Linux Kullanıcılarını Program Yapmaya Davet Ediyorum!

Başlatan agg1401, 01 Ağustos 2015 - 20:42:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

freeman

Alıntı yapılan: agg1401Alıntı yapılan: karakartala - Bugün, 08:44:51Söylediğiniz yazılım buysa alternatifleri var. Rythbox, Clementine, Amarok, Banshee...
Dosbox Linux için de var.
Coreldraw alternatifi Inkscape var.(Inkscape CorelDraw kadar gelişmi bilmiyorum.)
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_game_engines
Sadece aklıma gelenler ama emin olun o tarzda olacak. Corel'e hiç yakın değil iş yapar ama emin olun daha kalitesi yapmak lazım, program çeşitliliğine de ihtiyacı var.
Yapın hocam sizi engelleyen mi var? 
Ya da bizden ne istediğinizi anlayamadım.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

agg1401

Arkadaki mesajı okudum ama biraz fazla yüklenmişsiniz, biraz daha kibarca yüklenebilirdiniz. Linuxta program çeşitliliği hala yeterli değil, bir alternatif yeterli değildir. Yani demek istediğim program arttırılmalıdır.

@SkynetX: Yapacağım ama insanlarda biraz daha destekçi ya da yardım ederlerse çok sevinirim.

freeman

Alıntı yapılan: agg1401Arkadaki mesajı okudum ama biraz fazla yüklenmişsiniz, biraz daha kibarca yüklenebilirdiniz. Linuxta program çeşitliliği hala yeterli değil, bir alternatif yeterli değildir. Yani demek istediğim program arttırılmalıdır.

@SkynetX: Yapacağım ama insanlarda biraz daha destekçi ya da yardım ederlerse çok sevinirim.
Yukarıda insanların yardımcı olması için tavsiye verdim. 
Herhangi bir projeye siz başlarsınız birazını yazarsınız, sonra insanlar da katılır. 
Aksi takdirde hiç kimse bulaşmaz. 
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

agg1401

Alıntı yapılan: SkynetXAlıntı yapılan: agg1401Arkadaki mesajı okudum ama biraz fazla yüklenmişsiniz, biraz daha kibarca yüklenebilirdiniz. Linuxta program çeşitliliği hala yeterli değil, bir alternatif yeterli değildir. Yani demek istediğim program arttırılmalıdır.

@SkynetX: Yapacağım ama insanlarda biraz daha destekçi ya da yardım ederlerse çok sevinirim. Yukarıda insanların yardımcı olması için tavsiye verdim. 
Herhangi bir projeye siz başlarsınız birazını yazarsınız, sonra insanlar da katılır. 
Aksi takdirde hiç kimse bulaşmaz. 
İlk olarak, Konan Music ismini verdiğim Mp3 müzik dinleme programı yapacağım.

Reverser

Hevesini kırmak istemem ama neden mp3 oynatıcı ? Zaten zibilyon tane mp3 oynatıcı mevcut. Eminim daha önce yapılmış olan bir programdan fazlası çıkmayacak ortaya.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4



agg1401

Alıntı yapılan: Reverser - 04 Ağustos 2015 - 20:14:44
Hevesini kırmak istemem ama neden mp3 oynatıcı ? Zaten zibilyon tane mp3 oynatıcı mevcut. Eminim daha önce yapılmış olan bir programdan fazlası çıkmayacak ortaya.

İlk baş o olacak sonra zamanla gerekenler iyiyce araştırılıp ondan sonra yapılacak, hatta linuxun tanıtımı için yapmaya çalışıyorum. Bu yüzden değişik projelerde olacak, sadece zamana ihtiyacımız var.

meda

Farklı bir bakış açısıyla yaklaşmak için şöyle bir soru aklıma geliyor: acaba var olan yazılımlara ne kadar sahip çıktık. Hata kaydından tutunda desteklemek adına yazılım satın aldık, iyi veya kötü geri bildirimde bulunduk. En basiti Yazılım Merkezinde Mint veya Ubuntu farketmez yazılım değerlendirmelerinde bulunduk mu. Kısaca varolanın üstüne hepimiz bir şeyler katmalıyız.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

betseg

Kendi adıma söylüyorum, Wayland ve Arch için birçok bug kaydı açtım, AUR'da birçok programa yorum yazdım. Ubuntu'da da birçok programa yorum yazmıştım, Launchpad'de bug kayıtları oluşturmuştum.

heartsmagic

Alıntı yapılan: agg1401İlk olarak, Konan Music ismini verdiğim Mp3 müzik dinleme programı yapacağım.
Eğer biterse yazacağın uygulamanın Rhythmbox, Amarok gibi dev uygulamalardan ne fazlası olacak? Yanlış anlaşılmak istemem ancak bir sene sonra bu başlığa baktığımızda cidden bir yazılım görecek miyiz?

