Linux Kullanıcılarını Program Yapmaya Davet Ediyorum!

Başlatan agg1401, 01 Ağustos 2015 - 20:42:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agg1401

Selam arkadaşlar, linux yazılım alanında çok geride fakat bizler programlama yaparak bu açığı kapatmak isteriz buna eminim. Herkesin tercübesine uygun bir şeyler programlayabilir, yani herkes bir yerden tutunmalıyız. Umarım, sizlerde benle aynı fikirdesiniz. Düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

CanGuzel

şu aralar python ile uğraşıyorum bide bazı sistem sorunları sistem sorunlarını bi çözsem ardından pythonu geliştirip yapmaya çalışacam

agg1401

Alıntı yapılan: CanGuzel - 01 Ağustos 2015 - 20:52:22
şu aralar python ile uğraşıyorum bide bazı sistem sorunları sistem sorunlarını bi çözsem ardından pythonu geliştirip yapmaya çalışacam

Bende python öğrenip sevdiğim bir kaç programı (oyunda dahil) linux'e uyarlamaya çalışacağım.

iskenderoguz

Alıntı yapılan: agg1401 - 01 Ağustos 2015 - 20:42:16
Selam arkadaşlar, linux yazılım alanında çok geride

bu biraz ağır bir eleştiri olmuş bence

agg1401

Alıntı yapılan: iskenderoguz - 01 Ağustos 2015 - 21:20:52
Selam arkadaşlar, linux yazılım alanında çok geride

bu biraz ağır bir eleştiri olmuş bence

Dürüst bir eleştiri ve yerinde bence, bir çok yazılım bulunmamakta olanlarda yeterli değil ama bizim gibiler yardım ederse çok şey yapılır.

Reverser

Programlama öyle ha deyince olmuyor ayrıca ağır bir eleştiri olmuş gerçekten. Şimdiye kadar belli başlı bir kaç program dışında hiç sorun yaşamadım onlarında zaten alternatifleri var.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

agg1401

Alıntı yapılan: Reverser - 01 Ağustos 2015 - 21:40:28
Programlama öyle ha deyince olmuyor ayrıca ağır bir eleştiri olmuş gerçekten. Şimdiye kadar belli başlı bir kaç program dışında hiç sorun yaşamadım onlarında zaten alternatifleri var.

Bu eleştiriyi yaparken vicdanımda el vermedi tabii, şimdi düşündüm de salaklık etmişim. Biliyorum o zorlukları ben de öğrenmeye çalışıyorum, tembellik tam bir baş belası.

kötükurt

Selam arkadaşlar, linux yazılım alanında çok geride fakat bizler programlama yaparak bu açığı kapatmak isteriz buna eminim. Herkesin tercübesine uygun bir şeyler programlayabilir, yani herkes bir yerden tutunmalıyız. Umarım, sizlerde benle aynı fikirdesiniz. Düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.
O Linux'un geriliği değil, Linux'un son kullanıcılarda kullanım yaygınlığı olmadığı için Linux için derlemiyorlar. Birçok kişi Linux dağıtımları ile işini görebilecekken adını bile duymadığı için kullanmıyor. Bu sorun çözülürse hem tasarruf olur hem de yazılım çeşitliliği artar. Özgür yazılım az dersen o başka.
"Cahil tutarlıdır kendi içinde, kötü olan yarı cahillerdir." İlber Ortaylı

neynefes

Samimi bir düşünceyle yardımcı olmayı teklif etmişsiniz gayet hoş ve destek verilesi bir düşünce ama konuyu dağıtmadan toparlayalım burda [emoji6] @agg1401 de yorumunu toparlamış. Diğer üyelerimizin Mesajlarınıda yapıcı birer eleştiri olarak alın. Siz başlayın bizler bildiğimiz kadarıyla destek oluruz.

agg1401

Alıntı yapılan: neynefes - 02 Ağustos 2015 - 00:36:26
Samimi bir düşünceyle yardımcı olmayı teklif etmişsiniz gayet hoş ve destek verilesi bir düşünce ama konuyu dağıtmadan toparlayalım burda [emoji6] @agg1401 de yorumunu toparlamış. Diğer üyelerimizin Mesajlarınıda yapıcı birer eleştiri olarak alın. Siz başlayın bizler bildiğimiz kadarıyla destek oluruz.
Önemli olan da o zaten, herkes bir şeyin ucundan tutsa bir çok şey yapılabilir. Ben de pythona kafayı koydum, ciddiyim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Ağustos 2015 - 08:45:38

Alıntı yapılan: kötükurt - 01 Ağustos 2015 - 23:39:15
O Linux'un geriliği değil, Linux'un son kullanıcılarda kullanım yaygınlığı olmadığı için Linux için derlemiyorlar. Birçok kişi Linux dağıtımları ile işini görebilecekken adını bile duymadığı için kullanmıyor. Bu sorun çözülürse hem tasarruf olur hem de yazılım çeşitliliği artar. Özgür yazılım az dersen o başka.

