Pisi Linux'ta Super User Olamıyorum

Başlatan saitp, 10 Temmuz 2015 - 21:59:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

saitp

Öncelikle Selamün Aleyküm ve hayırlı Ramazanlar. VMware'ye Pisi Linux'u kurdum. VMware Tools'u kurmaya çalışırken farkettim. Sudo komutunu bir türlü kullanamıyorum. "Sudo su" yazdığımda veya "sudo (komut) yazdığımda "Parola:" diyor. Parolamı giriyorum ve "saitp sudoers dosyası içinde değil. Bu olay rapor edilecek." diye hata alıyorum. Çözümünü bilmiyorum, yardım ederseniz sevinirim. Teşekkürler.
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

kötükurt

Sudo komutunu kullanmak için sudoers paketinin kurulu olması gerekiyor, paketin kurulumunda hata olmuş galiba.
İrc kanalında sordun mu? http://www.pisilinux.org/irc

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Temmuz 2015 - 22:13:27

İstersen bu komutlar ile kaldırıp yine kur ama yetki gerekecek.
pisi rm sudoers
pisi em sudoers
"Cahil tutarlıdır kendi içinde, kötü olan yarı cahillerdir." İlber Ortaylı

saitp

Alıntı yapılan: kötükurt - 10 Temmuz 2015 - 22:05:30
Sudo komutunu kullanmak için sudoers paketinin kurulu olması gerekiyor, paketin kurulumunda hata olmuş galiba.
İrc kanalında sordun mu? http://www.pisilinux.org/irc

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Temmuz 2015 - 22:13:27

İstersen bu komutlar ile kaldırıp yine kur ama yetki gerekecek.
pisi rm sudoers
pisi em sudoers

Link açılmıyor.
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

kodadiirem

Alıntı yapılan: saitp - 10 Temmuz 2015 - 22:18:29
...Link açılmıyor.

Sohbet bağlantı adresi: http://www.pisilinux.org/irc-2/ olacak.

Şu an sunucuya aşırı yüklenmeden dolayı siteye ya erişilmiyor ya da çok zor erişiliyor.
Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

kötükurt

Kanal #pisilinux yada #pisi-linux gibi bir şey olması lazım. Bir mesajlaşma yazılımından bağlanabilirsin.
"Cahil tutarlıdır kendi içinde, kötü olan yarı cahillerdir." İlber Ortaylı

saitp

Alıntı yapılan: kötükurt - 10 Temmuz 2015 - 22:41:13
Kanal #pisilinux yada #pisi-linux gibi bir şey olması lazım. Bir mesajlaşma yazılımından bağlanabilirsin.
Kali Linux'tayım. Ne ile açabilirim? Pisi'ye de geçebilirim, yazılım yüklenemediği için Kali'deyim.
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

kodadiirem

Masaüstüne göre hazır gelen uygulamalar değişiklik gösterebilir. xchat, hexchat, konversation uygulamalarını deneyebilirsin irc'a bağlanmak için.

saitp

Bomboş, kimse yok. Buradan cevaplayamaz mısınız? Onların da bilip bilmediğini bilmiyoruz.
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

kodadiirem

Debian'da burada[1] anlatıldığı gibi yapılıyor. Ama Pisi Linux'ta da böyle midir emin değilim. Şu an kurulu Pisi Linux'um olmadığı için deneyemiyorum.

[1]: http://tolpp.blogspot.com.tr/2012/03/debian-user-is-not-in-sudoers-file.html

Not: Geçici olarak işlemlerinizi su komutu ile de yapabilirsiniz. Ama bu pek tavsiye edilmez.

saitp

Alıntı yapılan: kodadiirem - 10 Temmuz 2015 - 23:41:22
Debian'da burada[1] anlatıldığı gibi yapılıyor. Ama Pisi Linux'ta da böyle midir emin değilim. Şu an kurulu Pisi Linux'um olmadığı için deneyemiyorum.