Şu kadar şey yazacağına cidden bir dili çok iyi biliyorsan eğer, beğendiğin ve eksiğini, hatasını gördüğün bir uygulamanın geliştirme aşamasına katkıda bulunsan? Hataları kapatsan, özellik eklesen?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

agg1401

1 sene içinde bir çok yazılım yazılacak, daha çok oyun yapacağım. Umarım, tüm sevdiğim şeyleri kendime göre yorumlarım.

Sh4oTT


rutku

Bende amatör olarak program yazıyorum. Uygulama geliştirebilmek için hali hazırda olan uygulamaları çok iyi değerlendirmek gerekir. Çünkü bir daha aynısı üzerinde uğraşmak gereksiz. Ama şöyle bir durum olursa; var olan uygulamanın ciddi bir eksiğini gördüğünüz kısmı var ve geliştiricilerinin bunun üzerinde bir çalışması olmayacaksa ya o uygulamaya destek verirsiniz yada kendiniz o özellik ağırlıklı olarak uygulamayı geliştirirsiniz.

Oyun geliştirme kısmında ise grafik tasarımı ve seslendirme için bilginiz gerek. Ayrıca hali hazırda kullanılacak dilin çok iyi bilinmesi gerekir.

Baştan odaklanmanız gereken alanı iyi seçmeniz gerekir. Yoksa yarım yarım bilgiyle bir yere varılmıyor.

Birde takım olarak uygulama geliştirmek kolay bir iş değil. Öncelikle bilgi ve tecrübeleriniz yakın olması gerekiyor. Takımın bir standart kodlama tarzı olması gerekir ve buna uyulması gerekir. Yoksa kimin ne yazdığı zor anlaşılan bir kod yığını ortaya çıkar. Zamanla da bu proje tıkanır kalır.
Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek

alquirel

Ben burada bol keseden sallamak durumundan başka bir şey görmüyorum. Buraya not düşmüş olayım, bir yıl sonra bu yazdığımdan utanmaya razıyım ve hazırım.

"Hadi yazılım yapalım". Fikir? Yok. Kullanılacak dil? Belli değil. Başlanmış işe yardım istemek? Değil. "Herkes yapsın işte bir şeyler". Peki, bu işler o kadar kolaydı zaten.

"Linux'ta yazılım sayısı az". Yoo, şunlar şunlar var. "Evet varmış, ama kaliteli değil". Yoo, gayet de kaliteli. "Tamam ama bi Corel değil". Kusura bakma ama Corel yapmak için koskoca bi şirket kurman lazım. Basit bi forumda basit bi başlıkta "hadi yapalım" tarzı iletilerle başarabileceğin bir şey değil.

"Bir yıl içinde çok yazılım yapacağım, çoğu da oyun olacak". Oyun??? Bir yıl içinde bir çok oyun??? Bize yılan-vari oyunlar mı sunulacak yoksa bir FIFA mı çıkacak ortaya?? Hayır yılan benzeri oyunlar olacaksa başlıkta savunulan fikirlere biraz ters düşmüş olacak. FIFA - PES vaadediyorsan bize bkz. bi önceki paragrafım.

meda

@rutku'nun RSS okuyucu için bazı çalışmaları oldu bende eksik gördüklerimi iyi kötü yazdım. Bize Liferea, Owl ... gibi uygulamalardan daha kaliteli bir arayüze sahip bir o kadar kullanışlı bir şey lazım ki yerli ve yabancı kullanıcısı olsun. Yazılım Merkezinden indirip kurabilelim. Hatta para verip satın alıp gelişimi için destek olalım. Sanırım RSS okuyucu daha birçok dağıtım deposunda bile yok. @rutku arkadaşa destek olabilirsin. Bunun dışında Kedi Cad diye Auto Cad muadili Türk geliştiriciler tarafından yapılan bir yazılımın desteğe ihtiyacı vardı. Hatta dağıtım olarak yerli geliştirilerin yaptığı Manjaro-KDE sürümüne destek olabilirsin.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

agg1401

@alquirel: Acele etmişim gözlerimi açtığınız için teşekkürler. Ben daha çok remakeye abanacağım. Var olan projelere destek olup yardım etmek lazımmış, hepinize teşekkürler.

