[Çözüldü] Nvidia GeForce 820M Sürücüsü Yüklenmiyor

Başlatan gurbuz7, 13 Temmuz 2015 - 15:26:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gurbuz7

Merhaba arkadaşlar, daha çok yeniyim ubuntuda * her şey tamam güzel her donanımı tanıdı fakat ekran kartında takıldım kaldım 2 gündür neredeyse forumdaki bütün konuları inceledim fakat ekran kartı sürücüsünü bir türlü yükleyemedim. Bu arada 4-5 defa format evrelerim oldu. Nvidia Prime yüklemeyi denedim siyah ekran karşıladı beni. Diğer konularda gördüğüm tüm çıktıları aşağıya yazdım. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

lspci | egrep "VGA|3D|Display"

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Broadwell-U Integrated Graphics (rev 09)
08:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GF117M [GeForce 610M/710M/820M / GT 620M/625M/630M/720M] (rev a1)

glxinfo | grep render

direct rendering: Yes
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) HD Graphics 5500 (Broadwell GT2)
    GL_ARB_conditional_render_inverted, GL_ARB_conservative_depth,
    GL_MESA_texture_signed_rgba, GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp,
    GL_ARB_conditional_render_inverted, GL_ARB_conservative_depth,
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp, GL_NV_light_max_exponent,
    GL_OES_element_index_uint, GL_OES_fbo_render_mipmap,

xrandr

Screen 0: minimum 8 x 8, current 1366 x 768, maximum 32767 x 32767
eDP1 connected primary 1366x768+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 344mm x 194mm
   1366x768       60.0*+   48.0 
   1360x768       59.8     60.0 
   1024x768       60.0 
   800x600        60.3     56.2 
   640x480        59.9 
HDMI1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
VIRTUAL1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)

dpkg -l | grep nvidia

Boş hiç * bir şey çıkmadı.

Manual olarka yüklemen istediğimde ise şöyle bir hata ile karşılaşıyorum ;

sh NVIDIA-Linux-x86_64-352.21.run

ERROR: You appear to be running an X server; please exit X before installing.  For further details, please see the section INSTALLING THE NVIDIA   
DRIVER in the README available on the Linux driver download page at www.nvidia.com.

mendirec

Aramıza hoş geldin @gurbuz7

Sisteminde çift ekran kartı var. Optimus başlığına bakmalısın.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=41898.0

Elle kurulum yapmak istiyorsan X'i sonlandırman gerekiyor.
sudo service lightdm stop
Kurulum için
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=21050.0

İlk önce Optimus başlığına bak. Son çare elle sürücü kurulumunu denersin.

gurbuz7

öncelikle hoş bulduk cevap verdiğiniz için çok sağolun @mendirec

Ben ilk önce NVidia Prime kurmayı düşündüm. Indıcator eklentisi ile çok kullanışlı görüzktü bana fakat onuda kurmayı beceremedim siyah ekran hatasıyla karşılaştım. Bumblebee kurmayı pek istemiyorum her uygulamanın başına tek tek "optirun" yazmak biraz :)

"service lightdm stop" ve "stop lightdm" bunları forumda görmüştüm fakat lightdm yüklü olmadığından bu komutları kullandığımda şöyle bir hata dönüyor ;

Failed to stop lightdm.service: Unit lightdm.service not loaded.

Ayrıca Nvidia Prime kurulumunda arkadaşımız anlatırken "Additional Drivers" kısmında ekran kartını görmüş fakat ben o sekmede hiç birşey göremiyorum :(

mendirec

gurbuz7

Şuan işteyim akşama tekrar bi deneyeceğim olmadı bi çıldırtırım sizi :) çok sağolun @mendirec

mendirec

Rica ederim :)
Sen yine de Optimus'u göz ardı etme :)
Bir de ek sürücüler kısmında Nvidia'yı görememen çok garip çünkü çıktılarda Nvidia gözüküyor.

gurbuz7

Bi format daha geliyor ozaman Nvidia Prime'ı tekrar deniyim akşama :D @mendirec

ata1

linux kullanıcısı bu kadar format atmaz sorunu araştırıp çözüm arar .artık alışın buna da o zaman  ;D

gurbuz7

daha yeniyiz olsun okadar bilmediğim düzinelerce şey yükledim ama fazla sürmez çözmem :) @eral

ata1

o  zaman format atmayı azalt öğrenmeye başlarsın  ;D format atmayınca yanıt bulur çözüm üretir kendini geliştirirsin demek istediğim bu

gurbuz7

Manuel olarak yükledim System Details kısmdada ekran kartını gördüm. Fakat ben ve @mendirec arkadaşımızın da merak ettiği şey Additional Drivers kısmında hiç birşey gözükmüyor :)

Benim şuan tek merak ettiğim ben şimdi manuel olarak yükledim driverı Bumblebee veya Primedan herhangi bir farkı varmı ? Ona göre konuya çözüldü etiketi atıcam :)

mendirec

Elle kurulum yapıldığı için Prime olması lazım diye biliyorum. Nvidia Settings adlı programı çalıştırın ve kartlar arası geçiş yapmayı deneyin. Bunun için oturumun kapatılıp tekrar açılması gerekiyor. Bir de komutun çıktısını alalım.
lspci -vnn | grep -E "VGA|3D"

heartsmagic

Optimus varsa elle kurulum yapılmaması gerekiyor diye biliyorum. Bir şeyler değişmediyse son zamanlarda durum hâlâ geçerlidir. Her uygulama için de optirun gerekmiyor ki, Nvidia'ya ne ihtiyaç duyacaksa onu kullanırsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

gurbuz7

Sonunda çözdüm hatta birkere çökerttim ekranı fakat @eral arkadaşımızın dediğine uydum kurtardım. Yardımcı olan herkese çok teşekkürler.

heartsmagic

gurbuz7

Kusuruma bakmayın araya bayramda girdi şu şekilde çözdüm ;

Driver kurulumunu işletim sisteminin Recovery kısmından yaptım normal bir şekilde yüklendi işletim sistemini başlattığımda ekran kartını tanıyordu bende hemen NVidia Prime yükledim ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorum :) @heartsmagic

heartsmagic