[Çözüldü] Ubuntu Mate Ekran Parlaklığı Sorunu

Başlatan prospheim, 02 Temmuz 2015 - 18:43:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

prospheim

Merhaba arkadaşlar ubuntu mate 14.04 lts kullanıyorum normalde herhangi bir dağıtımı kurduğumda ekran parlaklığını değiştiremiyordum ancak sistemini düzelttikten sonra aşağıdaki adımları yapıp ekran parlaklığını artık fn tuş kombinasyonu ile kontrol edebiliyordum.

sudo gedit /etc/default/grub

açılan ekranda GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" satırı GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash acpi_backlight=vendor" şeklinde değiştirince sorun çözülüyordu.

Ancak ubuntu mate dağıtımında bu çözüm işe yaramıyor. Nasıl bu sorunu çözebilirim?
Sometimes Memories Can Kill!!

Reverser

sorun mate ile ilgili verdiğim komutla gerekli programı yükleyin ardından sistemi yeniden başlatın ve tekrar deneyin.
sudo apt-get install mate-power-manager

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

prospheim

Reverser

XFCE ROCKS !

prospheim

Reverser

samsung tool'u yükleyin.
sudo add-apt-repository ppa:voria/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install samsung-tool

XFCE ROCKS !

prospheim

yükledim ancak değişen yine bir şey olmadı uçbirim üzerinden

samsung-tools --backlight toggle yazınca ekran kararıyor arkaplan çalışmaya devam ediyor yön tuşlarından yukarı tuşuna basıp enter'a bastığımda tekrar arka plan aşığı açılıyor.

Reverser

samsung-toolsu açıp baktınız mı ? F5 ile denediniz mi ?

XFCE ROCKS !

prospheim

Reverser

arama kısmına samsung tools yazarak ulaşabilirsiniz.

XFCE ROCKS !

prospheim

Mate kullanıyorum ancak yüklenen programlar arasında gözükmüyor uçbirim üzerindende ulaşamadım yüklü görünüyor ancak

Reverser

XFCE ROCKS !

prospheim

Arayüze ulaştım parlaklık ayarı fn+f5 ile geçerli bastığım anda ekran simsiyah oluyor tekrar bastığımda %100 şekilde açılıyor.
Ubuntu kullanırken bunlara gerek yoktu ilk mesajımda verdiğim komutları uyguladığım zaman fn kombinasyonu ile istediğim şekilde parlaklığı kontrol edebiliyordum çoğu dağıtımda böyle ancak ubuntu mate'te bu sıkıntı var.

Reverser

bundan başka çözüm önerim yok ne yazık ki.

XFCE ROCKS !

prospheim

Teşekkür ederim yardımlarınız için.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

prospheim

dj_psk

İnadına değil daha iyi olduğu için Linux!

prospheim

dj_psk

İnadına değil daha iyi olduğu için Linux!

prospheim

Verdiğiniz son çözümü nasıl uygulayacağımı bilmiyorum maalesef.

heartsmagic

@dj_psk, bu kadar alıntı yapmasak :)
Son verilen çözüm önerisi sanırım parlaklık sorunun çözmek için değil de, ayarlama yaparken pencere -veya bilgi baloncuğu artık her neyse- görünme meselesini halletmek için.

Kartın ATI, modeli ne peki?
lspci

Sahipli sürücüler hâlâ destek veriyorsa kendisine kurmayı denedin mi ya da kurulu mu?

prospheim

Sahipli sürücüleri kurmadan da böyleydi kurduktan sonra da değişme olmadı.

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor DRAM Controller (rev 02)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Core Processor PCI Express x16 Root Port (rev 02)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 1 (rev 05)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 3 (rev 05)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 4 (rev 05)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 05)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev a5)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Mobile 5 Series Chipset LPC Interface Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset 4 port SATA AHCI Controller (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset SMBus Controller (rev 05)
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Park [Mobility Radeon HD 5430/5450/5470]
01:00.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Cedar HDMI Audio [Radeon HD 5400/6300 Series]
02:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11bgn Wireless Network Adapter (rev 01)
06:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8040 PCI-E Fast Ethernet Controller
3f:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture Generic Non-core Registers (rev 02)
3f:00.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture System Address Decoder (rev 02)
3f:02.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Link 0 (rev 02)
3f:02.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Physical 0 (rev 02)
3f:02.2 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 02)
3f:02.3 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 02)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Temmuz 2015 - 01:04:00

Arkadaşlar bilgisayarı son parlaklıkta kullanmak gözümü mahvetti yokmu şunun çözümü denemediğim yol kalmadı.

heartsmagic

Kalıcı çözüm bulamıyoruz, zira sorun bir masaüstüne özel bir sorun. Geçici çözümler ister misin? Örneğin bir betik ile parlaklığı azaltıp arttırma yolu deneyebiliriz. En azından Mate de ısrarcı olacaksan o şekilde kullanırsın.

prospheim

@heartsmagic bir betik fena olmaz zira şu anda evi taşıyoruz. Yeni eve yerleşinceye kadar bu sistemi bozmak istemiyorum. Yeni yere geçince unity'e döneceğim büyük ihtimal.