Linux saçmalığıyla yaşadığım uzun bir öykü

Başlatan Cuaresma45, 25 Haziran 2015 - 23:02:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cuaresma45

Merhaba arkadaşlar. Linux saçmalığı yüzünden 1 aydır başıma gelmeyen kalmadı. Size uzun hikayemi anlatayım. 9.5 yıllık bilgisayarımda Windows xp den başka bir şey kullanmamıştım. Bilgisayara virüs girdi ve kullanılmaz hale gelince bende neden bu sefer linux kurmayayım dedim. Ubuntu 14.04 veya 15.02, linux mint cinnamon, elementary os vb... Hepsini denedim ve emin olun nomodeset i dahi biliyorum. Hiçbirinde masaüstünü getirmeyi bile başaramadım. Şimdi siz bana bu senin bilgisizliğindendir diyeceksiniz ama forumda açmadığım konu kalmadı ama cevap verenler olsada bir türlü sorun çozülmüyor. Geriye kalan linux mint mate ve kde, lubuntu açılmayı başardı. Mate ve kde de açmayı başarmak için kapalı kaynak amd driveri yüklemem gerekiyordu. Yükledim ama ne flash playeri doğru düzgün çalışıyordu nede java açılabiliyordu. Şimdi diyeceksiniz flash player google chromenin içinde gömülü olarak geliyor.
Google chrome yi açabildiğim ne mağlum. Anca ekran kartını devre dışı bırakıp açabiliyordum ve o zaman oyunlarda ve videolarda kasıyordu. Diğer tarayıcılar 8 sürüm eski flash playeri ya kullanıyor ya kullanmıyor. Gelelim java kısmına. Anlatmak bile istemiyorum en sevdiğim minecraft oyununda 80 yerine 3 fps alıyordum(herşeyi denedim şimdi çözüm bulmaya calismayin). Kde sürümünde de aynı sorunlar mevcuttu. Lubuntu ya gelelim. Ar ti fact(tabi adı buysa). Ekran kesik kesik geliyordu. Ne yaparsam yapayım açık kaynak sürücü de ise yaramadı kapalı da. Hatta kapalıda amd catalyst control center, driver bulunamadı diye bir hata veriyordu. Videolarda ses önden görüntü arkadan gelip kasıyordu. Emin olun bütün bu sorunlar için forumda konu açmaktan oyunlara vakit ayıramadım. Ve sonuç hiçbirşey. Şimdi bana edeceğiniz itirazlar olacak elbette. 9.5 yıllık bilgisayarda olacak tabi. Bilgisayarıma xp den 10 a kadar bütün windowsları kurdum hepsi birbirinden sorunsuz ve hızlı çalışıyor. yemin ediyorum virüslü bir pc den bu kadar çekmedim. Siz siz olun şuanda windows kullanıyorsanız sakın ha linuxa geçmeyin. Gerek uygulama desteği gerek sorunsuzluğu ile crackli xp bile daha iyidir. Üşenmeden şu yazımı okuyanlara çok teşekkürler. Yarın mümkünse technopat ın sitesinden 8.1 indirip kurucam.

cokomoko

9.5 yıllık bilgisayarda linux'un yağ gibi akması gerekti, tabi unity biraz ağır gelebilir.Donanıma bağlı sorunlar da yaşamış olabilirsiniz.Bu linux'un esnekliğini, hızını ve taş gibi sağlam olduğu gerçeğini değiştirmez.
Yeterli tecrübe edinirseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

ata1

bahsettiklerinin hepsi full çalışıyordu windows da ama linuxda çalışmadı diyorsun sadece bizleri gülümsettin  ;D teşekkürler

Cuaresma45

Alıntı yapılan: cokomoko - 25 Haziran 2015 - 23:15:07
9.5 yıllık bilgisayarda linux'un yağ gibi akması gerekti, tabi unity biraz ağır gelebilir.Donanıma bağlı sorunlar da yaşamış olabilirsiniz.Bu linux'un esnekliğini, hızını ve taş gibi sağlam olduğu gerçeğini değiştirmez.
Donanıma bağlı sorun olduğunu kesinlikle sanmıyorum windows 8.1 de çalışan bir oyun xubuntu da nasıl çalışmaz. Ayrıca hikayemi tam okumadınız galiba. lubuntu da aynı sorun mevcut ve lxde xfce kadar hafif bir masaüstü ortamı

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Haziran 2015 - 23:23:35

Alıntı yapılan: eral - 25 Haziran 2015 - 23:17:13
bahsettiklerinin hepsi full çalışıyordu windows da ama linuxda çalışmadı diyorsun sadece bizleri gülümsettin  ;D teşekkürler
İnanmayabilirsin. O senin düşüncen. Ama çalışmıyor işte ne istiyorsun screenshot mu atayım video mu hemen yüklerim olmuyor işte kardeşim bir türlü kurtulamadım linux çilesinden. Yarın 8.1 yükleyip keyfime bakıcam.

1910

Alıntı YapYarın 8.1 yükleyip keyfime bakıcam
Diyerek Linux'un, Linux kullanıcılarının canını acıtamazsınız

ata1

Alıntı yapılan: Cuaresma45 - 25 Haziran 2015 - 23:20:56
Donanıma bağlı sorun olduğunu kesinlikle sanmıyorum windows 8.1 de çalışan bir oyun xubuntu da nasıl çalışmaz. Ayrıca hikayemi tam okumadınız galiba. lubuntu da aynı sorun mevcut ve lxde xfce kadar hafif bir masaüstü ortamı

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Haziran 2015 - 23:23:35

İnanmayabilirsin. O senin düşüncen. Ama çalışmıyor işte ne istiyorsun screenshot mu atayım video mu hemen yüklerim olmuyor işte kardeşim bir türlü kurtulamadım linux çilesinden. Yarın 8.1 yükleyip keyfime bakıcam.
bizde sana videosunu atalım mı nasıl oynadığımızın  :o demek ki bir yerde eksiklik var acaba nerede  ;D

Cuaresma45

Alıntı yapılan: eral - 25 Haziran 2015 - 23:31:32
Alıntı yapılan: Cuaresma45 - 25 Haziran 2015 - 23:20:56

bizde sana videosunu atalım mı nasıl oynadığımızın  :o demek ki bir yerde eksiklik var acaba nerede  ;D
Eksiklik var ise anlatanlar düzgün anlatamıyor demektir. [emoji14]

ata1

yani diyorsun ki ev sahibi suçlu peki hırsızın hiç suçu yok mu ?
bence son kullanıcı olduğunuzddan alışkanlıkla istediğiniz şu aç ileri ileri kur oyna .
lınux'da işler biraz farklıdır  ;D bizler emek harcayarak birşeyleri başarmanın keyfini yaşamayı seviyoruz .
sana mutluluklar 8.1'rin ile

if

@Cuaresma45, herhangi bir GNU/Linuz dağıtımı kullanmamaya, yerine başka bir işletim sistemi kullanmaya karar verdiyseniz bunu gerçekleştirmenize bir şey demeyiz. Fakat bu kararınız ardından burada "Linux söyledir böyledir..." şeklinde cümleler sarfeden bir konu açmanızı yanlış bulurum. Ben gidip diğer işletim sistemlerinin forumlarında o işletim sistemlerinin eksik/kötü bulduğum yanlarını forum üyelerine anlatmıyorum. Eğer varsa geliştirilmesini düşündüğüm kısımları, bunu ilgili mercilere bildiririm. Meramımı anlatabildiysem konu daha fazla raydan çıkmadan kapatayım.