UEFİ destekli Linux dağıtımları nelerdir ?

Başlatan Floki, 14 Temmuz 2015 - 19:31:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Floki

Birçok yerde araştırmama rağmen birkaç dağıtımı içeren konular dışında geniş kapsamlı bir yer bulmadım. UEFİ kurulum yapmak isteyen hem bana hemde diğer insanlara faydası olması amacıyla konuyu açmak istedim.
Benim bildiklerim ;
1-Ubuntu
2-Linux Mint
3-Fedora
4-Mageia
5-Manjaro
6-Deepin

Sizlerde bildiklerinizi , denediklerinizi yazarsanız sevinirim...

betseg

ata1

arch bu sınıfta bildiğim kadarıyla yanı arch tabanlı manjarodo dahil

Floki

Şöyle bir mantık yürütürsek doğru olur mu ? Örneğin Ubuntu UEFİ destekliyorsa Ubuntu tabanlı tüm dağıtımlar destekler gibi...

ata1

bu doğru olmaz sanırım dıstrolar farklı

heartsmagic

Alıntı yapılan: FlokiŞöyle bir mantık yürütürsek doğru olur mu ? Örneğin Ubuntu UEFİ destekliyorsa Ubuntu tabanlı tüm dağıtımlar destekler gibi...
Mantıklı geliyor. Eğer destek konusunda bile isteye bir şeyler yapmadıysa bu dağıtımlar sorun çıkmaması lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

neynefes

Güncel dağıtımlarda UEFI desteklemeyen var mı ki? Döverler adamı :)

Ketboga

Alıntı yapılan: neynefes - 16 Temmuz 2015 - 02:37:23
Güncel dağıtımlarda UEFI desteklemeyen var mı ki? Döverler adamı :)

fedora tabanlı dağıtımlarda uefi desteği çok sorunlu, sistemi boot edemiyorsunuz bile.
Hiçbir canlı kendisinden daha yüce bir varlığa inanç duymadan ve itaat etmeden yaşamını sürdüremez. İnanç duyanlar bu yükten kurtulmak adına kendilerinden daha güçlü kişileri ararlar ve buna karşılık, bunu aradıkları o kişiler de inanç duyabilecekleri daha da güçlü kişileri ararlar. Ve İşte krallar böyle doğar... Ve işte Tanrılar böyle doğar.

saitp

Alıntı yapılan: Floki - 14 Temmuz 2015 - 21:50:33
Şöyle bir mantık yürütürsek doğru olur mu ? Örneğin Ubuntu UEFİ destekliyorsa Ubuntu tabanlı tüm dağıtımlar destekler gibi...
Olabilir ama mesela Ubuntu (sallıyorum) 12.04 sürümünden itibaren UEFI destekliyor. Sen de Ubuntu 11.10 tabanlı bir dağıtım kurarsan desteklemez.
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.