Grub sorunsalı

Başlatan yusufdebreli, 27 Haziran 2015 - 22:15:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yusufdebreli

Merhabalar,
bu benim ilk ubuntu deneyimim bu yüzden konuyu yanlış yerde açmış olabilir af edin.
Sorunum;
Pc yı ilk açtığımda grub ile karşılaşıyorum bunu nasıl tamamen kaldırırim ve oradan ister ubuntu istersen bir alt menüden giriyor sayfa böyle kalıyor bu sorunu nasıl kaldırırim?

turkerataturk

Eğer sadece ubuntu varsa sistemde bu menünün gelmemesi lazım,,

PCde başka sistem var mı ?
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

yusufdebreli

Hayır yok, eskiden Windows vardı, sildim.

turkerataturk

sildim derken ubuntu yu kurarken diskin tamamını sildiniz mi ?

if

@yusufdebreli, yaşadığınız sorunu anlayamadım. Bilgisayarı açtığınızda sizi Grub ekranı karşılamakta. Grub, işletim sisteminin önyükleyen bir uygulama. Bu uygulamanın görünmesini isetmiyor, bilgisayarı açtığınızda direk Ubuntu'nun önyüklenmesini istiyorsanız, Ubuntu açıldıktan sonra

sudo -H gedit /etc/default/grub

komutu ile açacağınız dosyadaki

GRUB_TIMEOUT

değişkenlerinin değerini 0 yapın.

"...alt menüden giriyor sayfa böyle kalıyor..."
ile ne kastettiğinizi anlayamadım. Grub menüsünden Ubuntu'yu seçince ikinci ekran görüntüsündeki durumla mı karşılaşıyorsunuz? Ubuntu açılmıyor mu?

turkerataturk

@if tam kurulum yapamamış sanırım windows dan kalan bir şeyler gördü ki grup menü ile açılıyor değil mi ?

@yusufdebreli yada

sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer
sudo apt-get update
sudo apt-get install grub-customizer

grub-customizer programından /genel ayarlar/ seconds 0 yaparak kayıt edin  sorun çözülücektir..

yusufdebreli

Bit sorunum daha var usb biçimlendirme istediğimde hata veriyor bunu nasıl yapabilirim.

turkerataturk

bellek biçimlendirme de stabil olarak çalışan mintstick programı kullan;

http://packages.linuxmint.com//pool/main/m/mintstick/mintstick_1.2.2_all.deb

if

Alıntı yapılan: mustangank - 27 Haziran 2015 - 22:38:35
@if tam kurulum yapamamış sanırım windows dan kalan bir şeyler gördü ki grup menü ile açılıyor değil mi ?

Evet, olabilir.

Alıntı yapılan: yusufdebreli - 27 Haziran 2015 - 22:43:13
Bit sorunum daha var usb biçimlendirme istediğimde hata veriyor bunu nasıl yapabilirim.

Burada bahsettiğiniz sorunlara ne oldu @yusufdebreli? Bizimlendir için Gparted uygulamasını kullanabilirsiniz. Wikimizde detaylıca anlatılmıştır[1].

[1] http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=GParted

yusufdebreli

Sanırım ben size sorunum hatalı anlattım.
Her aşamayı teker teker gösteriyim.

Ilk önce pc yı normal başlatıyorum

Daha sonra grub geliyor buradan ne yaparsam yazayım hiçbir türlü giremiyorum. Aşağıdaki yer geliyor.

Bu durumda normal olarak ubuntuyu açamıyorum o zamanda usb tanıyorum.

Bunu taktikdan sonra gelen menüden try yazan yere giriyorum ve ubuntu açılabilir hale geliyor.

Ama burada ise ne tür ayar yaparsam yapayım pc yı kapatıp açtığımda yine ilk baştan başlıyorum.
kurulum hatalı olmasından dolayı yeniden kurmak istedim ama bu seferde usb yi formatlayamadım.

if

@yusufdebreli, yine sorununuzu anlayamadım:)

Bilgisayarı ilk açtığınızda Grub ekranı geliyorsa Ubuntu kurmuşsunuzdur. Lâkin, anladığım kadarıyla siz tekrar Ubuntu kurmak istiyorsunuz ki USB bellek üzerinden Ubuntu canlı cd/usb'sini açıyorsunuz. Bilgisayarı ilk açtığınızda Ubuntu'yu seçip enter tuşuna bastığınızda masaüstüne düşebiliyor musunuz?

