Klavyede Harflerin Yerini Değiştirme

Başlatan saitp, 10 Temmuz 2015 - 15:08:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

saitp

Öncelikle Selamün Aleyküm ve hayırlı Ramazanlar. Belki biliyorsunuzdur, Orhun alfabesi (Göktürk alfabesi) artık evrensel yiv (Unicode) kapsamına girdi. Yani klavyeden yazıp, internetten okuyabiliyoruz :) Ben de bir şekilde Kali Linux'a bunu kurdum. Kali Linux'a niye kurdun demeyin, kurcalamak için kurdum denebilir aslında. Ve başka şeyler  :) Her neyse bu harfler F klavye düzeninde konulmuş. Ben nasıl bu harflerin yerini değiştirebilirim? Windows'ta yapılabiliyordu 3. parti yazılımlarla. Mesela: Keyboard Layout Manager
Yardım ederseniz sevinirim, teşekkürler. Allah'a emanet olun.
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

jaschar

keymap yapman lazim ama otomatik yapan gui program vardir illa.
projectdisco - state of art android distribution .

heartsmagic

Arayüze sahip bir uygulama var mıydı ben de hatırlamıyorum. Şu rehbere bakılabilir ama:
https://help.ubuntu.com/community/Custom%20keyboard%20layout%20definitions?action=show&redirect=Howto%3A+Custom+keyboard+layout+definitions

Debian için de farklı değildir. Basit bir şekilde /usr/share/X11/xkb/symbols/ altındaki ilgili dosyayı düzenleyip:
sudo dpkg-reconfigure xkb-data
yürüteceksin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

saitp

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Temmuz 2015 - 05:03:52
Arayüze sahip bir uygulama var mıydı ben de hatırlamıyorum. Şu rehbere bakılabilir ama:
https://help.ubuntu.com/community/Custom%20keyboard%20layout%20definitions?action=show&redirect=Howto%3A+Custom+keyboard+layout+definitions

Debian için de farklı değildir. Basit bir şekilde /usr/share/X11/xkb/symbols/ altındaki ilgili dosyayı düzenleyip:
sudo dpkg-reconfigure xkb-data
yürüteceksin.
Linux'ta Windows'taki kadar kolay değil bu anlaşılan. Grafiksel arayüze sahip olsaydı gerçekten kolay olurdu. O kadar önemli bir işlem değil zaten klavye tuşlarının yerinin değiştirilmesi. Grafiksel arayüze sahip değilse hiç uğraşmayayım, uzun zamanımı alır benim. Kusura bakmayın. Ancak yine de teşekkürler yardımınız için.
Alp Er Tunga öldi mü?
Isız ajun kaldı mu?
Ödlek öçin aldı mu?
Emdi yürek yırtılur.

heartsmagic

Evet, bu konu da eksiklerimizden biri sanırım. Bu işi yapabilecek sisteme  gömülü bir uygulamanın olması çok güzel olurdu. Belki bilen vardır, başlık açık kalsın sonrasında gelebilecek öneriler için.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.