Ubuntu 15.04 Log dosyası 15.5GB

Başlatan realbyx, 16 Temmuz 2015 - 19:36:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

realbyx

Merhabalar ubuntu 15.04 kullanıyorum. var/log/syslog 15.5gb olmuş.

realbyx@realbyx-ms-16f3:~$ du -sh /var/log
du: `/var/log/speech-dispatcher' dizini okunamıyor: Erişim engellendi
15G /var/log

syslog 15,5 GB (15.494.482.360 bayt)

Nasıl bi çözüm bulabilirim ?

Not: Aşağıdaki çözüm yöntemini uygulamayın, lütfen başlığın devamına bakın.
@heartsmagic.

Sorunu çözdüm arkadaşlar.

İlk önce log2 diye klasör oluşturuyoruz.

sudo mkdir /var/log2/

Daha sonra log klasörünün adını log3 diye değiştiriyoz.

cd /var/
sudo mv log log3

Log2 yi log olarak değiştiriyoz. Boş klasörü

sudo mv log2 log

Log dosyalarının çalışması için oluşturacak metin dosyaları.

Not: Komutuları yazdıktan sonra kaydet diyip kapatıyoruz.

sudo -H gedit /var/log/Xorg.0.log
sudo -H gedit /var/log/syslog
sudo -H gedit /var/log/mail.log
sudo -H gedit /var/log/gpu-manager.log
sudo -H gedit /var/log/boot.log
sudo -H gedit /var/log/auth.log

Son olarak log klasörünü siliyoruz.
sudo rm -rf /var/log3/

Yeniden başlatıyoruz.

sudo reboot

Siyah ekranda takılıysa CTRL+ALT+F1 e basıp.

Kullanıcı adı ve şifre yazdıktan sonra.

sudo reboot

Ben bu şekilde çözüme ulaştım.

heartsmagic

Güzel bir çözüm değil ama bu, sorun yaşanabilir. Aklında bulunsun böyle sistem dosya ve dizinlerini silmek doğru değil. Zira Linux üzerinde her dosya ve dizinin farklı sahiplikleri olabilir. Sen şimdi oluşturdun o dizini, oldu sana sahibi ve grubu root. Fakat o dizin kayıt dosyalarını tutan dizin ve syslog ile ilgisi var. Haliyle sahibi olmasa da grubu syslog kullanıcısına ait olmalı ve o dizine yazabilmeli. Ayrıca elle oluşturduğun bazı dosyalarda da durum böyle olmalı. Öteki türlü kayıt yapılamaz.

ls -ld /var/log
ls -l /var/log

ne diyor? Yakın bir zamanda sorun yaşamaya başlarsan şaşırma. Zira sadece boş dosyalar yok ki orada. apt dizini orada, upstart dizini orada, fsck orada.

Ayrıca, madem syslog şişmişti, ne şişirmiş diye bakmamız lazımdı önce. Zira, o sorun devam ediyorsa yine şişecektir.
İçini boşaltama çalıştın ve yapamadın mı? Sorun neydi? Büyük dosyaları şu şekilde sıfırlayabiliriz, çözüm olması adına yazayım buraya.

sudo cat /dev/null > /var/log/syslog

Böylece hem dosyayı silme, yeniden oluşturma derdi olmaz hem de dosyanın doğru sahiplik ve izin ayarları bozulmaz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

realbyx

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Temmuz 2015 - 11:54:22
Güzel bir çözüm değil ama bu, sorun yaşanabilir. Aklında bulunsun böyle sistem dosya ve dizinlerini silmek doğru değil. Zira Linux üzerinde her dosya ve dizinin farklı sahiplikleri olabilir. Sen şimdi oluşturdun o dizini, oldu sana sahibi ve grubu root. Fakat o dizin kayıt dosyalarını tutan dizin ve syslog ile ilgisi var. Haliyle sahibi olmasa da grubu syslog kullanıcısına ait olmalı ve o dizine yazabilmeli. Ayrıca elle oluşturduğun bazı dosyalarda da durum böyle olmalı. Öteki türlü kayıt yapılamaz.

ls -ld /var/log
ls -l /var/log

ne diyor? Yakın bir zamanda sorun yaşamaya başlarsan şaşırma. Zira sadece boş dosyalar yok ki orada. apt dizini orada, upstart dizini orada, fsck orada.

Ayrıca, madem syslog şişmişti, ne şişirmiş diye bakmamız lazımdı önce. Zira, o sorun devam ediyorsa yine şişecektir.
İçini boşaltama çalıştın ve yapamadın mı? Sorun neydi? Büyük dosyaları şu şekilde sıfırlayabiliriz, çözüm olması adına yazayım buraya.

sudo cat /dev/null > /var/log/syslog

Böylece hem dosyayı silme, yeniden oluşturma derdi olmaz hem de dosyanın doğru sahiplik ve izin ayarları bozulmaz.

Siz haklısınız :( bu gün sabah ilginç bir şekikde açılmadı pc CTRL+ALT+F1 dahi çalışmadı formatlamak zorunda kaldım. Sanırım log dosyalarından. Ubuntu 14.04.2 LTS kurdum inş sorun çıkmaz artık.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.