Aslında istense yapılabilir, son kullanıcı bu yüzden geçemiyor aslında.

ekremsenturk

PC türünden (Kişisel Bilgisayar) Bilgisayar'lar Windows için üretildiklerinden, Windows kurulu olarak geliyorlar. Kullanıcı da Windows'u değil, Bilgisayar'ı satın alıyor.  Tablet'lerin çoğu da Linux ile (Android) geliyorlar. Linux için yazılım da, daha az değil.

Bir Linux Bilgisayarı : http://www.pcworld.com/article/2871328/the-mintbox-mini-is-a-silent-quad-core-linux-mint-pc-that-fits-in-your-pocket.html

Tipik Windows kullanıcıları kendi kullanabildikleri kısıtlı sayıda program dışında bir şey bilmedikleri için, hep o uygulamaları arıyorlar. Aradıkları veya kullandıkları programın adını bulamayıncada, başka bir şey denemek akıllarına gelmiyor. Yine Windows kullanıcıları aradıkları programları hep belirli indirme sitelerinden indiriyorlar. O indirme sitelerinde de Linux programları yok. Windows kullanıcılarının en büyük derdi, Counter Strike (nasıl okunduğunu çoğu da bilmez) dışında oyun ve Karga dışında kuş bilmiyor olmaları. Oysa Ubuntu Yazılım Merkezi'nde onbin'lerce uygulama var. Seçiyorsun, Onaylıyorsun, Kuruluyor. Bağımlılık aramaya gerek yok. Oysa Windows'ta sürekli Netframework sürümü, Java sürümü v.s. aramak gerekiyor. Üstelik, Microsoft'un kendi yazılımı olan Netframwork'ü kurmakta bazen sorun oluyor. Sürümleri kendi aralarında uyuşmuyor olabiliyorlar. Örnek olarak: 1.1 2.0 3.0 ve 3.5 sürümleri ard arda, küçük sürümden, büyük sürüme yükseltilirken, 3.5 SP1 sürümü, önce 4.0 sürümü kurulduktan sonra kurulabiliyor (veya yükseltilebiliyor) Bir Merkezden kurulum yöntemi Mac Os X'te, İOS'ta ve Androit'te de mevcut.

Konu'nun başlığı Program geliştirmek olmasına rağmen, program kurulumu ile sonuçlanmış olması da, yine aynı nedenlerden kaynaklanıyor. Diyelim ki 100 tane Program yapabildik ve yayınladık. Bu programların isimleri CS 1.6 veya WMP olmadıkları sürece, kimse tarafından aranmaz ve kullanılmazlar.

Kendiniz bir şeyler yapmak istiyorsanız, önce küçükten başlamalısınız. Biz okuma yazma öğrenirken, önce Alfabeyi öğrenerek başlamıştık. Siz ise önce Doktora'nızı yapıp, sonra küçük detayları nasılsa bir şekilde çözeriz sanıyorsunuz. Önce her yerde "ben şimdi yapacaam" diye ilan ediyorsunuz, sonra bir sonuç çıkmıyor.

Sorunun asıl kaynağı ise, anlayamamak. Anlayabildiğiniz konularda önce kendinizi geliştirin, anlayamadığınız konu ve detayları bir sonraki aşamaya erteleyin. Bu şekilde yavaş ama istikrarlı ilerlersiniz.

hwpplayer1

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 02 Ağustos 2015 - 14:19:58
PC türünden (Kişisel Bilgisayar) Bilgisayar'lar Windows için üretildiklerinden, Windows kurulu olarak geliyorlar. Kullanıcı da Windows'u değil, Bilgisayar'ı satın alıyor.  Tablet'lerin çoğu da Linux ile (Android) geliyorlar. Linux için yazılım da, daha az değil.

