[Çözüldü] Arch-fsck sorunu

Başlatan betseg, 16 Temmuz 2015 - 21:27:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ata1

üstadım bende de son güncellemeler sonrası çok nadir olsa da  donmalar başladı .
tuhaf hakikatten ben de
Kernel: 4.1.2-2-ARCH

cokomoko

Bence sistemde biryerleri kurcaladın, yoksa şimdiye kadar neden bu sorunu yaşamadın da şimdi yaşadın?Sorunun çözümü yine sende saklı neleri kurup kaldırdın, nerelere girip çıktın sistemde iyice bir düşün bence.Bir önerim de şu sana Arch kullanıyorsan mutlaka arada bir sistemin sağlam olduğuna kanaat getirdiğinde yedek al ki her şeye sıfırdan başlamak zorunda olmayasın, baktın ki sistemi bozdun araştırdın ama çözümü bulamıyorsun işte o zaman geri dönme ihtimalin olsun.Çünkü Arch zaten rolling her evrilmede, yuvarlanmada sorun olma ihtimali yeni kullanıcı için çok yüksek olabilir, Arch sürekli araştıran kendi çözümünü en nihayetinde kendisi bulan kullanıcı ister, düşün hergün güncelleme geliyor, bu hıza son kullanıcının yetişmesi bazı paketlerde sorun olduğunda çözmesi mümkün mü?
Onun için her zaman 2-3 çıkış yolun olsun, o da olmadı son çare yedekten geri al sağlam sistemi.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

betseg

4.1.2'ye düzgünce nasıl dönebilirim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Temmuz 2015 - 16:58:17

3.9.9'dayım, kablosuz bağlantı var. Bilgisayarı kapatmadan atmamı istediğiniz herhangi bir komut var mı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Temmuz 2015 - 21:34:59

Çözdüm. Gelecekte aynı sorunu yaşayacak olanlar için: (3.9.9'u tamamen temizlemek için) /boot'dan tüm initramfs'leri ve vmlinux-linux'ları sildim. Kerneli 4.1.2'ye güncelledim. (GRUB kullananlar sudo update-grub yapmalılar (tam emin değilim). Benim gibi systemd-boot (eski adıyla gummiboot) kullananlar direkt /boot/loader/entries'deki .conf dosyalarını düzenleyebilirler.) AUR'dan rt3290sta-dkms indirdim. systemctl enable dkms yaptım. Daha sonra modem ayarlarından kablosuz kanalı rastgele bir şeye (Bende 6 işe yaradı.) çevirdim. Sorun çözüldü.

betseg

heartsmagic

Demek ki bu kart hâlâ bir garip destek sürecine sahip. Çekirdekle beraber gelen modül ya hiç çalışmıyor ya da kararlı değil. Bir kaç ileti öncesinde söylemiştim, zamanında bu kurduğun sürücüyü kurduruyorduk bizler. Yine aklımızda olsun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

betseg

Ağa bağlandıktan sonra dkms'yi kapatabilirsiniz (sudo systemctl disable dkms). Eğer çekirdek güncellemeden sonra kablosuz ağa bağlanamazsanız sudo systemctl start dkms yapıp ağa bağlandıktan sonra sudo systemctl stop dkms ile dkms'yi kapatabilirsiniz.