Ubuntu-Gnome 15.04'te gereksiz servisleri nasıl görebilir ve kapatabilirim

Başlatan twats, 04 Ağustos 2015 - 10:22:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

twats

sistem kaynaklarından kazanmak ve sistemi hızlandırmak istiyorum.bunun için gereksiz servisleri kapatmanın iyi birşey olduğunu düşünüyorum yardımcı olabilir misiniz ?

ekremsenturk

Neyi gereksiz buluyorsun? Linux'ta gereksiz bir şey çalışmaz. Bir sorun yaşıyorsan, sorununu burada (veya konusuna uygun bir başka başlıkta) anlatırsın, cözümü için yardımcı olanlar olur. Windows'ta ise, bir kere denemiş olduğun, ama bir daha hiç kullanmadığın programların başlatıcıları her açılışta hali hazırda grafiksiz ortamda çalışırlar. Linux'ta öyle bir şey yok.

twats

şuan ben yazıcı kullanmıyorum ve dolayısı ile de yazıcı ile ilgili servisler çalışmıyor mu yani ?

ekremsenturk

Gereksiz veya kullanmadığın halde bir şeylerin çalıştığını düşünmene neden olan nedir?

natgho

Ben demek istediğini anladım, sistemi hızlandırmak için çözüm daha hafif bir GUI kullanmaktır.
LXDE, openbox, i3
bunları bir araştır, aradığın hızı birinde bulamazsan diğerinde bulursun :)
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

meda

Bildiğim kadarıyla Gnome Shell 3.14 sürümüyle başlangıç uygulamaları görebilme özelliğini kapatmıştı. Sistemin sağlıklı çalışması için ya da kullanıcıyı kararsızlık gibi problemlerden koruma amaçlı olabilir. Yine de şansını aşağıdaki kod ile bir dene.

sudo sed -i 's/NoDisplay=true/NoDisplay=false/g' /etc/xdg/autostart/*.desktop
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

jaschar

Alıntı yapılan: natgho - 04 Ağustos 2015 - 23:54:28
Ben demek istediğini anladım, sistemi hızlandırmak için çözüm daha hafif bir GUI kullanmaktır.
LXDE, openbox, i3
bunları bir araştır, aradığın hızı birinde bulamazsan diğerinde bulursun :)

+ xfce
projectdisco - state of art android distribution .

heartsmagic

Alıntı yapılan: twatsşuan ben yazıcı kullanmıyorum ve dolayısı ile de yazıcı ile ilgili servisler çalışmıyor mu yani ?
Çalışıyordur ve kullanmıyorsan gereksizdir senin için elbette, kapatabilirsin. Elle de yapabilirsin tabi ama arayüzü olan bir şey için:

sudo apt-get install bum
sudo -H bum

Çok fazla servis yoktur zaten, emin olmadığın bir şeyi da kaldırma başlangıçtan. cups'tır, sane'dir bunları kaldırman sorun teşkil etmez ama. Ben de kullanmadığım için kaldırırım genellikle (servisin çalışmasını iptal etmekten bahsediyorum kaldırmak derken).
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.