Bir Linux Bilgisayarı : http://www.pcworld.com/article/2871328/the-mintbox-mini-is-a-silent-quad-core-linux-mint-pc-that-fits-in-your-pocket.html

Tipik Windows kullanıcıları kendi kullanabildikleri kısıtlı sayıda program dışında bir şey bilmedikleri için, hep o uygulamaları arıyorlar. Aradıkları veya kullandıkları programın adını bulamayıncada, başka bir şey denemek akıllarına gelmiyor. Yine Windows kullanıcıları aradıkları programları hep belirli indirme sitelerinden indiriyorlar. O indirme sitelerinde de Linux programları yok. Windows kullanıcılarının en büyük derdi, Counter Strike (nasıl okunduğunu çoğu da bilmez) dışında oyun ve Karga dışında kuş bilmiyor olmaları. Oysa Ubuntu Yazılım Merkezi'nde onbin'lerce uygulama var. Seçiyorsun, Onaylıyorsun, Kuruluyor. Bağımlılık aramaya gerek yok. Oysa Windows'ta sürekli Netframework sürümü, Java sürümü v.s. aramak gerekiyor. Üstelik, Microsoft'un kendi yazılımı olan Netframwork'ü kurmakta bazen sorun oluyor. Sürümleri kendi aralarında uyuşmuyor olabiliyorlar. Örnek olarak: 1.1 2.0 3.0 ve 3.5 sürümleri ard arda, küçük sürümden, büyük sürüme yükseltilirken, 3.5 SP1 sürümü, önce 4.0 sürümü kurulduktan sonra kurulabiliyor (veya yükseltilebiliyor) Bir Merkezden kurulum yöntemi Mac Os X'te, İOS'ta ve Androit'te de mevcut.

Konu'nun başlığı Program geliştirmek olmasına rağmen, program kurulumu ile sonuçlanmış olması da, yine aynı nedenlerden kaynaklanıyor. Diyelim ki 100 tane Program yapabildik ve yayınladık. Bu programların isimleri CS 1.6 veya WMP olmadıkları sürece, kimse tarafından aranmaz ve kullanılmazlar.

Kendiniz bir şeyler yapmak istiyorsanız, önce küçükten başlamalısınız. Biz okuma yazma öğrenirken, önce Alfabeyi öğrenerek başlamıştık. Siz ise önce Doktora'nızı yapıp, sonra küçük detayları nasılsa bir şekilde çözeriz sanıyorsunuz. Önce her yerde "ben şimdi yapacaam" diye ilan ediyorsunuz, sonra bir sonuç çıkmıyor.

Sorunun asıl kaynağı ise, anlayamamak. Anlayabildiğiniz konularda önce kendinizi geliştirin, anlayamadığınız konu ve detayları bir sonraki aşamaya erteleyin. Bu şekilde yavaş ama istikrarlı ilerlersiniz.

Teşekkürler mesajınız gayet açıklayıcı.Aynı soruyu Pisi Linux forumunda görünce ben de bir şeyler karaladım.

"Bilgisayar başından kalkmadan kod yazmak marifet değil.Bizim fikirlere ihtiyacımız var.Özgür yazılıma ve özgürce güvenlik testlerine ihtiyacımız var.Pisi içerisinden bakarsak depoları büyütmek iyidir.Debian tabanlı bir Pardus veya Pardus topluluk sürümü ise zaten geniş depo imkanlarına sahip.Super computer ve bilimsel yazılımlar bolca olmalı.Ubuntu'da ne varsa olmalı yani.

Kod yazmaktan önce sistem analizi gelir.Sonra algoritma gelir.Şimdi öğrenci kişinin yapması gereken şey dosya sistemini öğrenmek , donanım yazılım ilişkisini öğrenmek.

Teşekkürler.Görüşmek üzere."

Daha bir hello world yazmadan direk yazılım sistem mimarı olmak heves olarak güzel ancak öğrenme açısından sakıncalıdır.

