[Çözüldü] Ubuntu / Usb iso yazdırma

Başlatan chfoff, 04 Temmuz 2015 - 05:45:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chfoff

Arkadaşlar kolay gelsin ,
Ubuntu 14.10 kullanıyorum . Flash diske Kali Linux kurmam için önerebileceğiniz program varmıdır ?
Unetbootin denendi.
Başlangıç disk oluşturucusu denendi.
Comut satırı denendi .
Yazılım önerebilirmisiniz arkadaşlar ?
Yani bu kaliyi yazdırmanın bir yolu yokmu sağlam bi iso yazdırma programı lazım .
====
Problem çözülmüştür.
sudo umount /dev/sdb1(sdb1 yerine , sudo fdisk -l yazıp kendi usbnizi yazıyorsunuz. örn : sda ise sda1 şeklinde umount ediyoruz.)
Daha sonra :
sudo dd bs=4M if=İsoyolu/isodosyası.iso of=/dev/sdb  (sdb yerine fdisk -l 'deki diskimizin adını giriyoruz örn : /dev/usb . Usb1 değil direk usb şeklinde)

Ben sorunumu böyle çözdüm arkadaşlar . Bu arada kurulum sırasında Normal İnstall seçeneğiyle kurulumu tamamladım .

heartsmagic

Forumda arama yaptığın anlaşılıyor ancak sorunun ne olduğunu yazmamışsın. Denendi ama ne oldu? Komut satırı dediğin nedir tam olarak? Uzunca bir süredir ISO ve USB için dd kullanırım, şimdiye kadar bir kere sorun yaptığını, olmadığını görmedim.

Belleği taktın:

sudo umount /dev/sdb1
sudo umount /dev/sdb2
..

Kısacası üzerindeki tüm bölümlerin umount ile ayrılması lazım. Ardından:

sudo dd bs=4M if=falanca.iso of=/dev/sdb

Sorununu daha açıklayıcı anlat lütfen. Olmayan nedir?

Not: sdb burada örnek, usb ne olarak görünüyorsa onu kullanacaksın. Bir şeyleri yanlış yaparsan, yanlış uygulanan bölüm tümden uçar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

chfoff

Dostum , sorun şurada aslında .
dd ile disk oluşturunca oluşturuyor fakat bilgisiyara taktığımda %25 de kurulum hatası veriyor . Kuramıyorum anlayacağın .
Tekrar torrentle kali 32 bit indirdim iso formatında 3.1 GB
Bu sefer UnetBootin ile yazdırdım onlada yazdırınca problem yok ancak takınca 'this usb not bootable ' hatasını veriyor .
Diğer iso yazdırma programlarıyla 'Gnu/linux' hatası alıyorum.
Ben Kali Linuxun Resmi sitesindeki kod dizilimini deneyip öyle boot etmiştim usbyi :
dd if=kali-linux-1.0.9a-amd64.iso of=/dev/sdb bs=512k
Bu kodla başarısız oldum yukarda dediğim gibi .
Şimdi sizin verdiğiniz kodla deniyorum .
sudo dd bs=4 if=/home/user/İndirilenler/Kali-linux/kali-linux.iso of=/dev/sdb
sdb1 şeklindede umount ettim . Bu arada :
fdisk -l Komutunu kullanınca donanım olarak : /dev/sdb1 çıkıyor.
Şimdi sizin verdiğiniz kod ile umount ettim , terminaldeyiz şuan biraz uzun sürüyor .
En kötü ihtimal windows kurup win32 image writer ile yazdırmayı düşünüyorum en son çare olarak .

kodadiirem

Alıntı yapılan: chfoff - 04 Temmuz 2015 - 12:03:21
...dd ile disk oluşturunca oluşturuyor fakat bilgisiyara taktığımda %25 de kurulum hatası veriyor...

Bu dediğinizden yola çıkarak, indirdiğiniz iso uzantılı dosyanın md5 kontrolünü yaptınız mı? Dosya inerken bozuk inmiş olabilir.
Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

betseg

bs=4M değil bs=4 yazdıysanız ÇOK uzun sürer.

chfoff

Sorun çözüldü teşekkür ettim hepinize yardımlarınızdan dolayı. Çözümüde yazdım arkadaşlar . Saolun :)

heartsmagic

Alıntı yapılan: betsegbs=4M değil bs=4 yazdıysanız ÇOK uzun sürer.
Emin miyiz? :)
4 mü, 4K mı demek istedin? 4 demek istediysen cidden bir deneme yapıp hangi seçeneğin daha ÇOK uzun süreceğini görebilirsin.
Eğer 4K ise bence yine 4M'den daha uzun sürecektir. Ha, sisteme göre de değişebilir bu durum ancak 4K için daha kısa süreceğini düşünmüyorum.
2M,4M,8M gibi seçenekler kötü seçenekler değildir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.