[Çözüldü] Ses Simgesi ve Kontrolü Gitti

Başlatan unpredict, 01 Temmuz 2015 - 18:59:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

unpredict

Merhaba arkadaşlar ubuntu 14.04 lts kullanıyorum * her şey sorunsuzdu ancak bilgisayarı kapatıp açtığımda unityde üst paneldeki ses simgesi kayboldu fn tuş kombinasyonu ile sesi kontrolde edemiyorum ses çalışıyor halbuki ama son ses çalışıyor %100 şekilde.

Ayarlardan ses'e girdim ses seviyesini menü çubuğunda göstere bastım ses üst çubuğa geldi ancak sesin üzerinde / işareti var üzerine tıkladığımda sessiz işaretli hiç bir şekilde ayarını değiştiremiyorum.

lspci | grep Audio

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 05)
01:00.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Cedar HDMI Audio [Radeon HD 5400/6300 Series]

cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec

Codec: Realtek ALC269VB

lsmod | grep snd

snd_seq_midi           13324  0
snd_seq_midi_event     14475  1 snd_seq_midi
snd_rawmidi            25722  1 snd_seq_midi
snd_hda_codec_realtek    70514  1
snd_hda_codec_generic    62931  1 snd_hda_codec_realtek
snd_hda_codec_hdmi     46396  1
snd_hda_intel          29285  0
snd_hda_controller     29252  1 snd_hda_intel
snd_hda_codec         120371  5 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_generic,snd_hda_intel,snd_hda_controller
snd_hwdep              13272  1 snd_hda_codec
snd_pcm                87194  4 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec,snd_hda_intel,snd_hda_controller
snd_seq                56592  2 snd_seq_midi_event,snd_seq_midi
snd_seq_device         14137  3 snd_seq,snd_rawmidi,snd_seq_midi
snd_timer              28648  2 snd_pcm,snd_seq
snd                    66670  11 snd_hda_codec_realtek,snd_hwdep,snd_timer,snd_hda_codec_hdmi,snd_pcm,snd_seq,snd_rawmidi,snd_hda_codec_generic,snd_hda_codec,snd_hda_intel,snd_seq_device
soundcore              14599  2 snd,snd_hda_codec

aplay -l

**** PLAYBACK Donanım Aygıtlarının Listesi ****
W: [pulseaudio] core-util.c: Failed to open configuration file '/home/prospheim/.config/pulse//daemon.conf': Erişim engellendi
W: [pulseaudio] daemon-conf.c: Yapılandırma dosyası açması başarısız oldu: Erişim engellendi
kart 0: MID [HDA Intel MID], aygıt 0: ALC269VB Analog [ALC269VB Analog]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 1: HDMI [HDA ATI HDMI], aygıt 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0

heartsmagic

dpkg -l | grep indicator
ne diyor? Gerçi ses simgesi geldi demişsin, demek ki bu konuda sıkıntı olmamalı. Şu öneriyi bir deneyelim bakalım:
http://askubuntu.com/a/363369/32037

sudo dpkg-reconfigure $(dpkg -l | grep indicator-sound | awk '{print $2}' | tr '\n' ' ')
sudo update-initramfs -u

Sonra en kötü oturumu kapatıp açarsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

unpredict

@heartsmagic sorun çözüldü verdiğiniz ikinci yöntemi deneyip bilgisayarı yeniden başlattığımda ses kontrolü geri geldi