[Çözüldü] Arama Kısmında Uygulamaların Çıkmaması

Başlatan VoSToK, 28 Haziran 2015 - 19:27:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VoSToK

Merhaba;
Güncellemeleri kurduktan sonra arama kısmında uygulamalar çıkmamaya başladı. Filitreleme de uygulamaların aranması açık ancak hiçbir uygulama çıkmıyor.
Arama kısmına yazı yazmaya başladığımda uygulamalar filitreden çıkıyor.

Reverser

güncellemden sonra sistemi yeniden başlattınız mı ?

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

VoSToK

Başlattım. Filitreleme kısmında uygulamaları işaretliyorum. Arama kısmına yazmaya başladığımda uygulamalardaki işaret kalkıyor.

heartsmagic

setsid unity
ile bir sıfırlama deneyelim. Tüm Unity ayarlarını sıfırlayacaktır ama aklında bulunsun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

VoSToK

Alıntı yapılan: heartsmagic - 28 Haziran 2015 - 22:40:27
setsid unity
ile bir sıfırlama deneyelim. Tüm Unity ayarlarını sıfırlayacaktır ama aklında bulunsun.

Komut sayesinde sorun düzeldi. Teşekkürler.

VoSToK

Daha önce bu konuda sorunu belirtmiştim. https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=47980.msg549052#new

Sorun sürekli hale geldi. Her bilgisayarı açıp kapttığımda arama kısmında uygulamalar filtreleme kısmında seçili olmasına ragmen çıkmıyor. Sürekli unity sıfırlamak zorunda kalıyorum. Nasıl çözebilirim bu sorunu?

Reverser

sudo apt-get install unity-lens-applications

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

ata1

heartsmagic

Başlıkları birleştirdim. @VoSToK, kapalı bir başlığı açtırabilirsin. Konunun alt tarafında ilgili bağlantıya ulaşman mümkün.

Bu sorunu bir şeyin tetikliyor olması lazım. Sorun oluşmadan önce en son neleri yaptığını hatırlayabiliyor musun?

VoSToK

Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Temmuz 2015 - 06:22:22
Başlıkları birleştirdim. @VoSToK, kapalı bir başlığı açtırabilirsin. Konunun alt tarafında ilgili bağlantıya ulaşman mümkün.

Bu sorunu bir şeyin tetikliyor olması lazım. Sorun oluşmadan önce en son neleri yaptığını hatırlayabiliyor musun?

Son güncellemeyi yaptıktan sonra oldu. Bilgisayarı açtığımda hiçbirşey yapmadan oluyor. Bugünde olmadı mesela bende anlam veremedim. Yanlız uygulamaların çıkmadığı zaman klavyede ingilizce karakterli lşavye ile başlıyor ikisi aynı anda oluyor.

Alıntı yapılan: Reverser - 02 Temmuz 2015 - 22:44:03
sudo apt-get install unity-lens-applications

Bu koutuda deneyeceğim.

Alıntı yapılan: eral - 02 Temmuz 2015 - 22:56:55
yada
setsid unity

Bu komut sorunu çözüyor ancak sorun tekrarlıyor.

heartsmagic

VoSToK

Alıntı yapılan: heartsmagic - 04 Temmuz 2015 - 07:04:29
Klavye İngilizce'ye mi dönüyor yani?
Evet aslında yukarıda tr işaretli duruyor ancak i ş gibi harfler yerine . ; çıkıyor. İngilizceden ziyade klavyenin tanımlaması değişiyor gibi. Farklı klavye türüne geçiyor. Tekrar işaretli olan tr yi işaretliyorum düzeliyor klavye.

heartsmagic

Bu sorun olduğunda:
setxkbmap tr
ile klavyeyi bir Türkçe'ye çevir. Ondan sonra tekrar uygulamalar kısmını dene, bir bakalım sorun ne alemde oluyor öyle olunca.

VoSToK

Alıntı yapılan: heartsmagic - 05 Temmuz 2015 - 07:22:10
Bu sorun olduğunda:
setxkbmap tr
ile klavyeyi bir Türkçe'ye çevir. Ondan sonra tekrar uygulamalar kısmını dene, bir bakalım sorun ne alemde oluyor öyle olunca.

Komutla çevirdim ancak tekrar açıp kapattım hala başlangıçta klavye ingilizce başlıyor. Uygulamalar kısmı düzeldi.

ata1

Şu denene bilir .Dil Desteği bölümüne girin Oradan türkçeyi seçip sistem geneline uygula yapın ve son olarak üst bardan tr yapın .

heartsmagic

Klavye ayarlarına gir, Türkçe'yi önce kaldır, İngilizce'yi seç. Ardından Türkçe'yi ekleyip seç. Sonra oturumu kapatıp tekrar aç, klavyeyi denetle.

VoSToK

Sorun tekrarlıyor. Hala açılıp kapandığında ingilizce klavye başlıyor. Türkçe seçili olmasına rağmen.

VoSToK

Soruna kendimce çözüm getirdim. Tr klavyeyi ikinci sıraya aldım. Artık açılışta hep tr oluyor.
Dipçe: İngilizce klavyeyi silip tek tr klavye yapmayı da denedim ancak yine aynı sorun oluyordu.

heartsmagic

İkinci sırada olunca nasıl Türkçe oluyor, garip. Bu klavye meselesinden sonra uygulama kısmı da düzeliyor öyle mi?

VoSToK

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Temmuz 2015 - 12:12:26
İkinci sırada olunca nasıl Türkçe oluyor, garip. Bu klavye meselesinden sonra uygulama kısmı da düzeliyor öyle mi?

Uygulama kısmı neden düzeldi noldu bilmiyorum. Ancak tr kalvyeyi 2. sıraya alınca sadece oturum açma kısmında ingilizce klavye gözüküyor. Ancak tr olarak çalışıyor. Bende anlamış değilim. Oturum açtıktan sonra üst kısımda tr gözüküyor.

Herşey güncellemeden sonra oldu. :)

heartsmagic