Sanal Arch'ta internet yok

Başlatan betseg, 02 Ağustos 2015 - 10:55:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

betseg

Arch Linux kullanıyorum. GNOME Boxes (QEMU kullanıyor) ile sanal bir Arch yapmak istedim. ip link'te UP görünüyor, ping atabiliyorum ama ping geri gelmiyor. (not: başka sanal makinelerle internete erişebiliyorum)

Resmi ortamlarda sor vb. diyenler için: zaten sordum ama cevap yok.
http://archtr.org/forum/viewtopic.php?f=13&t=1438

cokomoko

Ping veya dig ne diyor, bir iki çıktı geç.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

betseg

Dig'i nasıl kullanacağımı bilmiyorum.

neynefes

@betseg hocam terminal çıktılarını ekran görüntüsünden ziyade kod etiketi ile geçerseniz çok daha güzel olur. Hem arayanlar hem de bizim için kolaylık sağlamış olursunuz.

betseg

Nasıl kopyalayacağım sanal makineden? :D

Reverser

belki sanal makine clienti ile ilgili bir durumdur. Virtualbox üzerine neden kurmuyorsun ? Kaçırdğım bir şey mi var ?

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

neynefes

Elle girin hocam [emoji4] şaka bir yana sanal makineden kopyalayabiliyorduk ben mi yanlış hatırlıyorum?

Reverser

ben gireyim indexlensin
ping -c google.com
PING google.com (173.194.112.71) 56(84) bytes of data.
--- google.com ping statistics ---
3 packets transmitted, 0 received, %100 pakcet loss, time 1999ms

XFCE ROCKS !

betseg

VirtualBox deneyeyim. Ama onun için KVM'yi kapat diyor ve ona QEMU'nun ihtiyacı var :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Ağustos 2015 - 00:13:50

Kapatmaya çalışırken modprobe: FATAL: Module kvm is in use.
modprobe: FATAL: Module kvm_intel is in use.
diyor. 

Not: sabah bakabilirim cevaplara. İyi geceler.

Reverser

sudo modprobe -r kvm
sudo modprobe -r kvm_intel
denenebilir.

XFCE ROCKS !

betseg

O şekilde denedim zaten. Ama bilgisayarı yeniden başlatmayı denemedim (QEMU kapanmış olur vb.). Belki olur.

Floki

Sanal makinenin kullandığı ağ bağdaştırıcısını değiştirerek deneyebilirsin.

saitp

Alıntı yapılan: neynefes - 02 Ağustos 2015 - 23:50:58
Elle girin hocam [emoji4] şaka bir yana sanal makineden kopyalayabiliyorduk ben mi yanlış hatırlıyorum?
O dediğiniz her zaman olmuyor. Virtualbox'ta Guest Additions'u kurmak, VMware'de de VMware Tools kurmak gerekiyor.
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

7hr33l3t73r

Qemu icin ilk once asagidaki komutu sistemde calistir.Sonra sanal sistemde ping komutunu yurutunuz.
qemu parametre olarak -net user -net nic eklemeyi unutmayin.

sudo sysctl -w net.ipv4.ping_group_range='0 2147483647'
dc -e '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb207356256404211981204295703670388snlbxq'
https://www.getgnu.org/gnulinux/gnulinux-ipuclari/nasil-akillica-soru-sorulur.html

betseg

Şu anda ağustos iso'sunu indiriyorum. İndirme tamamlanınca denerim.

7hr33l3t73r

@betseg, Biraz daha buralardayim.Belki siz tekrar deneyene kadar cikmis olacagim ama cikmadan, su bilgiyi paylasayim.
Qemu, SLIRP ve  ICMP destekler. Cekirdekte ki  ping soketi PF_INET, SOCK_DGRAM, PROT_ICMP.
Yani biz sadece ping icin izin vermis olduk o komutla.Bu durum da zaten sizde internet olmasi gerekiyordu.Yani
wget yada curl ile deneme yapsaydiniz gorecektiniz.Tabi eger baska bir sorun yoksa.Kolay gelsin.
dc -e '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb207356256404211981204295703670388snlbxq'
https://www.getgnu.org/gnulinux/gnulinux-ipuclari/nasil-akillica-soru-sorulur.html

betseg

Denedim oldu. Alakalı gibi bir şey soracağım. UEFI yapmayı başaramadım. Ubuntu Wiki'de bir şeyler buldum ama yapamadım. Herhangi bir bilginiz var mı?

heartsmagic

UEFI yapmayı başaramadım derken?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Floki

Çok emin olmamakla birlikte kurulumu yapmadan önce indirdiğin iso destekliyorsa altta paylaştığım resimdeki yeri işaretleyerek kuruluma geçmen lazım.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

betseg

Bu VirtualBox. Ben QEMU'da UEFI yapmaya çalışıyorum. [1]'deki bağlantıdakileri yapmaya çalıştım ama olmadı.

[1] https://wiki.ubuntu.com/UEFI/OVMF

Floki

Doğru diyorsun gözden kaçırmışım.