@meda: Haklısın.

rutku

@meda dediğin gibi yarım kalan çok proje var. Şuan benim bilgisayarımda yarım kalan 3-4 tane daha proje var. Ama insanlar tam olarak kullanamayacakları için koymuyorum githuba. Bir de insan tedirgin oluyor. Çünkü yaptığını yadırgama ve hor görme var. Ama bu forum ortamındaki arkadaşlar çok iyi niyetli yaklaşıyorlar olaya. Bu arada aklımda utku radyoyu bir elden geçirmek var. İnternet radyolarının listesini güzel tutan bir arkadaş ile iletişeme geçip onun rss dosyasını kullanarak linux muadili olarak çevireyim diyorum. Benim bir Rss okuyucu vardı  ;D. Ama daha iyileri var uğraşmaya gerek yok  ;)

@agg1401 büyük hedeflerden çok küçük hedefler koymalısın. Misal ben lise zamanı(~8 yıl)  linux ile yeni tanışmıştım. O zamanlar linux.net vardı. Hey gidi hey @hearstmagic abi o forumda moderatördü. elektronist vardı birde.Çok iyi insanlar. O zamanlar forumlar daha canlı ve komikti. Ben hiç bir forumda bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum. Birisi her konuyu sosyalist-kapitalist düzene diğeri hacker olayına çekerdi. Diğeri gelir bir ona bir ona laf söylerdi. Biri gelir lafları söyler söyler, "aman moderatör banlamasın" diye silerdi yazdıklarını. 2-3 yıl çok güzeldi. Şimdi çok az ve tatsız tuzsuzuz. Eski forum ortamları kalmadı. Eskiden linux epostalarıda çok canlıydı. Ayrıca çok güçlü pardus topluluğu vardı. Bir heyecan vardı. O zamanlar bilgisayar meraklıları bir şeyler başarabilmek için adeta kapışıyordu. Şimdi o heyecan ve kalabalık ortam yok. Sanırım ilgi ve tercih olarak özgür yazılım kimseyi cezbetmiyor. Neyse bahsettiğim @hearstmagic  elektronist hala linux camisına yardımı bırakmış değiller. Bunlar bildiğin Türkiye'nin linux temsilcilerinden. Yeni gelen insanlara yardım etmekten çekinmezler. Yılların birikimi var. Onların dediklerini dinle. Linux üzerine neler eksik daha iyi bilirler. Olmadı linux epostalarına sor. Her neyse ben o yıllarda kiwi ve emesene için pardus üzerine kaynak kodu derleyip kuran betikler yazdıydım. O zaman böyle küçük şeylerle güzel dönüşler alarak hedefleri büyüttüm. Sonrası ise hayat koşturmalarının arasında vakit buldukça ortaya bir kaç uğraşlar çıkıyor. Ama sen baştan böyle büyük hedeflerden bahsedersen tepki çekmen doğaldır. Neyse dediğim gibi ufak hedefler koy ve sun. Sonra gelecek olan tepkileri bekle. Geçen sene pardus için eleman arayan bir üye vardı. Pardus şöyle olacak böyle olacak seneye diyordu. Sahi oda yalan oldu. Aylarca konu açmıştı. Pardus hala aynı yerinde duruyor.
Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek

cokomoko

#41
@rutku linux deryasına 2012'lerde katılan biri olarak o yılları bana biraz daha açarmısın, linux.net zamanlarını elektronist, heartsmagic vb. gönüllüleri, bilemiyorum ama gökşin hoca da o zamanlar bayağı aktifmiş, hatta enixma'nın muhteşem sayıları o dönem çıktı galiba, biraz daha anlatırsan o forum ortamını sevinirim.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

rutku

@cokomoko tabi ki seve seve  :D.
Linuxnet hala açık iken eski yazıları okuyabilirsin :).
Linux o zamanlar adsl ile beraber daha çok yayılmaya başlamıştı. Ben o zamanlar lise 1 deydim. LinuxNet dergisinin reklamlarını görmüştüm PcNet te. Eskiden PcNet linux üzerine makaleler,haberler ve uygulamalar paylaşırdı. Sonra bir cesaret LinuxNet dergisi çıktı. Ordan linuxnet forumunun reklamını görmüştüm. Yıl 2005 aylardan kasımdı. Siteye üye olmuştum. LinuxNet o zaman fedora 4 dağıtıyordu. Bir heves daha format tam nedir kavramadan bilgisayarı formatlayıp duruyordum. Bir windows bir fedora. Fedorayı o zamandan beri hiç sevmem. Ha o zaman bende dialup modem vardı. Foruma modem sorusunu sormuştum ilk olarak. Oda burda. Hearstmagic yanıtlamıştı. Seninki sahte modem. Gidip gerçek bir modem alacaksın üstüne linux desteği olacak ve sürücüsünü sen kuracaksın. Ben ne anlarım o zamanlar bu işlerden. Neyse 2-3 ay windows xp kullandım sonra adsl modem geldi. Debian ile tekrar giriştim linux hevesine ve sayfalarca kurulum belgesini yazıcıdan çıktı alarak kurmuştum. Ondan sonra foruma daha sık giriyordum. O zamanlar atlantis,elektronist,heartsmagic,kandalf ve iki kişi daha vardı. Onları hatırlayamamak beni şimdi üzdü  :(. Truva linux dağıtımı ilk o forumda başlamıştı. Ben yetişemedim o tartışamalara. Gerekirdi gerekmezdi falan filan derken atlantis başlatmış. Herkes destek veririz derken bir bakmış kimse yok  :). Ha birde turbo linux vardı  :).