[1]: http://tolpp.blogspot.com.tr/2012/03/debian-user-is-not-in-sudoers-file.html

Not: Geçici olarak işlemlerinizi su komutu ile de yapabilirsiniz. Ama bu pek tavsiye edilmez.
Bunun için de root olmak gerekiyor.
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

jaschar

sudoers dosyasina kendini eklemen lazim. bilmiyorsan anlatayim. ayrica super user olunmaz root olunur. su'nun da acilimi switch user dir.
projectdisco - state of art android distribution .

kodadiirem

su komutunu girip enter tuşuna bastıktan sonra size sorulan parolayı girin. Böylelikle root olabilmeniz lâzım. Bunu denediniz mi?

saitp

Alıntı yapılan: kodadiirem - 11 Temmuz 2015 - 01:17:56
su komutunu girip enter tuşuna bastıktan sonra size sorulan parolayı girin. Böylelikle root olabilmeniz lâzım. Bunu denediniz mi?
Denedim, aynı sonuç.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Temmuz 2015 - 14:03:20

Alıntı yapılan: droidzade - 11 Temmuz 2015 - 00:55:42
sudoers dosyasina kendini eklemen lazim. bilmiyorsan anlatayim. ayrica super user olunmaz root olunur. su'nun da acilimi switch user dir.
Super user ve Root aynı şey ve Sudo da "super user do" demek değil mi?
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

heartsmagic

Bu kullanıcı kurulumda eklenen kullanıcı mı? Sistemde sudoers paketi kurulu mu söylendiği üzere? pisi ile kurulu paket araması nasıl yapılır bilmiyorum ancak önce onu bir dene lütfen. Ardından:
id
ile gruplarına bak. sudo kullanmanı sağlayan bir gruba eklenmiş olman gerekiyorsa bunun gerçekleştirildiğinden emin ol.

Hiçbir şey yapamıyorsan kurtarma kipi ile sistemi açabilirsin muhtemelen. Yok mu öyle bir seçenek? Grub üzerinden de yapabiliriz bir şeyler eski usül. Ancak önce bir söylediklerimizi teyit et lütfen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

saitp

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Temmuz 2015 - 01:49:19
Bu kullanıcı kurulumda eklenen kullanıcı mı? Sistemde sudoers paketi kurulu mu söylendiği üzere? pisi ile kurulu paket araması nasıl yapılır bilmiyorum ancak önce onu bir dene lütfen. Ardından:
id
ile gruplarına bak. sudo kullanmanı sağlayan bir gruba eklenmiş olman gerekiyorsa bunun gerçekleştirildiğinden emin ol.

Hiçbir şey yapamıyorsan kurtarma kipi ile sistemi açabilirsin muhtemelen. Yok mu öyle bir seçenek? Grub üzerinden de yapabiliriz bir şeyler eski usül. Ancak önce bir söylediklerimizi teyit et lütfen.
Çözüm aslında /etc/sudoers dosyasına kullanıcı eklemekte ancak kurtarma kipinde giriş yapınca da root değiliz, olamıyoruz da. Çok saçma bir dağıtım olmuş bu cidden!
Sizin dediklerinize de gelirsem: Evet, kurulumda eklenen kullanıcı. Sistemde sudoers dosyası /etc klasörü altında. "pisi search" komutu ile arama yapabiliyoruz. "pisi search sudoers" dediğimde "pisi deposunun güncellenmesi gerekiyor" diyor. Güncellemek için "pisi up" komutunu veriyorum ancak root gerektiriyor. "id" komutunu verdiğimde "gruplar=100(users)"mış grup. Grub üzerinden de giremem çünkü kurcalamak için VMware'ye kurdum yine. Hatta bu konu için uğraşmayalım artık, zaten sevmedim ben bu Pisi'yi. Arch kurdum zaten, onun sorunuyla ilgili konu açacağım :)
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.