Teşekkürler.
özgür yazılım , özgür donanım , özgür toplum

agg1401

Size katılıyorum fakat biz yine de elimizden geleni yapıp insanlara linuxu anlatabiliriz ya da o program sadece linuxe özgü olmalı ve insanların ilgisini çekmelisiniz. vs. gibi artabilir. Önerileriniz için sağolunuz.

freeman

Siz eksik olduğunu düşündüğünüz programa başlayın. Biraz ilerleyin. Sonra projeyi Github 'a koyun. 
Sonra yardım isteyin, destek olabilidiğimiz yerlerde destek oluruz.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

Sh4oTT

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 02 Ağustos 2015 - 14:19:58

Aynen de oyle cok guzel bir aciklama olmus

agg1401

Windows satış stratejisi oyunlardan ve anti-virüslerden kazandırıyor, linux ise programlardan fakat kişisel meselelere döndü artık olaylar, linux oyun alanında oldukça iyi ilerlemiş sadece kaliteli oyunlara ihtiyacı var. Fakat, bazı programlar hala eksik, umarım tamamlarız.

ekremsenturk

Alıntı yapılan: agg1401 - 03 Ağustos 2015 - 08:44:32
Windows satış stratejisi oyunlardan ve anti-virüslerden kazandırıyor, linux ise programlardan fakat kişisel meselelere döndü artık olaylar, linux oyun alanında oldukça iyi ilerlemiş sadece kaliteli oyunlara ihtiyacı var. Fakat, bazı programlar hala eksik, umarım tamamlarız.

Eksik bulduğun programların isimlerini ve ne iş gördüklerini yazarmısın.

heartsmagic

Kendi adıma, her bir bireyi en iyi bildiği şeyi yapmaya davet ediyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

agg1401

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 03 Ağustos 2015 - 15:08:58
Alıntı yapılan: agg1401 - 03 Ağustos 2015 - 08:44:32

Eksik bulduğun programların isimlerini ve ne iş gördüklerini yazarmısın.

Aimp3 -> Müzik Programı
DOSBox -> DOS Emülatörü
CorelDRAW -> 2D Çizim Programı
Herhangi bir 2D Oyun Motoru
vs. gibi arttırılabilir.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Ağustos 2015 - 08:12:53

Alıntı yapılan: heartsmagic - 04 Ağustos 2015 - 02:19:11
Kendi adıma, her bir bireyi en iyi bildiği şeyi yapmaya davet ediyorum.

Buda güzel bir önerge.

karakartala

Söylediğiniz yazılım buysa alternatifleri var. Rythbox, Clementine, Amarok, Banshee...
Dosbox Linux için de var.
Coreldraw alternatifi Inkscape var.(Inkscape CorelDraw kadar gelişmi bilmiyorum.)
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_game_engines

agg1401

Alıntı yapılan: karakartala - 04 Ağustos 2015 - 08:44:51
Söylediğiniz yazılım buysa alternatifleri var. Rythbox, Clementine, Amarok, Banshee...
Coreldraw alternatifi Inkscape var.(Inkscape CorelDraw kadar gelişmi bilmiyorum.)

Sadece aklıma gelenler ama emin olun o tarzda olacak. :D Corel'e hiç yakın değil iş yapar ama emin olun daha kalitesi yapmak lazım, program çeşitliliğine de ihtiyacı var.

iskenderoguz

ekremsenturk

Alıntı yapılan: agg1401 - 04 Ağustos 2015 - 09:14:12
Alıntı yapılan: karakartala - 04 Ağustos 2015 - 08:44:51

Sadece aklıma gelenler ama emin olun o tarzda olacak. :D Corel'e hiç yakın değil iş yapar ama emin olun daha kalitesi yapmak lazım, program çeşitliliğine de ihtiyacı var.

Sallamışsın. Şimdi de haklı çıkmaya çalışıyorsun. Kullanmasını bilmiyorsan, sallarsın.

agg1401

Bazıları son kullanıcıya göre değil, bir de bazı yazılımların en az bir tane muadili var. Daha da artması lazım.

karakartala

Alıntı yapılan: agg1401 - 04 Ağustos 2015 - 12:37:54
Bazıları son kullanıcıya göre değil, bir de bazı yazılımların en az bir tane muadili var. Daha da artması lazım.
Çok az kullanılan bir yazılımsa, yalnızca bir muadili olabilir. O yazılım hangisiymiş söylerseniz biz de öğrenelim. Saydıklarımdan hangisi son kullanıcıya uygun değilmiş bir de onu öğrenebilir miyim?
Ortaya bir laf attınız, yazılım sayısı az diye. Yanlış bildiğiniz veya bilmediğiniz şeyler olabilir. Bu durumda yanlışınızı veya bilmediğinizi kabul eder, tartışmayı sonlandırırsınız. Burada, söylediğim durumun tersi oluyor gibi görünüyor. Umarım kuyuya taş atan olmazsınız. 8)