Ekran donması var ve parolayı kabul etmiyor

Başlatan alpasp, 17 Temmuz 2015 - 18:45:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alpasp

Masaüstü bir bilgisayara ubuntu 14.04 kurdum. Önce açıldı, masaüstü geldi, fare hateket ediyordu ama ekran donmuştu. Saat falan hiç görünmedi. Sonra açılışta nomodeset yaparak başlattım. Bu kez her şey geldi ama bir pencerenin açılması ya da kapanması 5-6 saniye sürüyordu. Ekran kartı sürücüsü yükleyim dedim. Uygulama merkezinden ati diye arattım. Ati ile ilgili bir seçenek vardı yükledim. Şimdi de açılışta parola sorulması kapalı olmasına rağmen parola soruyor ve doğru girince yeniden parola ekranına dönüyor. Sistem arap saçına döndü. Bir yardım edin de çözeyim şunu :-)

turkerataturk

Sorun ekran kartı driverdan, bende yaşamıştım o sorunu biraz uğraştım ama düzenli olmamıştı sonra format attım.
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

alpasp

Windowsa mı döndünüz? Ubuntu için bir yol yok mudur?

heartsmagic

@mustangank, lütfen yeniden kurulum önerisini ha deyince yapmayalım. Eğer çözüm adına bir bilgin varsa ver, olmazsa yeniden kurulum önerisi yapmak hiç ama hiç makul değil. Eğer her şeyi yeniden kuruluma sürükleseydik forumun hiçbir amacı kalmazdı. Windows alışkanlıklarından vazgeçmek lazım, öteki türlü tadı tuzu kalmıyor buraların. Genel olarak yaptığım öneriyi tekrar yapayım. Çözüm adına güzel bir tavsiyeniz varsa verin, eğer konu hakkında bilginiz yoksa yardım etmek için acele etmeye gerek yok. Bir süre sonra yeterli tecrübeye sahip olduğunuzda siz de insanlara doğru bir şekilde yardım etmeye çalışırısınız.

@alpasp

Ekran kartın ile ilgili bilgileri görmedikten sonra yardımcı olmamız çok zor. Giriş ekranına kadar geliyorsun değil mi? O ekranda ctrl+alt+f1 veya f2 ile uçbirime üş, normal kullanıcınla giriş yap. Parolan yazarken görünmez, dikkatlice yaz ve gir. Sonra:

sudo apt-get purge fglrx*

Ardından:

sudo reboot

İşler yolunda giderse sisteme giriş yapabilirsin. Sonrasında şuradaki bilgileri kod etiketi içinde aktar lüten: http://kb.ubuntu-tr.net/ekran-komutlari
Kod etiketi içn: http://kb.ubuntu-tr.net/kodetiketi
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

alpasp

Parola kısmını geçtim ancak ekran kare kare görünüyor ve işlem yapamıyorum, bilgisayar donmuş durumda. Yalnızca fare hareket ediyor. Verdiğiniz bağlantıdaki işlemleri Ctrl + Alt + F1 kısmında yaptım ve çıktılar şöyle:

lspci | egrep "VGA|3D|Display"

2:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV770 LE [Radeon HD 4830]

glxinfo | grep render

Error: unable to open display

xrandr

Cant't open display

turkerataturk

Alıntı yapılan: alpasp - 18 Temmuz 2015 - 09:10:23
Windowsa mı döndünüz? Ubuntu için bir yol yok mudur?

Ne işim olur windows ile bedava verseler yine kullanmam :D

@heartsmagic * tabi ki yardım etmeye çalışıyorum, ben bu sorunla karşılaştım sorunu aştım fakat *kararlı olarak çalışmadı bu kast ediyorum.
ubuntu nedense program kaldırma sorunu yaşıyor kaldırma işleminde sanırsam tamamen herşeyi silmiyor ve bu da sorun yaratıyor buda format atmamıza neden oluyor.

ben bu sorun ile karşılaştığımda mesa driverlarını kullandığımda çalıştı fakat nvidia driver larını kurduğumda sorun oldu bütün kaldırma ve yükleme işlerini denedim ama olmadı birde arkadaş denesin belki olur.
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

heartsmagic

Alıntı yapılan: mustangank
Ubuntu nedense program kaldırma sorunu yaşıyor kaldırma işleminde sanırsam tamamen herşeyi silmiyor ve bu da sorun yaratıyor buda format atmamıza neden oluyor.
Böyle bir durum söz konusu bile değil. Linux tarafı doğru yapılandırıldığı sürece bir şeyi kaldıramama gibi bir olayı getirmez kullanıcısının önüne. Yine genelleme yapıyoruz. 2006'dan beri Ubuntu kullanıyorum, bir kere bile sistemimi yeniden kurmadım. Neden Ubuntu uygulama kaldırmada sorun yaşasın ki?

