Bilimsel Diyagramlar Çizmek İçin Program Önerileriniz

Başlatan freeman, 04 Ağustos 2015 - 16:21:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

freeman

Merhabalar,

Kimya, Fizik, Matematik diyagramları çizmek için program arıyorum. Matematik diyagramları çizmek sorun değil aslında, bir çok program yapıyor ama fizik ve kimya diyagramları çizmek biraz sıkıntılı.  Biraz araştırma yaptım, bir kaç program buldum, gnuplot, tikz gibisinden. Ama daha denemedim. Aramızda belki daha önceden kullanmış olanlar vardır belki dedim, onların önerilerini de alayım. Boşa kürek çekmeyeyim.

Programların dışında, Python ile olur, Latex ile olur, Emacs ile olur, hiç fark etmez. Yeter ki bir fizik/kimya kitabında gördüğüm herhangi bir grafiği/diyagramı çizebileyim.

Önerilerinizi merakla beklemekteyim. :)
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

Pozitron

Pythonda matplotlib diye bir modül var onu deneyebilirsin,araştırabilirsin :)
To follow the path,look to the master,follow the master,walk with the master,see through the master,become the master.

betseg

Linux'ta sık kullanılan neredeyse bütün editörlerin LaTeX eklentisi var. Google'da araştırabilirsiniz.

ekremsenturk

Konu benim ilgi alanıma girmez. Gnu Oktave veya Yorik belki aradığın şeyler olabilirler.