windows'u bilgisayarlar arası taşımak

Başlatan mtncn, 29 Temmuz 2015 - 22:55:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mtncn

Merhaba arkadaşlar. Bugün yine ilginç bir soruyla karşınızdayım :D . Evde babamın laptop unun işlemcisi vs düşük olduğundan windows çalıştırırken çok ağır çalışmaya başladı. Bendeki bilgisayar i5 işlemcili olduğundan windowsu rahatlıkla kaldırır diye düşünüyorum. Şimdi asıl sorum şu olacak: benim bilgisayarımdaki ve babamın bilgisayarındaki hard diskleri değiştirip bilgisayarları açsam çalışır mı ? Bunu yapmamın nedeni babamın windows lisansını ve dosyalarını kaybetmeden kısa yoldan sistemleri değiştirmek ama bunu yapayım derken de bilgisayarları yakmaktan korkuyorum...
İşe yara mı ne dersiniz ? (Not: 2 bilgisayar da asus laptop ama işlemci ekran kartı vs her şey farklı tabi çalışırsa sonrasında sürücüler falan yüklenir diye düşünüyorum ?)

gecegezen

kişisel tecrübelerime göre ufak tefek sorunlar oluyor ama çözülemeyecek şeyler değil en önemli sorun ekran kartlarından çıkıyor eğer sahipli sürücüler kurulu işe grakfik ekran açılmıyor onun dışında mesela ağ arayüzü wlan0, wlan1; eth0 eth1're dönüşüyor.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

turkerataturk

Acronis veya norton clone ile diski kolonlayabilirsin.
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

mtncn

Öncelikle teşekkür ederim yanıtınız için. Asıl sormak istedigim windows açısından bir sorunun olup olmayacağı. Sadece ekran kartı sürücüleri sorun olacaksa windows update den otomatik çıkıyordu sanırım sürücüler sadece yüklemeye basmak kalıyordu bize yanlış hatırlamıyorsam(baya olmuş windows kullanmayalı ;) ). Büyük bir ihtimalle ben de temiz bir lubuntu ya da xubuntu yüklemesi yapar o bilgisayarı hallederim.

turkerataturk

konuyu yanlış anlamışım dostum düzelteyim; diskleri değiştirisen çalışmaz hatta iki disktedi sistemde çökebilir diskleri değiştirdikten sonra her ikisinede format atman gerekir.

gecegezen

Alıntı yapılan: mtncn - 29 Temmuz 2015 - 23:23:17
Öncelikle teşekkür ederim yanıtınız için. Asıl sormak istedigim windows açısından bir sorunun olup olmayacağı. Sadece ekran kartı sürücüleri sorun olacaksa windows update den otomatik çıkıyordu sanırım sürücüler sadece yüklemeye basmak kalıyordu bize yanlış hatırlamıyorsam(baya olmuş windows kullanmayalı ;) ). Büyük bir ihtimalle ben de temiz bir lubuntu ya da xubuntu yüklemesi yapar o bilgisayarı hallederim.

Pardon bende birisinde ubuntu varsaymıştım onun açısından düşünmüstüm ama 2 sistemde windowsa lisans açısından sorun olabilir gibi geliyor bana harddiskleri değiştirdiğinde windows lisans uyarısı verecektir ama çözümü var mı bilmiyorum ve sizde ki lisansın nasıl bir şey olduğunu da bilmiyorum.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

mtncn

Alıntı yapılan: mustangank - 29 Temmuz 2015 - 23:39:34
konuyu yanlış anlamışım dostum düzelteyim; diskleri değiştirisen çalışmaz hatta iki disktedi sistemde çökebilir diskleri değiştirdikten sonra her ikisinede format atman gerekir.
Hadi ya :( peki sadece windows key ini kaybetmeden öbür bilgisayarı da bitcoin miner a çevirmeden (torrentle korsanını indirmeden) taşımam mümkün mü?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Temmuz 2015 - 23:52:02

Alıntı yapılan: gecegezen - 29 Temmuz 2015 - 23:47:04
Alıntı yapılan: mtncn - 29 Temmuz 2015 - 23:23:17

Pardon bende birisinde ubuntu varsaymıştım onun açısından düşünmüstüm ama 2 sistemde windowsa lisans açısından sorun olabilir gibi geliyor bana harddiskleri değiştirdiğinde windows lisans uyarısı verecektir ama çözümü var mı bilmiyorum ve sizde ki lisansın nasıl bir şey olduğunu da bilmiyorum.
Hayır doğru anlamışsınız hocam şuan benim kullandığım laptop ta ubuntu yüklü ama buradaki dosyaları vs kaybetsem de sorun olmaz öbür bilgisayarda(babamdan alacağım) temiz bir yükleme yaparım demek istemiştim.

turkerataturk

sen pclerin hard disklerini değiştirmek istiyorsan disklerin kolonlayarak yapman gerekir buda gerekli malzeme ve program bilgisi ister.
Acronis veya norton ghost ile bu işleri yapabilirsin.

ekremsenturk

Babamın bilgisayarının Ram'ını yükselt.  Bir boş slot vardır mutlaka. Çözüm olmazsa, gerisini bir Windows forumunda sor. Daha çok yardımcı olabilirler.

beyfendi01

Win 8 ise harddiski değiştirince kendini yeni sisteme gore uyarlar birkaç driver eksiği olabilir onuda kurarsıniz windows lisansı sonradanmı alindi yoksa dizustünün içinde yüklümü geldi ?

mtncn

Alıntı yapılan: beyfendi01 - 30 Temmuz 2015 - 09:06:55
Win 8 ise harddiski değiştirince kendini yeni sisteme gore uyarlar birkaç driver eksiği olabilir onuda kurarsıniz windows lisansı sonradanmı alindi yoksa dizustünün içinde yüklümü geldi ?
İçinde yüklü geldi hocam.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Temmuz 2015, 09:29:26

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 30 Temmuz 2015 - 00:42:35
Babamın bilgisayarının Ram'ını yükselt.  Bir boş slot vardır mutlaka. Çözüm olmazsa, gerisini bir Windows forumunda sor. Daha çok yardımcı olabilirler.
Ram yükseltmeyi deneyeceğim teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Temmuz 2015 - 09:32:18

Alıntı yapılan: mustangank - 30 Temmuz 2015 - 00:05:51
sen pclerin hard disklerini değiştirmek istiyorsan disklerin kolonlayarak yapman gerekir buda gerekli malzeme ve program bilgisi ister.
Acronis veya norton ghost ile bu işleri yapabilirsin.
Youtube dan dediğiniz programlara baktım vakit olunca deneyeceğim çok teşekkürler.

heartsmagic

Windows sorunu için cidden Windows forumları kullanılabilir. Konu zaten irdelenmiş, kapatalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.