@alpasp:

dpkg -l | grep fglrx

ne diyor?

alpasp

heartsmagic

sudo apt-get install xserver-xorg-video-ati
sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-dri xserver-xorg-core
sudo mv /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.backup
sudo rm -f /etc/ati

şeklinde bir yeniden kurulum ve temizlik deneyelim.

alpasp

Hata verdi yine. Hepsinde:
Aşağıdaki paketler karşılanmamış bağımlılıklara sahip hatası veriyor. Paketler de şunlar:

sudo apt-get install xserver-xorg-video-ati

xserver-xorg-video-ati: bağımlılıklar: xorg-video-abi-15
   xserver-xorg-core
   xserver-xorg-video-glamoregl

sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-dri xserver-xorg-core
unity-control-center: bağımlılıklar: libcheese-gtk23
   libcheese7

sudo mv /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.backup

böyle bir dosya yok

sudo rm -f /etc/ati

bir tek buna tepki vermedi :)

heartsmagic

Sisteme ATI sürücüsü için PPA falan eklemiş miydin?
sudo apt-cache policy xserver-xorg-core
dpkg -l | xserver-xorg-core
sudo apt-get install --reinstall xserver-xorg-core
ne diyor?

alpasp

PPA eklemedim.

sudo apt-cache policy xserver-xorg-core

xserver-xorg-core:
Kurulu: (hiçbiri)
Aday: 2:1.15.1-0ubuntu2.7
Sürüm çizelgesi:
2:1.15.1-0ubuntu2.7 0
   500 http://tr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ trusty-updates/main i386 Packages
   500 http://security.ubuntu.com/ubuntu/ trusty-security/main i386 Packages
2:1.15.1-0ubuntu2 0
   500 http://tr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ trusty/main i386 Packages

dpkg -l | xserver-xorg-core

dpkg -l: Komut bulunamadı
xserver-xorg-core: Komut bulunamadı

sudo apt-get install --reinstall xserver-xorg-core

unity-control-center: bağımlılıklar: libcheese-gtk23 (>=3.4.0) ama kurulmayacak
                                        bağımlılıklar: libcheese7(>=3.0.1) ama kurulmayacak
E: Hata, pkgProblemResolver:: Resolve bozuk paketlere yol açtı, bu sorunun nedeni tutulan paketler olabilir.

Çıktılarını veriyor.

jaschar

projectdisco - state of art android distribution .

jaschar

alpasp

Şimdi yaptım ama sonuç aynı. Ana ekran geliyor ve donuyor. Üst menü hiç yok, saat, ses vb.

heartsmagic

sudo apt-get -f install

ne diyor? Paketler bozulmuş ve bağımlılıklar sorun vermekte. Sebebini bilmiyorum fakat basit bir fglrx paket kurulumu ile olmaz bu.

alpasp

sudo apt-get -f install

Aşağıdaki paketler otomatik olarak kurulmuş ve artık bu paketlere gerek duyulmuyor:
   account-plugin-windows-live dkms libupstart1
Bu paketleri kaldırmak için apt-get autoremove komutunu kullnanın.

heartsmagic

Buradan işe yarar bir şey çıkmadı.

sudo apt-get install libcheese-gtk23

ne diyor? Bir başka deneyebileceğin şey de kurtarma kipi ile sistemi açıp "Bozuk paketleri" onarmak olabilir.

alpasp

Zaten en yeni sürümde diyor buna da. Kurtarma kipinde başlatıp bozuk paketleri onarma işlemi nasıl? Tarif edebilir misiniz? Bir de onu deneyim.

heartsmagic

dpkg -l | grep libcheese-gtk23

ne diyor? Komutu doğru uygula ama, dpkg ile -l (küçük L harfi) arasında boşluk var.

Kurtarma kipi için, Grub'da kurtarma kipini seçeceksin sonra devam edeceksin. Karşına gelir bozuk paketleri onarma kısmı zaten.

alpasp

dpkg -l | grep libcheese-gtk23

ii libcheese-gtk23:i386     3.10.2-0ubuntu2    i386   tool to take pictures and videos from your webcam - widgets

çıktısını verdi.

heartsmagic

alpasp

jaschar

bana dependency sorunu gibi geldi. x11/gtk/display manager/qt/masaustu ile ilgili herseyi kaldirip bastan kurmak cozum olabilir. olmaya da bilir. denemek lazim.