[Çözüldü] Raspberry Pi ethernet girişi sorunu

Başlatan bigpunch, 02 Temmuz 2015 - 03:56:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bigpunch

Raspberry Pi ile pc arasında ethernet kablosuyla bağlantı kurmaya çalışıyorum. Ancak ethernet bağlantısını pc görmüyor. Raspberrynin power dışında ledleri yanmıyor. Sorun ne olabilir acaba? SD card ta raspbian sürümünü yüklemiştim. Raspberry de donanımsal sıkıntı olmuş olabilir mi? Varsa eğer bu sorunu nasıl giderebilirim?
Hexapod: Enigma isimli robot tasarım ve programcısı, robot yakında sizlerle :)

mtncn

Boot ta sorun var sanırım cihaz boot etmemiş kendini.

SD kartın tam yerleştiğinden emin misin
Model B ise (Büyük sd kart girişli olan) o model sd kart uçlarını kırabilir fazla tak çıkart yapmada malesef :/ kırılma var mı kontrol eder misin.
Boot etmeye çalışırken harici harddisk veya başka yüksek güç gerektiren bir şey taktın mı usb girişine ?

Son olarak bu anlatım işine yarayabilir bir kenarda bulunsun (buradan Arda Kılıçdağı'na da selam çakalım :) ).

bigpunch

Alıntı yapılan: mtncn - 02 Temmuz 2015 - 11:55:57

Model B ise (Büyük sd kart girişli olan) o model sd kart uçlarını kırabilir fazla tak çıkart yapmada malesef :/ kırılma var mı kontrol eder misin.
Boot etmeye çalışırken harici harddisk veya başka yüksek güç gerektiren bir şey taktın mı usb girişine ?

Son olarak bu anlatım işine yarayabilir bir kenarda bulunsun (buradan Arda Kılıçdağı'na da selam çakalım :) ).

SD kartta kırılma yok. Raspbian ı yüklerken 5.3V luk güç kaynağını bağlamıştım. Yükledikten sonra ethernet kablosunu bağladığımda ledler yanıyordu ve pc ethernet bağlantısını görüyordu.
Sonra pcnin usb girişinden güç almaya başladım. Ethernet ayarlarını yapmaya çalışıyordum. Birden ledler söndü, ethernet pc görmemeye başladı.
Raspbian sürümünü baştan yüklemek sorunu çözer mi sence?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Temmuz 2015 - 17:34:21

Sd kartı sıfırlayıp sistemi tekrar yükleyince sorun düzeldi. Dediğin gibi sistem boot olmamış. Ekran bağlayınca da açılmadı zaten. Paylaştığın anlatıma şimdi bakıyorum, teşekkürler ilgilendiğin için.
Hexapod: Enigma isimli robot tasarım ve programcısı, robot yakında sizlerle :)

mtncn

Alıntı yapılan: bigpunch - 02 Temmuz 2015 - 16:08:25
Alıntı yapılan: mtncn - 02 Temmuz 2015 - 11:55:57

SD kartta kırılma yok. Raspbian ı yüklerken 5.3V luk güç kaynağını bağlamıştım. Yükledikten sonra ethernet kablosunu bağladığımda ledler yanıyordu ve pc ethernet bağlantısını görüyordu.
Sonra pcnin usb girişinden güç almaya başladım. Ethernet ayarlarını yapmaya çalışıyordum. Birden ledler söndü, ethernet pc görmemeye başladı.
Raspbian sürümünü baştan yüklemek sorunu çözer mi sence?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Temmuz 2015 - 17:34:21

Sd kartı sıfırlayıp sistemi tekrar yükleyince sorun düzeldi. Dediğin gibi sistem boot olmamış. Ekran bağlayınca da açılmadı zaten. Paylaştığın anlatıma şimdi bakıyorum, teşekkürler ilgilendiğin için.
Rica ederim sevindim çözüldüğüne :)

heartsmagic

Yetişememişim başlığa ancak kartı sıfırlamaya gerek olmuyor bu gibi bir durumda. Ara ara benim de başıma gelen bir olay, kartı alıp başka bir Linux sistem üzerinde fsck yürütmek genelde çözüyor olayı. Aklında olsun bir sonraki sefere.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Tishuristan

Arkadaşlar merhaba ,
ubuntu forumu nasıl kullanacağımı anlamadım daha doğrusu soru nasıl soracağımı anlamadım o yüzden sorulan soruya yanıt vererek soraıym dedim
Benim ethernnet giriş ledlerim de yyanıyor fakat reminna'dan giriş yapamıyorum. ip adresini nasıl bulabilirm
ifconfig'teki ens5f5  kısmındaki IPv4 adresini yazıyorum fakat açılmıyor

Empat

[mention=652277]@Tishuristan[/mention]
Konu eski olduğu ve çözüldü olarak işaretlendiği için konuyu kilitliyorum. Lutfen sorununuzla ilgili bolume yeni bir konu açınız.
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!