Ubuntuyu kaldırmak için format usbsi hazırlamak istiyorum ama usb yi görmüyor!!

Başlatan Novitec571, 28 Haziran 2015 - 19:15:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Novitec571

Arkadaşlar Ubuntu' ya hayran olmama rağmen gerek windowstan gelen alışkanlıklar ve gerekse uygulama sayısının ve desteğinin çooook az olması sebebiyle tekrardan windows8.1 pro ya geçiş yapmak istiyorum ama sorun şu ki unetbooting gibi format programları "usbleri mi ve hddlerimi" görmediği için ki normalde ubuntudan giriyorum ve bütün belgelerimde onların içerisinde her türlü işlemi yapmama rağmen bu uygulamalara gözükmediği için bu işlemi bir türlü yapamıyorum. Windows kurdu olmama rağmen ve bu sitede ki diğer arkadaşlara da önerilen çözümlerin alayını denememe rağmen bir türlü çözüm bulamadım ve yarım günüm bu illet ile uğraşmaktan heba oldu gitti. Lütfen yardımcı olun şu anda ubuntunun 14.10 en yeni sürümü yüklü ve ben bu OS' u tamamiyle silip elimde hali hazırla olan Windows 8.1 pro iso dosyasını usbme yükleyip format atmak istiyorum ama bu son derece basit işlemi bile yapamıyorum.

turkerataturk

''Mustafa Kemal ATATÜRK''

heartsmagic

Alıntı yapılan: Novitec571.. uygulama sayısının ve desteğinin çooook az olması sebebiyle tekrardan windows8.1 pro ya geçiş yapmak istiyorum
Sonrasında okuyacak yeni kullanıcılar için not düşelim, bu söylenen muhtemelen Windows uygulamaları için söylenmiş durumda. Zira, Ubuntu depolarındaki uygulama sayısı çoooooook fazladır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Novitec571

Alıntı yapılan: heartsmagic - 28 Haziran 2015 - 22:44:32
Alıntı yapılan: Novitec571.. uygulama sayısının ve desteğinin çooook az olması sebebiyle tekrardan windows8.1 pro ya geçiş yapmak istiyorum
Sonrasında okuyacak yeni kullanıcılar için not düşelim, bu söylenen muhtemelen Windows uygulamaları için söylenmiş durumda. Zira, Ubuntu depolarındaki uygulama sayısı çoooooook fazladır.

Bu biraz acımazsızca olmuş yeni arkadaşların aklında kötü bir ön yargı oluşturmasın ama windows ya da macten linux a geçenler için büyük ihtimalle bir avuç uygulama varmış gibi gelecektir fakat şu var ki kullandığım aşina olduğum ve kullanmak zorunda olduğum diller yüzünden gereken uygulamalar Windowsta var ve Ubuntu desteği yok Wine ile açılır açılmaz tartışılır şurası bir gerçek ki Linuxteki performans ve rahatlığı hiç bir yerde bulamadım fakat aşina olduğum uygulamalar beni kısıtlıyor ve şu anda kendimi geliştirmem için Adeta Windows a mahrum bırakılmış bulunmaktayım. Bu nedenle de Windows a geri dönmek istiyorum ama gel gör ki ne yaparsam yapayım  bu tarz iso yazdırma usblerimi görmemekte ısrar ediyor ve inanın gına geldi bir önceki gelişimde şak diye halletmiştim halbu ki :(

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

turkerataturk

''Mustafa Kemal ATATÜRK''

unpredict

sudo add-apt-repository ppa:colingille/freshlight
sudo sh -c "sed -i 's/trusty/saucy/g' /etc/apt/sources.list.d/colingille-freshlight-trusty.list"
sudo apt-get update
sudo apt-get install winusb

ubuntu 14.04 için yukarıdaki komutlar ile winusb yükleyip windows'u usb'ye yazdırabilirsin. Ancak madem Linux'ın performansına ve rahatlığına alışkınsan windows'un yanına kurup zamanını Linux'ta geçirip sadece ihtiyacın olduğunda windows'a geçebilirsin.

Eğer winusb sorun çıkarırsa şunuda yapabilirsin usbyi bağladıktan sonra gparted aracını açıp usb'ne sağ tıklayıp ntfs formatı ile biçimlendirip tekrar usb'ye sağ tıklayıp bayrakları yönet deyip boot seçeneğini seçtikten sonra unetbootin 494 sürümü ile usb'nizi görecek duruma gelecektir.