sleuthkit kurulumu?

Başlatan lidyum, 06 Ağustos 2015 - 18:14:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lidyum

merhabaler

ubuntu 13.04 verisoyum var sleuthkit paketini apt-get komutu ile kuramadım. Sanırım bazı depolar kapanmış o yüzden 404 hatası alıyorum. Bende bu paketi(deb uzantılı) direk indirip kurmak istedim ama gene hata aldım? Hatayı aşağıya yazıyorum.

Yardımlarınız için teşekkürler...

root@ubuntu:~# sudo dpkg -i /paket/sleuthkit_3.2.3-2ubuntu1_i386.deb
(Reading database ... 84089 files and directories currently installed.)
Preparing to replace sleuthkit 3.2.3-2ubuntu1 (using .../sleuthkit_3.2.3-2ubuntu1_i386.deb) ...
Unpacking replacement sleuthkit ...
dpkg: dependency problems prevent configuration of sleuthkit:
sleuthkit depends on libc6 (>= 2.4).
sleuthkit depends on libgcc1 (>= 1:4.1.1).
sleuthkit depends on libstdc++6 (>= 4.1.1).
sleuthkit depends on libtsk3-3 (>= 3.2.2).
sleuthkit depends on perl.
sleuthkit depends on libdate-manip-perl.

dpkg: error processing sleuthkit (--install):
dependency problems - leaving unconfigured
Processing triggers for man-db ...
Errors were encountered while processing:
sleuthkit

betseg

Linux'ta yazılım kurulumu (çoğunlukla) Windows'ta exe kurmak gibi değildir. Yazılımlar, bazı özelliklerinin çalışması için diğer yazılımlara bağımlılık duyarlar. Sizin aldığınız çıktıda, sleuthkit'in libc6'e, libgcc1'a vb. bağımlı olduğunu görüyoruz. Bu yazılımlar da başka yazılımlara bağımlı olabilir, bu yüzden bu şekilde kurmak istiyorsanız bütün bağımlılıkları aynı anda kurmalısınız.

Ayrıca apt-get yapınca 404 alıyorsanız sunucu hatası olabilir, Ubuntu Yazılım Merkezi ayarlarında indirme yerini değiştirebilirsiniz (Türkiye'yse başka bir yer yapmak gibi.).

lidyum

yani o bağımlı paketleri kurabilirsem, asıl istediğim paketi kurabilirim demek?

birde apt-get yapınca 404 hatası aldığım IP numarasını direk browsera yazınca çalışıyor. Muhtemelen devamındaki alt klasörler kapanmış. Bunun diğer alternatiflerinin ne olduğunu nerden bilicem?
adresde "tr" yerine "en" yazsam çalışmaz herhalde?

heartsmagic

Çalışmaz çünkü 13.04 kullanıyorum demişsin. 13.04 sürümü çok eski bir sürüm ve desteği sona ereli 1,5 sene oluyor. Kısacası güncel sürümlerimizden birini seç.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.