[Çözüldü] LibreOffice Writer'da Panel Kısayollarını İptal Etme

Başlatan emrah_13, 24 Haziran 2015 - 16:33:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emrah_13

Merhabalar,

LibreOffice Writer'ın 4.4.4.2 sürümünü kullanıyorum. Programı kullanırken "alt + a, alt + d, alt + e, alt + g, alt + t" tuşlarına birlikte basınca sırasıyla "araçlar, dosya, ekle, görünüm, tablo" pencereleri panelden açılıyor. Ben bu kısayolları kaldırmak istiyorum; çünkü eklemek istediğim makrolar var. Acaba bunu nasıl yaparım? Alakanız için şimdiden teşekkür ederim.
Gönül neyi severse güzel odur.

matrax_41

Araçlar menüsündeki özelleştirme ayarlarından yapabilirsin.

emrah_13

Alıntı yapılan: matrax_41 - 24 Haziran 2015 - 16:42:58
Araçlar menüsündeki özelleştirme ayarlarından yapabilirsin.

"Özelleştir" seçeneğindeki "Klavye" başlığı altında görünen seçeneklerden yapmamı söylediniz sanırım; ama bu sorunun çözümünü ben bahsettiğiniz yerde göremedim. Acaba tarif edebilir misiniz?

matrax_41

Klavye menüsündeki kısayollardan istediğinizi seçip değiştire tıklayarak işlevini değiştirebilirsin. Değiştir menüsündeki işlevler bölümündenden makroları seçerek makro da atayabilirsin.

emrah_13

Alıntı yapılan: matrax_41 - 24 Haziran 2015 - 19:45:53
Klavye menüsündeki kısayollardan istediğinizi seçip değiştire tıklayarak işlevini değiştirebilirsin. Değiştir menüsündeki işlevler bölümündenden makroları seçerek makro da atayabilirsin.

@matrax_41, klavye menüsünde makrolara kısayol atayabiliyorum. Ancak alt+a, alt+e, alt+d, alt+g ve alt+t şeklinde kısayol atayamıyorum maalesef. Atasam bile çalışmıyor. Mesela pencere açıkken alt+a tuşlarına bastığımda panelden "araçlar" penceresi, alt+e tuşlarına bastığımda ise panelden "ekle" penceresi açılıyor. Benim atadığım makro ise çalışmıyor.

matrax_41

Ben makro atamadım ama farklı bir işlev atadım. Atadığımda menü açılmadı o işlev çalıştı. Makro yerine herhangi bir başka işlev atamayı dener misin.

emrah_13

Alıntı yapılan: matrax_41 - 24 Haziran 2015 - 19:54:16
Ben makro atamadım ama farklı bir işlev atadım. Atadığımda menü açılmadı o işlev çalıştı. Makro yerine herhangi bir başka işlev atamayı dener misin.

Atadım yine olmadı. http://www.noobslab.com/2015/01/libreoffice-44-release-brings-ui-other.html adresinden libreoffice'i güncellemiştim. Acaba bundan dolayı olabilir mi sorun diye düşündüm. 4.2.8 sürümünü yükledim. Bu sürümde de aynı oluyor. Neyi farklı yapıyorum bilmiyorum ki?

matrax_41

Kısayolu seçtiğin yerin karşısında atadığın işlev gözüküyor mu ? Eklediğim resimde bir örneği var. alt+a kısayolunun karşısında aç işlevi var .

mhmtkrktr

@matrax_41'in paylaştığı ekran görüntüsüne göre, alt tarafda ki Libreoffice makrolar bölümününe ait alt menülerde hangi makroyu kullanmak istiyorsan onu seçmen (işaretlemen) ve tekrar üst bölümden, bu makro için hangi kısayolu kullanmak istiyorsan o kısayolu seçip, değiştir demen yeterli olur.
Yani örn:capitalise.bsh için Ctrl + A kısayolunu atayalım. Şu şekilde;

Libreoffice makrolar / share / capitalise /capitalise.bsh işaretli durumda iken, Kısayol tuşları bölümünden Ctrl +A 'yı seçip Değiştir demen gerekir. Tamam deyip çıkış yapınca ctrl + A kısayolu bu makro için çalışacaktır.

emrah_13

"alt+a, alt+e, alt+d, alt+g ve alt+t" şeklinde olan kısayolların dışında atadığım tüm makrolarım çalışıyor. @matrax_41 maalesef söylediğinizi yapmama rağmen olmuyor. "alt+a" kısayolunu aynı şekilde atadım ama yine olmadı, üstten araçlar penceresi açıldı.

Denemek için Ubuntu Yazılım Merkezi'nden GNOME Shell masaüstü ortamını kurdum ve sonuçta eklediğim makrolar çalıştı. Acaba sistem ile ilgili olabilir mi bu kısayollar? Eğer sistemle ilgili ise bunları nasıl kapatırım? @matrax_41, anladığım kadarıyla GNOME Shell masaüstü ortamı ile Fedora işletim sistemi kullanıyorsunuz. Unity masaüstünde bu sorunu nasıl çözerim acep?

matrax_41

Sistemle ilgili olduğunu sanmıyorum zira unity ile gnome-shell arasındaki fark sadece kabuk. Ama kontrol etmek istersen ilgili kısayolları klavye adlı uygulama üzerinden değiştirebilir veya kaldırabilirsin. Kaldırmak istediğin kısayolun üstüne tıklayıp boşluk tuşunu basman yeterli.

emrah_13

Alıntı yapılan: matrax_41 - 26 Haziran 2015 - 02:40:39
Sistemle ilgili olduğunu sanmıyorum zira unity ile gnome-shell arasındaki fark sadece kabuk. Ama kontrol etmek istersen ilgili kısayolları klavye adlı uygulama üzerinden değiştirebilir veya kaldırabilirsin. Kaldırmak istediğin kısayolun üstüne tıklayıp boşluk tuşunu basman yeterli.

Sorunun çözümünü nihayet buldum. Yabancı sitelerde de bu sorunun çözümü olup olmadığı sorulmuş. "How to disable alt+ keyboard layouts" gibi başlıklar açılmış; ancak oralarda da sorunun çözümü bulunamamış. Sorunun çözümü için ise Araçlar => Özelleştir => Menüler => Menü => Yeniden Adlandır yolu ile kısayollara denk gelen Dosya (alt+d), Ekle (alt+e), Görünüm (alt+g), Araçlar (alt+a) ve Tablo (alt+t) başlıklarını önce değiştirmek (örneğin; "Dosya" yerine "Dosyam" yazılması gibi), sonra da LibreOffice Writer programını kapatıp yeniden başlatarak adlandırmaları eski haline alıp tekrar yeniden programı başlatmak gerekiyor. Bu yöntem ile sorun çözülmüş oldu. İlginiz için teşekkür ederim.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.