda yapılan  root'a güvenebilir miyim ? yani root yazılımları aynı mıdır  yoksa zararlı root yazılımları var mıdır ?  Dışarıda rootlattığım cihaza kötü zararlı root yazılımları yüklenebilir mi ?   (belki çok aptalca bir soru soruyorum ama bilmediğim için soruyorum )
towelroot bu root edilirken mi yükleniyor sonra mı ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2015 - 14:47:54

Alıntı yapılan: betseg - 17 Ağustos 2015 - 18:34:27
Nasıl rootladığınıza bağlı. TWRP + SuperSU iyidir.

Cihazlar faklı şekillerde mi rootlanır ''cihazı dışarıda ücretle rootlattırıyorum bu sakıncalı mıdır ? dışarıda yapılan  root'a güvenebilir miyim ? yani root yazılımları aynı mıdır  yoksa zararlı root yazılımları var mıdır ?  Dışarıda rootlattığım cihaza kötü zararlı root yazılımları yüklenebilir mi ?   (belki çok aptalca bir soru soruyorum ama bilmediğim için soruyorum ) towelroot bu root edilirken mi yükleniyor sonra mı ?  '' TWRP + SuperSU
SuperSU  yu biliyorum da  TWRP nedir  ?
Eğer Dışarıdan rootlamak sakıncalı ise güvenli değil  ise ben rootlamak istersem odin i linux da çalıştırabilir miyim ?  nasıl rootlayacağım ile ilgili bir anlatim linki atarmısınız ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2015 - 14:56:55

Alıntı yapılan: betseg - 17 Ağustos 2015 - 18:22:05

O zaman gönül rahatlı ile cihazı rootlayabilirim ? root izinlerine dikkat etmek ve depo dışınından yazılım kurmamak kaydı ile
Peki cihazı dışarıda rootlatıyorum bu  güvenli midir bir sakıncası olur mu ?
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Floki

Konu Android oldu birden ama son kez cevap vereyim.
Rootlu telefon demek özelleştirmek demek değildir. Kısıtlamaların kalkması demektir.

Custom rom yüklerseniz her custom romun kendine has özellikleri mevcut. XDA developers sitesinde bulabilirsin ve güvenlilerdir. Özelleştirmelere ait arayüz sunarlar. Hangi özelliklerin eklenip çıkarıldığı yazar. CyanogenMod içlerinde en iyilerden. Nitekim yakında CyanogenMod romunu içeren telefonlar çıkacak piyasaya. İos ve Google Android'e rakip olmayı planlıyorlar.

Rootlu telefonda SuperSu gibi uygulamalar yüklenir, bunlar sizin izniniz olamadan bir uygulamanın root haklarına erişmesini önler. Yani rootsuz telefonda mümkün olmayan izin vermeleri rootlu telefonda verebilir hale geliyorsunuz. Haliyle neye izin verdiğinizi bilmezseniz teorik olarak herşey olabilir.

Android marketten inen uygulamalar güvenlidir ama harici kaynaklardan .apk kurarsanız root hakları isteyerek sisteminizde at koşturabilirler.

Telefonu root hale getirmek için para verip 3. kişilere teslim etmenize gerek yok. Dediğim gibi bu işin merkezi xdadevelopers. Burada her marka ve model telefona ait tüm ihtiyaç duyulacak programlar mevcuttur. Herkesin kaynağı burasıdır. Geliştiriciler bu sitede toplanır , burada paylaşır , burada hata bildirimi yapılır vs...

Çok fazla Custom Rom denedim. Elle tutulur birkaç tane var. Gerisinin çok fazla sıkıntıları oluyor. Cyanogen - XenonHD - AOSP - ParanoidAndroid dışındakilerden çok fazla birşey bekleme.

heartsmagic

Konu cidden Android tarafına kaymış. @mert06 neden özelleştirme ve özel ROM istiyorsun? Cidden bir ihtiyaçtan dolayı mı yoksa meraktan mı? Eğer meraktan dolayı ise önce yeterli araştırmayı yapıp neyin ne olduğunu öğrenmeye bak. Dışarıya bağımlı hâle gelmek hiç işlevsel değil, ayrıca güvenli de sayılmaz. Güvenmediğin insanlara telefonu vermek, root ettirmek falan pek makul değil.

1. Sadece root'a mı ihtiyacın var? Bir sürü anlatım bulabilir ve basitçe kendin yapabilirsin.
2. Özel ROM mu istiyorsun? Önce güzel güzel neyin ne olduğunu araştır, bir hazmet sonra ufak ufak kendin denemeler yaparsın.

Telefonun yaygın bir modelse zaten hem desteği fazladır hem de bol bol anlatım vardır. İşin çok başında olduğun için böyle dalarsan meseleye inan kafan almaz. Senin eksiğin değil bu, çok yabancı bir dünyaya geçtiğin için böyle. Yıllardır, uzun yıllardır Linux kullanırım Android tarafını hazmetmem bir hayli sürdü. Çok fazla değişken var ortada.

Forum olarak Android'e destek vermiyoruz, fakat Linux üzerinde yapmacakların için sorularını sorabilirsin tabi. Fakat genel konulara girersek çıkamayız işin içinden. Android için forumlar da mevcut, orada araştırma yapabilirsin. Linux üzerindeki işlemler içinse burada destek isteyebilirsin tabi.

Kafandaki temel konular için kısaca şunları yazayım.

1. root yapma işlemi mevcut root yetkisini almaktan ibaret sadece. İlla root yetkisi isteyen bir uygulama için bunu yapabilirsin. Örneğin Titanium Backup. İhtiyacın mı var? Kendin yap.
2. TWRP ne diye sormuşsun. TWRP veya CWM gibi uygulamalar kurtarma kipi uygulamalarıdır. Telefonla beraber gelen üreticinin uygulamasının yerini alırlar. Bu uygulamalar üzerinden root işlemi, özel rom kurma işlemi yapılabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.