Kişiselleştirme hakkında

Başlatan ckursadturk, 17 Ağustos 2015 - 17:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ckursadturk

Ubuntu linux Mint e göre neden daha az kişiselleştirilebilir .
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

natgho

Direk ubuntu arayüzü yani Unity biraz kısıtlayıcı evet, zaten amaç tam olarak son kullanıcıya kullanım kolaylığı sağlamak ama mate/xfce/kde sürümleri ile gelen kubuntu xubuntu gibi sistemlerde mint te yaptıklarınız tüm özelleştirmeleri aynen gerçekleştirebilirsiniz.
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

ckursadturk

Alıntı yapılan: natgho - 17 Ağustos 2015 - 17:25:25
Direk ubuntu arayüzü yani Unity biraz kısıtlayıcı evet, zaten amaç tam olarak son kullanıcıya kullanım kolaylığı sağlamak ama mate/xfce/kde sürümleri ile gelen kubuntu xubuntu gibi sistemlerde mint te yaptıklarınız tüm özelleştirmeleri aynen gerçekleştirebilirsiniz.
Sadece Mint in kendi geliştirdiği araçlar ve programları yukleyemiyoruz onun haricinde Kişiselleştirme aynı galiba mate Xfce kde için 
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

natgho

Alıntı yapılan: mert06Alıntı yapılan: natgho - Bugün, 17:25:25Direk ubuntu arayüzü yani Unity biraz kısıtlayıcı evet, zaten amaç tam olarak son kullanıcıya kullanım kolaylığı sağlamak ama mate/xfce/kde sürümleri ile gelen kubuntu xubuntu gibi sistemlerde mint te yaptıklarınız tüm özelleştirmeleri aynen gerçekleştirebilirsiniz.Sadece Mint in kendi geliştirdiği araçlar ve programları yukleyemiyoruz onun haricinde Kişiselleştirme aynı galiba mate Xfce kde için 
Linuxda yükleyememek diye birşey yok, depolarını source'a eklerseniz temeli aynı olmuş olur :)
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

heartsmagic

Alıntı yapılan: mert06Ubuntu linux Mint e göre neden daha az kişiselleştirilebilir .
Politika gereği. Beğenilir veya beğenilmez, ne yazık ki durum böyle. Geliştiriciler belirli nedenlerden ötürü örneğin Başlatıcı'nın yerinin değiştirilmesine imkân tanımıyorlar. Bu sadece bir misal, başkaları da olabilir. Kısacası politikası böyle. Ancak, aradaki farkı iyi gözetmek lazım. Bu özgürlüğe ket vuran bir durum değil, dileyen Unity'nin kaynak kodlarını alıp çatallayabilir fakat kimse Unity böyle diye Canonical'a küfredemez :) Beğenmez ve kullanmaz, o kadar. Ben şimdi tutup Gentoo'da paket derlemek uzun sürüyor, neden ikilik sisteme geçmiyorlar diye eleştirebilir miyim? Küfür etme hakkına sahip miyim?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ckursadturk

Alıntı yapılan: natgho - 17 Ağustos 2015 - 17:25:25

Çok Açıklayıcı olmuş Teşekkür ederim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2015 - 16:03:51

Alıntı yapılan: heartsmagic - 17 Ağustos 2015 - 22:02:46
Alıntı yapılan: mert06Ubuntu linux Mint e göre neden daha az kişiselleştirilebilir .
Politika gereği. Beğenilir veya beğenilmez, ne yazık ki durum böyle. Geliştiriciler belirli nedenlerden ötürü örneğin Başlatıcı'nın yerinin değiştirilmesine imkân tanımıyorlar. Bu sadece bir misal, başkaları da olabilir. Kısacası politikası böyle. Ancak, aradaki farkı iyi gözetmek lazım. Bu özgürlüğe ket vuran bir durum değil, dileyen Unity'nin kaynak kodlarını alıp çatallayabilir fakat kimse Unity böyle diye Canonical'a küfredemez :) Beğenmez ve kullanmaz, o kadar. Ben şimdi tutup Gentoo'da paket derlemek uzun sürüyor, neden ikilik sisteme geçmiyorlar diye eleştirebilir miyim? Küfür etme hakkına sahip miyim?

natgho da belittiği gibi, şu farkı anladım; Unity politika gereği son kullanıcıya uygun bir yapıya sahip ve özelleştirmeye çok müsaade etmiyor biraz kısıtlayıcı  yada şöyle demek daha uygun mate xfce kde ... ye göre daha az kişiseleştirmeye müsaade ediyor.
şunu da anladım. Özgürlük kaynak kodlarının açık olmasıyla alakalı isteyen değiştirip düzenleyip yayınlayıp kullanabilir. Ama kısıtlama olmasa güzel olurdu neyse politika gereği birşey diyemem . Bu arada Connical a küfretmemiştim :)
Yineden bilgiler Açık gerekli konuyu anladım teşekkürler.
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

heartsmagic

Küfür derken, sen ettin diye söylemedim tabi :) Olayı doğru özetlemişsin, bazı ortamlar özelleştirmeye çok açıktırlar, bazıları değildir. Söylediğin gibi keşke hiç kısıtlama olmasa ancak gerek teknik, gerek politika nedenleriyle oluyor işte.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.