[Çözüldü] wubi does not currently support efi

Başlatan s4dik, 07 Temmuz 2015 - 19:28:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

s4dik

Windows'tan Ubuntu'y geçiş için DVD'ye ubuntu yazdırdım. Wubi'yi açarken "wubi does not currently support efi" hatasını alıyorum. İnternette araştırdım lâkin hepsi ingilizce kaynak olduğu için anlatımları pek uygulamaya dökemedim. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. İyi forumlar.

ata1

wubi kullanımı uzun süre önce bitti diye biliyorum.
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Wubi:_Windows_%C3%BCzerinden_DVD%27siz_Ubuntu_kurulumu

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Temmuz 2015 - 19:39:30

normal kurulum yapmak isterseniz şunlardan faydalanabilirsiniz

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Kurulum
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu_kurulum_rehberi
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=UEFI_modunda_Ubuntu_kurulumu

s4dik

Ubuntu'yu USB'ye yazdırıp PCyi usbden başlattım lâkin kurulum sırasında Ubuntu yazısı olduğu anda donup kalıyor.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=UEFI_modunda_Ubuntu_kurulumu bu konuda bahsedildiği gibi BIOS CD'yi EFI modunda açmaya ayarlanmış ve kurulum sırasında 3 seçenek geliyor. Hepsinde aynı sorun oluyor maalesef. Diskteki dolu alan dolayı mı kaynaklanıyor acaba?
Bu arada ben diskin tamamını silip pc ye direk ubuntu kurmak istiyorum.

İlgiliniz için teşekkür ederim, kolay gelsin.

Reverser

Wubi, uefi desteklemiyor zaten kendisi çok eskide kaldı bu nedenle güncel sürümlerle uyumlu değil.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

s4dik

Bu, ubuntu kuramayacağım mı anlamına geliyor yoksa eski sürüm ile mi kullanabilirim?

Reverser

kurulum cdsi ya da flash bellek kullanarak kurabilirsiniz.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

s4dik

Şimdi anladım mantığı teşekkür ederim. Yalnız CD'ye yazdım (ama hâlâ wubi olanı) USB'ye yazdım. Bunlar ile pc yi başlatıp yüklediğimde Ubuntu logo ve yazısı ile birlikte donup kalıyor.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Dosya:UEFI_02.png burdaki seçeneklere tıkladıktan sonra

betseg

Wubi UEFI desteklemiyor. Normal Ubuntu'yu USB'ye yazmalısınız.

s4dik

Normal ubuntu'yu nasıl indireceğim? Ubuntu'nun resmi websitesinden indirdiklerim hep wubi olarak iniyor :)

betseg

s4dik

ilgilendiğiniz sağolun, kolay gelsin

ata1

s4dik

Bilgisayarı usb yada cd ile başlattığım zaman aşağı paylaştığım görseldeki seçenekler geliyor. (sadece GNOME da değil, diğerlerinde de öyle)

Hemen her seçeneği denedim kurulum başlamadan failed yazıları geliyor ve sonrasında ubuntu yazısı donup kalıyor.

betseg

USB'yi tamamen formatlamayi deneyin. Belki Ubuntu GNOME'dan bir şeyler kalmiştir.

kindly34

Alıntı yapılan: s4dik - 08 Temmuz 2015 - 15:20:57
Bilgisayarı usb yada cd ile başlattığım zaman aşağı paylaştığım görseldeki seçenekler geliyor. (sadece GNOME da değil, diğerlerinde de öyle)

Hemen her seçeneği denedim kurulum başlamadan failed yazıları geliyor ve sonrasında ubuntu yazısı donup kalıyor.

-Bu ekranda; Check disc for defects (Diski hatalar için kontrol et) kısmını seçip "Enter" a basalım.
-Yaklaşık 2 dk USB'de hata olup olmadığını kontrol edecektir.
-Eğer "no errors" gibi bir yazı çıkarsa usb ya da cd nizde sorun yok demektir.

s4dik

Alıntı yapılan: betseg - 08 Temmuz 2015 - 15:24:48
USB'yi tamamen formatlamayi deneyin. Belki Ubuntu GNOME'dan bir şeyler kalmiştir.

Başka usb ve cd ye yazdım ama gene aynı sorun ile karşılaştım maalesef

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Temmuz 2015 - 15:47:50

Alıntı yapılan: kindly34 - 08 Temmuz 2015 - 15:25:09
Alıntı yapılan: s4dik - 08 Temmuz 2015 - 15:20:57

-Bu ekranda; Check disc for defects (Diski hatalar için kontrol et) kısmını seçip "Enter" a basalım.
-Yaklaşık 2 dk USB'de hata olup olmadığını kontrol edecektir.
-Eğer "no errors" gibi bir yazı çıkarsa usb ya da cd nizde sorun yok demektir.

"Check finished: no erros found" :)

UEFI konusunu tam olarak anlamadım. Benim bilgisayarım 2011 sonrası üretilmiş ve üstünde Windows logosu bulunmakta. Benim, bunu eski modda mı kurmam gerekiyor, yoksa UEFI modunda mı kurmam gerekiyor?

ata1

1- Yönetimsel Araçlar Menüsü'nü açın ve Disk Yönetimi'ne tıklatın.
2- Disk Yönetimi'nde işletim sisteminizin kurulu olduğu diski kontrol edin. Bir EFI bölümü varsa işletim sisteminiz UEFI olarak kurulmuştur. Sistem ayrıldı bölümü varsa ya da sadece sistem bölümtüsü (Genelde C olur) varsa (Çoğu durumda sistem bölüntüsüne ek olarak data bölümleri de olabilir) klasik BIOS kurulumu yapılmıştır.

s4dik

Alıntı yapılan: eral - 08 Temmuz 2015 - 15:52:50
1- Yönetimsel Araçlar Menüsü'nü açın ve Disk Yönetimi'ne tıklatın.
2- Disk Yönetimi'nde işletim sisteminizin kurulu olduğu diski kontrol edin. Bir EFI bölümü varsa işletim sisteminiz UEFI olarak kurulmuştur. Sistem ayrıldı bölümü varsa ya da sadece sistem bölümtüsü (Genelde C olur) varsa (Çoğu durumda sistem bölüntüsüne ek olarak data bölümleri de olabilir) klasik BIOS kurulumu yapılmıştır.

Dizüstüne istemeden OEM ubuntu'yu kurdum. Normal ubuntunun yanı sıra kurulum seçeneklerinin yanında alternatif olarak OEM ubuntu yazıyordu, bunun bir hata verip vermeyeceğini kontrol etmek için tıkladım. Düşündüğüm gibi 4-5 tane hata ile karşılaştım ve sorunları çözdüm ve masaüstü gelmiş bulunmakta. Bunun diğer ubuntu'dan farkı tam olarak nedir? Buradan devam edebilir miyim sizce?

ata1

OEM (Original Equipment Manufacturer) sistem üreticileri için bir yükleme seçeneği .

s4dik

Sanırım biraz daha araştırıp farklı yollardan deneyerek yapmaya çalışmam gerek. Zaman ayırdığınız için teşekkürler

ata1

gereken tüm bilgi ilk mesajımda linkler de var ama sanırım tam okumadınız .
yeniden gözden geçirin derim

Reverser

@s4adik, anlayamadığınız tam olarak nedir ? Yardımcı olalım.

XFCE ROCKS !