Bilgisayarımda UEFİ YOK lütfen yardım

Başlatan Patenyapim42, 30 Temmuz 2015 - 15:38:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Patenyapim42

Merhaba arkadaşlar bilgisayar ve yazılım konularında daha acemiyim windows 7 den ubuntu 15.04 sürümüne geçiş yaptım bilgisayarım hp olduğu için UEFİ için ayrı bir driveri vardı bu windowsta yüklüydü lakin ubuntu ya geçtiğimde bu driverlerin hepsi silindi , şimdi ise ubuntuyu kullanamadığım için windows a geri dönmek istiyorum ama boot menüde usb yi uefi olarak açamıyorum usbyi seçince boot media order gibi hatalar alıyorum. HP nin sitesinden driveri indireyim dedim ama HP her sisteme ayrı driver sürümleri veriyor ''işletim sistemini seç'' kısmında Linux ve Ubuntu yok nası yapacağımı bilmiyorum ubuntuya nası driver yüklerim ?

Floki

Öyle panikle bir şeyler anlatmışsın ki sende okusan ne dediğini anlamazsın.
Benim anladığım tekrar Windows'a dönmek istiyorsun.
1- Bunun için UEFİ yada Legacy olarak bir Windows USB'si hazırla. Ubuntuda program olarak Win USB kullanabilirsin.
2- USB'yi hangi formatta hazırladıysan BİOS ayarlarını da o şekilde yapman gerekir. UEFİ yada LEGACY olarak.
3- Bios içerisinden de First Boot Device olarak hazırladığın USB'yi seçeceksin.
4- Driverlar UEFi ye göre ayrı Legacy'ye göre ayrı değildir. Zaten sistemi kurarken sana driver falan sormaz. Sistemi kurduktan sonra internetten indirirsin.
5- Burası Windows forumu değil. Sorunun devamı için başka bir forum araştırsan iyi edersin.

Patenyapim42

Alıntı yapılan: Floki - 30 Temmuz 2015 - 16:10:17
Öyle panikle bir şeyler anlatmışsın ki sende okusan ne dediğini anlamazsın.
Benim anladığım tekrar Windows'a dönmek istiyorsun.
1- Bunun için UEFİ yada Legacy olarak bir Windows USB'si hazırla. Ubuntuda program olarak Win USB kullanabilirsin.
2- USB'yi hangi formatta hazırladıysan BİOS ayarlarını da o şekilde yapman gerekir. UEFİ yada LEGACY olarak.
3- Bios içerisinden de First Boot Device olarak hazırladığın USB'yi seçeceksin.
4- Driverlar UEFi ye göre ayrı Legacy'ye göre ayrı değildir. Zaten sistemi kurarken sana driver falan sormaz. Sistemi kurduktan sonra internetten indirirsin.
5- Burası Windows forumu değil. Sorunun devamı için başka bir forum araştırsan iyi edersin.

Hocam önerileriniz için teşekkür ederim yapıcam dediklerinizi.
Burası windows forumu değil ve windows konusuda açmadım Ubuntuya nası driver kurucam onu sordum :) teşekkürler

betseg

Şu anda Ubuntu'ya veya Windows'a giriş yapabiliyor musunuz? Başlıkta UEFI yok yazıyor ama gönderide UEFI ile ilgili şeyler yazıyor, UEFI var mı yok mu? Dizüstüyse modeli nedir?

Floki

Windowsa geri dönmek istiyorum yazmışsın? Ubuntu zaten tüm driverları kendisi kurar. Sadece bazen ekran kartı için elle kurmak gerekiyor.

Patenyapim42

Hocam UEFİ yok ubuntuda kurmadı. HP bile kendi kurmuyor ayrıdan indiriyorsun UEFİ driverini öyle format atabiliyosun ama şuan format atamıyorum.
Windowsa dönmek istiyorum ama bunu ubuntu üzerinden yaptığım için ubuntuyu bu forumdaki üyeler bildiği için bu foruma açtım canım kardeşim size windowsla ilgili * bir şey sorduğumu zannetmiyorum tartışma yaratılmasın yardımlarınızı bekliyorum. pc: HP-HP655 notebook
NOT: UBUNTU KURULUMU SIRASINDA İNTERNET ERİŞİMİM YOKTU