Neyse ben alt tarafta beğendiğim başlıkları ekliyorum. Enixma zamanına gidiyorum.

Şimdi LinuxNet dergisi iyi güzel hoştu fakat devamlılığı yoktu. Ayrıca dergi 3-4 okumada dağılıp gidiyordu. Birazda fiyatı çoktu.
Bu başlıklarda tartışıldı.
İlk tartışma
İkinci tartışma

O zamanlar türkçe haber kaynakları pek yoktu. Hala da yok gerçi. O yüzden dolu dolu içerikli haberler makaleler aranıyordu. Bu da dergi ihtiyacını doğuruyordu. E-dergi furyası sanırım 2007 gibi başlamıştı Türkiye'de. EniXma linuxNet te duyurulmuştu. Yazarlar aranıyordu. Bende katılmıştım. Bir yazı yazmıştım. Sonrasında yazamamıştım. Cidden yazmak o zamanlar zor gelmişti. Şimdi ki aklım olsa yazmaya çalışırdım. O zamanlar ciddi bir heves vardı. Çok ilgiliydik. Yatıp kalkıp linux kurcalıyorduk. IRC kanallarımızda geyik üstüne geyik yapıyorduk. EniXma için ne yazacağız falan bunları tartışıyorduk. Enixma aylık çıkan bir dergi iken sonradan yazar ve konu sıkıntısından dolayı yıllığa ve sonradan tek kişiye özel olarak bir dergi olarak çıkabileceği söylenerek faliyetlere son verildi. Ama Türkiye'de çıkan en iyi ve en uzun soluklu dergilerdendi diyebilirim. Hatta içerik olarak en kalitelisi EniXma diyebilirim.

LinuxNet in forumu güncellenip sahip çıkılsaydı Türkiye'nin en sağlam linux sitesi olabilirdi. Gerçi şimdiki hatıl hali ile bile en sağlam linux sitesidir bence. Devletin projesi pardus bile bakın ne hale geldi. O gidince pardus-linux.org ne hale geldi. Birikimlerin hepsi heba oldu gitti. LinuxNet in kullanıcı kaybı ilk olarak güncellenmemesi. Ardından dağıtımların Türkiye forumlarının açılması ve sosyal mecraların ortaya çıkması. Birde arkamızdan gelen yeni neslin pek bu işlere merak salmaması. Aklıma geldi. Şöyle düşünüyorumda; linux forumlarında birbirlerini yemeyen tek forumdu belki. Ben hiç forum müdavimlerinin birbirlerini kırdığını görmedim. Tartışmalar hep tatlıya bağlanırdı. Bu forumda bile gizliden olayalar olup giden insanlar oldu. Ben buna anlam veremiyorum işte. Altı üstü bir forum. Altı üstü özgür yazılım dünyası. Paylaşım yapacaksınız ve yardım alacaksınız bu kadar basit. Daha ne isteniyor anlam veremiyorum. Neyse belki linuxnetin sahibi PcNet olduğundan belki. Orada en fazla yönetici olabiliyordun. Oda PcNet ten yetkili yapıyordu. Yoksa ne çıkabiliyorsun ne girebiliyorsun  :). Aslında @heartsmagic benden çok daha iyi ve doğruları bilir. Hiç açmaz bu konuları. Eskileri yad ettiğini görmedim :). Eskileri sevmiyor mu acaba  :) Ben o dönemleri çok özlerim. O zamanlar bir ihtiras ve hırs vardı. Bilgi savaşı vardı. :)

Neyse benim tartışmalarımdan bir kaç konu ekleyeyim gülmek isteyen okuyabilir. Bu tartışmaları burada yada başka yerde yapamazsınız. Orası bambaşkaydı.


Pardus 2008 Gümbür Gümbür Geliyor!

