Ubuntu Türkiye E-Dergisi SUDO 1. Sayı

Başlatan Eren, 16 Kasım 2008 - 01:39:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bedreddin

Dergiyle beraber foruma ciddi bir kullanıcı akışı mı oldu? Yeni üyeler, çoğunlukla hesabını eskiden açmış ama daha önceden görmediğim üyeler görüyorum forumda :)
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim!

Eren

Forumun ziyaretçi oranında dergiden sonra bir artış ya da azalış olmadı.

hikmet Murat

Bütün emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Merendoglu

Dergini indirdim. Çok güzel bir iş. Türkçem iyi olsaydı, bende derginin sonrakı sayılarına çalışanlara katılardım!
Ubuntu İran sitesinde de FCM-yi farsçaya çevirmek istiyorlar ama şimdiye kadar heç bir iş görememişler.
facebook-dakı kardeşler, lütfen beni arkadeşliğe eklesinler:
http://www.facebook.com/profile.php?id=751624231

Tüm türkiyeliler, benim arkadeşim. Teşekkür

Burak

Alıntı yapılan: Merendoglu - 23 Kasım 2008 - 07:53:34
Dergini indirdim. Çok güzel bir iş. Türkçem iyi olsaydı, bende derginin sonrakı sayılarına çalışanlara katılardım!
Ubuntu İran sitesinde de FCM-yi farsçaya çevirmek istiyorlar ama şimdiye kadar heç bir iş görememişler.

Musa, istersen sen de katılabilirsin. Sen yazını hazırlarsın kendi Türkçenle (ki gerçekten gayet iyi), biz onu Türkiye Türkçesine çeviririz ve yayınlarız.

MURATSPLAT

Şöyle bir göz gezdirdim. Gayet güzel olmuş  :)

Bu dergiyi çıkaran arkadaşların ellerinde ne kadar  gimp ve scribus ile ilgili ingilizce  ya da türkçe döküman varsa paylaşabilir mi ?  Fakülte de bir dergi projesi için araştırma yapıyorum. Eğer tatminkar olunursa scribus ve gimp kullanılarak bir dergi çıkaracaz.. Adobe'nin ürünlerini kullanmak istemiyorum..

Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

egitimist

Ben, pozitifpc dergilerindeki scribus yazıları haricinde Türkçe kaynağa rastlamadım. Önerim; öğrenmek amacıyla scribus ile uğraşmandır ve SUDO 2. sayıyı beklemendir.

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: MURATSPLAT - 23 Kasım 2008 - 15:07:19

Bu dergiyi çıkaran arkadaşların ellerinde ne kadar  gimp ve scribus ile ilgili ingilizce  ya da türkçe döküman varsa paylaşabilir mi ?  Fakülte de bir dergi projesi için araştırma yapıyorum. Eğer tatminkar olunursa scribus ve gimp kullanılarak bir dergi çıkaracaz.. Adobe'nin ürünlerini kullanmak istemiyorum..

Gimp Uzmanı der ki :

Bir şeyi yapmayı biliyorsan kullandığın programın ne önemi olabilirki ?  Bir yıl içinde sadece SUDO dergisinde yayınlanan gimp yazılarım. GIMP için eksiksiz bir kaynak olacak. Öncelikle programları kurup öğrenmeye başlamanı tavsiye ederim. 

Eren

Alıntı yapılan: Verbatim - 20 Kasım 2008 - 23:12:35
Dergiyle beraber foruma ciddi bir kullanıcı akışı mı oldu? Yeni üyeler, çoğunlukla hesabını eskiden açmış ama daha önceden görmediğim üyeler görüyorum forumda :)

Son haftalık rapora göre son 1 hafta içerisinde (derginin yayınlanmasından sonra) %30-40 arası ziyaretçi kaybı yaşandı. Normalde tersi olması gerekirdi ama düşüş olması beni şaşırttı.

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: Eren - 23 Kasım 2008 - 19:45:04

Son haftalık rapora göre son 1 hafta içerisinde (derginin yayınlanmasından sonra) %30-40 arası ziyaretçi kaybı yaşandı. Normalde tersi olması gerekirdi ama düşüş olması beni şaşırttı.

ben böyle olacağını tahmin etmiştim. Derginin tümünü okumak zaman alıyor. :D

Bedreddin

Gerçekten ben de şaşırdım şu anda. İlginç bir veri.
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim!

olaki

Alıntı yapılan: Verbatim - 23 Kasım 2008 - 20:04:53
Gerçekten ben de şaşırdım şu anda. İlginç bir veri.

