[Çözüldü] Optirun problemi

Başlatan natgho, 02 Ağustos 2015 - 15:12:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

natgho

Merhabalar;
Manjaro Openbox'da ekran kartım optimus ile şekillendirilmesine rağmen verim alamıyorum:

Gerçekten bu sorundan büyük muzdaribim, çıktılar:

» Optimist@natgho╺─╸[~]  mhwd
> 0000:00:02.0 (0300:8086:0166) Display controller Intel Corporation:
--------------------------------------------------------------------------------
                  NAME               VERSION          FREEDRIVER           TYPE
--------------------------------------------------------------------------------
video-hybrid-intel-nvidia-bumblebee            2015.07.05               false            PCI
video-hybrid-intel-nvidia-340xx-bumblebee            2015.07.05               false            PCI
video-hybrid-intel-nouveau-bumblebee            2015.07.05                true            PCI
           video-intel            2015.04.10                true            PCI
            video-vesa            2012.09.18                true            PCI

> 0000:01:00.0 (0300:10de:0de3) Display controller nVidia Corporation:
video-hybrid-intel-nvidia-bumblebee            2015.07.05               false            PCI
video-hybrid-intel-nvidia-340xx-bumblebee            2015.07.05               false            PCI
video-hybrid-intel-nouveau-bumblebee            2015.07.05                true            PCI
          video-nvidia            2014.09.29               false            PCI
    video-nvidia-340xx            2014.09.29               false            PCI
    video-nvidia-304xx            2014.09.24               false            PCI
         video-nouveau            2015.04.10                true            PCI
              video-nv            2012.09.18                true            PCI
            video-vesa            2012.09.18                true            PCI

> 0000:0b:00.0 (0200:10ec:8168) Network controller Realtek Semiconductor Co., Ltd.:
         network-r8168            2013.12.07                true            PCI

» Optimist@natgho╺─╸[~]  lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF108M [GeForce GT 635M] (rev ff)
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

heartsmagic

glxgears harici başka bir yolla denedin mi verim alma meselesini? Örneğin bir oyunla veya ağır grafik işlemi gerektiren bir uygulama ile?

Konumuzu Diğer Dağıtımlar bölümüne taşıyalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

natgho

Alıntı yapılan: heartsmagicglxgears harici başka bir yolla denedin mi verim alma meselesini? Örneğin bir oyunla veya ağır grafik işlemi gerektiren bir uygulama ile?

Konumuzu Diğer Dağıtımlar bölümüne taşıyalım.

İlginiz için teşekkürler, -vv yani verbose ile deneyince mhwd de bir sorun olmadığını gördüm, sorunu halloldu yani :)
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

natgho

Alıntı yapılan: heartsmagicÇözüldü mü desek
Konuyu düzenlemeye kalktım da çözüldü yapamamıştım, şimdi çıkmış :) teşekkürler :)