Linux'unuzdan Ekran görüntülerinizi yollayın...
Pardus 1.0 Berbat
Yeni Linux dağıtımı için isim yarışması
Saldırı...
Sistemime saldırdılar
Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek

agg1401

Linux için bir şeyler yapmak istiyorum hocam nereden başlayabilirim?

karakartala

Alıntı yapılan: agg1401 - 07 Ağustos 2015 - 11:58:44
Linux için bir şeyler yapmak istiyorum hocam nereden başlayabilirim?
heasrtmagic şöyle yazmıştı:
Alıntı yapılan: heartsmagic - 04 Ağustos 2015 - 02:19:11
Kendi adıma, her bir bireyi en iyi bildiği şeyi yapmaya davet ediyorum.

cokomoko

@rutku çok güzelmiş o dönem cidden söylüyorum, daha renkli daha canlıymış linux forumu, enixma'nın kapanması olayını hazırlanmasındaki sıkıntıları vb. linux dergileriyle ilgili olayları vs. google yazışmalarından okumuştum.Yani şu an bile enixma kalitesinde bir dergi çıkmadığını söylemek zorundayım hatta o zamanlar demek ki insanlar linux'a daha fazla ilgi duyuyordu, üzülerek söylüyorum günümüzde bu ilgi sanki daha azmış gibi geliyor bana, ya da ben öyle hissediyorum.Linux forumlarında çoğunlukla emekli olup da bilgisayarı kurcalayan değerli abilerim daha aktif hatta 35-40 yaş arası ve üstü kullanıcılar çoğunlukta, oysa ben evvelden beri sanıyordum ki linux forumlarının ekserisi genç kullanıcıdan oluşuyor, zamanla bunun böyle olmadığını görmek beni hem şaşırttı hem de yeni neslin ilgisizliği üzdü.
Linuxnet zamanlarını heartsmagic'ten de dinlemek isterdim doğrusu. 
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

rutku

@cokomoko şuan ben 25 yaşındayım. Linux ile ilgili hevesini alan işine gücüne döndü. Sürekli bir devir dayım beklerdim Türkiye'de. Fakat bu yenilenme gerçekleşmiyor. Bilgisayar kullanma yaşı ana okuluna inmişken linux macerasına atılmak isteyenlerinde sayısı artması lazımdı. Ülkede ters giden bir şey var. Ayrıca ünlü yazılım mecrası ceviz.net bile artık ölü kıvamında. Bir zamanlar ceturk vardı. Belki gelişen teknoloji ve sosyal mecralar daha çekici geliyor. İşletim sistemleri ve programlama dilleri vakit kaybı olarak görülüyor. Halbu ki çok avantaj yaratıyor. Daha iyi düşünme tarzınız oluyor. Daha erken yaşta somut elle tutulur şeyler yapmanızı sağlıyor. Oyunlar oynayarak geyik çevirerek gençlik bitirilmemeli. Şuan çocukların ilgilendiği en teknik konu lamerlık. Gerisi league of legends,facebook ve telefonlar.
Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek

cokomoko

@rutku ben isterdim ki gelişen teknoloji ile artık 3-4 yaşlarında elde edilebilen teknolojik imkan linux'a da yansısın ama öyle olmuyor maalesef düşün ki ben ilk bilgisayarla lisede tanıştım, üniversitedeyken burs paramla bir dizüstü aldım, yani çok geç tanıştım teknolojiyle ama yeni nesil öyle mi 3-4 yaşında android tabletle başlıyor oyun oynamaya ve ne hikmetse bu oyun oynama bir şu sistemi kurcalayayım android de ne imiş merakına dönüşmüyor!
Ya ne bileyim ben bekliyordum ki bu nesil bizi geçmeli bize fark atmalı, yeni şeyler öğretmeli ama pek öyle olmayacak gibi görünüyor, allah sonumuzu hayırlı etsin.

Bu arada verdiğin linkleri okuyorum, hem komik hem de bazen yönetime kafa tutan bir kullanıcı varmış o dönem, keşke yine öyle olsa.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

rutku

Aynen şimdiki nesil vasat. Eğitim sisteminin çok kabahatı var bu konuda.
Alıntı YapBu arada verdiğin linkleri okuyorum, hem komik hem de bazen yönetime kafa tutan bir kullanıcı varmış o dönem, keşke yine öyle olsa.
Çok gereksiz kavgalarda oluyordu. Onlar siliniyordu. Bunlar zararsız kavgalardı. Sabretmesini biliyorlardı. Belki bu yüzden çok sevmiştim.
Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek

Sh4oTT