Bence bu düşüş 8.10'un getirdiği ekstra kullanıcı/ziyaretçi eksilmesidir.

Semih

Hayırlı uğurlu olsun  arkadaşlar.Ne zamandır giremedim siteye dergiyi görünce mükemmel oldu=).Okulda herkese duyurcam
A.Semih Türk

engiverson

Çok güzel bir çalışma olmuş. Emeği geçen herkese çok teşekkürler

ubunturk

ubuntu-tr ailesine sonsuz teşekkürler ve minnetlerimi sunarım.Böyle bir ailenin bireyi olmak onur verici:D
_,-O
O(_)) ubuntu
 `-O

osmancan

Ubuntu User number is # 33126
Linux user number is #529943

sadokbjk

güzel bir çalışma olmuş. emeğiniz için teşekkürler.
işten fırsat buldukca kısa süreli forumu ziyaret ediyordum, dergiyi okumak bir kaç gün süreceği için daha seyrek girerim heralde. herkes benim gibi hareket ediyorsa kullanıcı sayısındaki azalma buna bağlanabilir.

yok2504

severek vebir çırpıda okuduğum bir dergi oldu herne kadar win kullanıcısı olsamda ubuntumu kurayim pardusmu kurayim diye düşünürken derginize rastladım ubuntunun daha gelişmiş olduğunu söylemek isterim.

üşenmedim banner yaptım anasayfanda duyurdum yeni sayıyı çıkartırsanız yeni sayıyıda severek duyurmak isterim.

http://www.torrentalem.com/
http://www.torrentalem.com/alem-forum/ynt_ubuntu_turkiye_dergi_cikarmi351_304lk_sayisi_burada-t1227.0.html

Bir çok isimi tanıyorum burada onlarıda görmek hoş oldu :)

herkese sevgiler
aynı enerjiyle devam etmeniz dileğiyle...

heartsmagic

@yok2504, beğeni ve desteğin için teşekkürler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

MURATSPLAT

Alıntı yapılan: egitimist - 23 Kasım 2008 - 18:39:14
Ben, pozitifpc dergilerindeki scribus yazıları haricinde Türkçe kaynağa rastlamadım. Önerim; öğrenmek amacıyla scribus ile uğraşmandır ve SUDO 2. sayıyı beklemendir.

Sabırsızlıkla bekleyecem..  Dergiyi okudum çok güzel olmuş.
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

MURATSPLAT

Alıntı yapılan: Gimp Uzmanı - 23 Kasım 2008 - 19:16:58

Gimp Uzmanı der ki :

Bir şeyi yapmayı biliyorsan kullandığın programın ne önemi olabilirki ?  Bir yıl içinde sadece SUDO dergisinde yayınlanan gimp yazılarım. GIMP için eksiksiz bir kaynak olacak. Öncelikle programları kurup öğrenmeye başlamanı tavsiye ederim. 
Gimp resmi dökümanlarına bakıyorum.  Bir iki siteden  gimp  örneklerine bakıyorum. Dergilerdeki örneklerle dolu olursa çok hoş olacak..
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: MURATSPLAT - 28 Kasım 2008 - 13:01:50
Alıntı yapılan: Gimp Uzmanı - 23 Kasım 2008 - 19:16:58

Gimp Uzmanı der ki :

Gimp resmi dökümanlarına bakıyorum.  Bir iki siteden  gimp  örneklerine bakıyorum. Dergilerdeki örneklerle dolu olursa çok hoş olacak..

Hazırladığım örneklerin kullanılabilir olduğuna inanıyorum. Yabancı sitelerden alınıp Türkçe'ye çevrilen kaynaklar hakkında yorum yapamam. Ama şu varki benim kullandığım yöntem herkes tarafından çok kolay kullanılabilir bir yöntem ikinci sayıyıda gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

3mr3

Tebrikler. Bütün ubuntu ailesine hayırlı olsun.
Ben, seninle ben oldum. | Başkalarına karşı merhametli, şefkatli, iyiliksever...

Gimp Uzmanı

İkinci sayı için hazırlıklar devam etmektedir. Sizlere birinci sayıdan çok daha kaliteli bir içerik ve tasarımla ikinci sayıyı sunacağız.

kanzakande

Güzel, faydalı bir çalışma, ekip işi. ellerinize sağlık. Faydalandık, faydalanacağız.