Her dağıtım sorun çıkartıyor :(

Başlatan Cuaresma45, 25 Haziran 2015 - 16:29:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cuaresma45

Merhaba arkadaşlar. Bilgsayarım 9,5 yıllık. Şuan windows 7 kurulu ama google chromede gezerken sık sık site çökmeleri oluyor. Ve bazenleri bilgisayar mavi ekran verip kapanıyor. Windows'tan çok sıkıldığım için linux yüklemek istedim. Fakat önceden(1-2 ay) birçok dağıtımı yüklemeyi denesemde tamamen sorunsuz olanını görmedim ve forumda konu açmama rağmen sorunu çözen çıkmadı. elementary os, ubuntu yüklediğimde hiçbirşey açılmıyordu(nomodeset i denedim). linux mint yüklediğimde ise flash player sorunu vardı ve google chrome anca ekran kartını devre dışı bırakınca giriyordu ve ozaman oyunlar kasıyordu. Onun üstüne java da sorunluydu hiç bir şey açılmıyordu. Ben bütün sorunlardan çok sıkıldım. Ubuntu nun 15.2 sürümünde bu sorunlar düzeltilmiş midir? yada xubuntu veya diğer dağıtımlar yüklesem sorun çözülür mü? Bütün dağıtımlarda böyle olacak ise windows kullanmaya devam edeceğim. Yazdığım bütün bu yazıları üşenmeden okuyup cevap verenlere çok teşekkür ederim.

betseg

iskenderoguz

ekremsenturk

Windows için Hdhealt adında bir uygulama var . O uygulama ile diskini bir tarat, ve ne sonuç veriyor incele. Veya Ubuntu'yu DVD'den başlatıp, disk yönetimi ile "Smart" bölümünden disk'inin sağlık durumunu öğren.

FireSwords

Donanımsal bir şeyler de olabilir. Windows üzerinde sürekli mavi ekran normal değil. Windows artık eskisi kadar kararsız değil. Yeni sürümlerde mavi ekran donanımsal sorunlar dışında çok nadir bir görülüyor.

Cuaresma45

Alıntı yapılan: Ustadharak - 25 Haziran 2015 - 17:37:07
Donanımsal bir şeyler de olabilir. Windows üzerinde sürekli mavi ekran normal değil. Windows artık eskisi kadar kararsız değil. Yeni sürümlerde mavi ekran donanımsal sorunlar dışında çok nadir bir görülüyor.

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 25 Haziran 2015 - 17:22:43
Windows için Hdhealt adında bir uygulama var . O uygulama ile diskini bir tarat, ve ne sonuç veriyor incele. Veya Ubuntu'yu DVD'den başlatıp, disk yönetimi ile "Smart" bölümünden disk'inin sağlık durumunu öğren.
Şansa bakın konuyu hemen açtıktan sonra windows olay bimlemlesine bağlanamıyor dedi ve bilgisayar windows 95 temasından çıkamayıp boşta svchost %50 CPU kullanıyordu. Şuan lubuntu 15.04 yüklüyorum yüklemesi bitsin HDD testi yapıcam CD den.

heartsmagic

Konuyu kapatalım, diğer konularda konuştuğumuz üzere çıkan sorunlar ayrı başlıklarda dile getirilebilir. Konuyu kapatmamızın bir başka nedeni de yeniden kuruluma gidiliyor olması.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.