Oturum ekranında 10 saniye görüntü bozukluğu !

Başlatan feritarslan, 24 Haziran 2015 - 01:37:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

feritarslan

Kolay gelsin herkeze, ekran kartı sürücüsünü kurduktan sonra sorun yoktu ama plymouth (açılış logosu) ekranını düzelttikten sonra oturum ekranında böyle bi 10 saniye kadar görüntü bozuk oluyor sonra düzeliyor bunu nasıl düzeltebiliriz üstadlar.
                CloneZilla

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

feritarslan

Alıntı yapılan: heartsmagicNe yaptın Plymouth'u düzeltmek için?
Bu dosyaları yükledim ama herzaman yaptığım şeydi busefer ne olduki acaba.

CloneZilla

heartsmagic

fixplymouth betiğini mi uygulamıştın? İlk uyguladığında bu sorun olmuş muydu?

feritarslan

Hayır hocam sonradan oldu ama onunlada alakası vardır belki, Plymouth dan oturum ekranına geçerken oluyor 10 sn kadar sonra oturum ekranı açılıyor orada yok ama bide V86d yi yükledim oradaki notlar bana ait link ile fix_plymouth dosyalarını sayma hocam. önce sudo apt-get install v86d yazdım sonrada dpkg -i *.deb yazdım klasörün içindeyken. daha sonra hwinfo komutunu girdim. En son olarak ./fixplymouth yazdım çözümürlüğü seçtim herşey normaldi sonradan oldu ne olduysa.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Haziran 2015 - 21:42:34

Hocam o değilde bu açılıştaki herşeyi nasıl sıfırlarız ilk kurulduğu gibi öyle yapsak belki sorun çözülür.
                CloneZilla

heartsmagic

feritarslan

Alıntı yapılan: heartsmagicHer şeyi sıfırlamak derken?
Yani hocam şu plymouth ekranı ilk ubuntu kurulduğu gibi olsun istiyorum neden öyle yapamıyoruz ?, benim sorunum "nauveau ve v86d" ile alakalı, nauveau yü kara listeden silince plymouth ekranı normale dönüyor ama masaüstü açılmıyor buseferde, nauveau kara listede ekliyken V86D'yi yüklüyorum plymauth ekranı düzeliyor ama busefer de o 10 saniyelik bozulma oluyor bunu nasıl hallederiz hocam plymouth ekranım koskocaman ubuntu logosu yani çözünürlüğü yüksek onu nasıl düzeltiriz GRUB'u ellemeden.
                CloneZilla

heartsmagic

Önerinin işe yarayıp yaramayacağını bilemiyorum, denemek istiyorsan:
http://askubuntu.com/a/192175/32037

Buradan yola çıkarak:
sudo add-apt-repository ppa:ingalex/super-boot-manager
sudo sh -c "sed -i 's/trusty/raring/g' /etc/apt/sources.list.d/ingalex-super-boot-manager-trusty.list"
sudo apt-get update
sudo apt-get install super-boot-manager
sudo apt-get install -f

Ardından Super Boot Manager isimli uygulamayı açıp, Plymouth bölümünde, "Proprietary drivers" kısmına gelip önerilen şeyi kurman gerekiyormuş. Ardından da fixplymouth olayını sanırım geri alabiliyorsun. Kullanıcı daha sonra bir de Grub'u yeniden kurduğunu söylemiş, bu işlem yetmezse onu da denersin.

feritarslan

Hocam olay nouveau ile alakalı sanırım kara listede olduğu için. Super boot manager bende çalışmıyor hocam bi deniyeceğim.Hocam nouveau kara listedeyken olur mu? bu anlatılanlar.
                CloneZilla

heartsmagic

Bu anlatılanlar derken son verdiğim öneri mi? Olayın sürücü ile alakası yok orada, Plymouth için olan düzeltmeyi geri aldığını söylemiş bir kullanıcı. Denemediğim için ayrıntı vermem zor ne yazık ki.

feritarslan

Hocam sorun şimdi bambaşka görüntü bozukluğu yok ama kontrol ekranındaki yazılar ve plymout ekranı çok büyük çözünürlük düşük olduğu için. Tek sorun bunlar.
                CloneZilla

heartsmagic

Çözünürlük için diğer başlıkta söylediğim bilgileri vermelisin ki önerileri deneyebilelim. Bu başlıktaki sorun nasıl çözüldü?

feritarslan

Hocam bu başlıkta sorun "v86d" denen şeyi kurmadım çözüldü. Onu kurunca oluyor zaten.
                CloneZilla