Eğer bilgisayarın ilk açılışta USB'yi görmesini isityorsanız BIOS üzerinden açılış sırasını değiştirmeniz gerekiyor.

turkerataturk

usb üzerinden ubuntu açarak usb formatlanmaz ki..

usb olmadan ubuntuyu açabiliyormusunuz ?

yusufdebreli

Hayır ilk başta ubuntu ya girdiğimde masaüstü ne gelemiyorum onun yerine bu sayfa geliyor yarım saat burada beklemeye rağmen bir şey olmuyor.
Bu sayfa geliyor

turkerataturk

Elinizde başka pc varsa ondan kurun. usb üzerinden ubuntu açarak usb ye ubuntu kuramazsınız bildiğim kadarı ile çünkü o anda usb belleği kullanıyor olacaktır.

yusufdebreli

Hayir su anda elimde pc yok yeninden iso dosyasi yukluyorum usb yi bicimlendirmeye calicagim bir daha deneyecim
Baska bir onerisi olan var mi

turkerataturk

boş dvd ye yazabilirsin yada başka 2. usb olabilir.

if

@yusufdebreli, o ekranda "ACPI Invalid _PSD Data" mı yazıyor? Bu bilgisayarın marka ve modeli nedir? Ubuntu'nun hangi sürümünü kurmaya çalışıyorsunuz? Ubuntu canlı cd/usb ile "Ubuntu'yu kurmadan dene" seçeneğini seçince masaüstüne düşebiliyor musunuz? Bilgisayarı açınca gelen Grub ekranında Ubuntu seçili iken "e" tuşuna basın; "linux" ile başlayan satırın sonundaki "quite splash" kelimelerini silin; ctl+x tuşlarına basarak sistemi başlatın. Bu durumda sistem yine takılı kalırsa, takılı kaldığı ekranın bir görüntüsünü buraya geçin, fakat benim rahat okuyabileceğim bir görüntü olursa memnun olurum.

feritarslan

Eğer sisteminde Windows yüklü ise Hızlı başlatı kapat, C: sürücüsünün korumasını kapat, sorunun düzelecektir.
                CloneZilla

yusufdebreli

Alıntı yapılan: if - 27 Haziran 2015 - 23:44:54
@yusufdebreli, o ekranda "ACPI Invalid _PSD Data" mı yazıyor? Bu bilgisayarın marka ve modeli nedir? Ubuntu'nun hangi sürümünü kurmaya çalışıyorsunuz? Ubuntu canlı cd/usb ile "Ubuntu'yu kurmadan dene" seçeneğini seçince masaüstüne düşebiliyor musunuz? Bilgisayarı açınca gelen Grub ekranında Ubuntu seçili iken "e" tuşuna basın; "linux" ile başlayan satırın sonundaki "quite splash" kelimelerini silin; ctl+x tuşlarına basarak sistemi başlatın. Bu durumda sistem yine takılı kalırsa, takılı kaldığı ekranın bir görüntüsünü buraya geçin, fakat benim rahat okuyabileceğim bir görüntü olursa memnun olurum.
Orada tam olarak
=1.351866] ACPI Invalid  _PSD Data= yaziyor
Pc markasi Acer Modeli ise Aspire 5100 Ubuntu 14.04.2 LTS surumunu yuklemeye calisiyorum
su anda pc yi acamiyorum yalnizca
http://i.imgur.com/IecsmgIh.jpg suradaki try satirindan girince aciyorum burada da pcyi kapatip acinca her sey gidiyor
diger yazdiklarini anlamadim
yazim hatali oluyor cunku klavye ingilizce yine pc yi ayarlayamadigim icin klaveyi duzenleyemedim

if

@yusufdebreli, bilgisayarda kurulu olan Ubuntu sürümü nedir?

heartsmagic

Başka bir yerde anlatmana gerek yok, kaldı ki zaten bağlantı açılmıyor üyelik işlemi yapılmadan.
@yusufdebreli, "try ubuntu" diyerek Ubuntu'yu açabiliyorsun? Bu durumda diskine de kurabilmen lazım. Hatta hiç "try.." demeden "Install.." dersen doğrudan kuruluma da geçebilirsin. Eğer kurulum yapmazsan USB üzerinde bir değişiklik yapamazsın zira hazırladığın bellek kurulum belleği.

Kurulumu denedin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yusufdebreli

Zaten pc ye kurmuştur ama ilk giriste çıkmaması gerektiği halde grub çıkıyor her neyse oradan oradan ne yaparsam yapayim giremiyorum o apcı yazan yere geliyor bende usb takiyorum oeadan yapıyorum kurulum bitince yeniden başlat diyerek res çektirilen sonra usb çıkarıyorum ama yine gruptan ubuntu ya basınca ACPI ekranı geliyor
iso hatalı olsa digecem ama ilk başta böyle hata yoktu gruptan ubuntu diyordum direk masaüstüne geliyordum ama artık gelmiyor

heartsmagic

Ubuntu'nun hangi sürümü bu? Karşına çıkan hata sistemin açılmasını engellememeliymiş esasında, beklesen dahi sistem açılmıyor öyle mi?
Ubuntu yazısının üzerindeyken e tuşuna bas Grub seçkesinde. Sonra quiet splash yazan satıra in klavye ile, bir boşluk bırak orada ve noacpi yaz. Sonra ctrl+x ile sistemi başlatmayı bir dene bakalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

jaschar

grub i tekrar kurmayi dene. olmazsa confige bir bak. config de saglamsa baştan kurulum.
projectdisco - state of art android distribution .