[Çözüldü] Turbulenz Nvidia toolkit'i istiyor

Başlatan eronis, 22 Haziran 2015 - 15:29:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eronis

http://docs.turbulenz.com/installing.html

https://developer.nvidia.com/cg-toolkit

Burada da gördüğünüz gibi cg toolkit denen bir gerekli paket var ancak sistemimde ati hd 3470 mobility var. Bu durumda ne yapabilirim, bu driver'ı yüklemek güvenli mi, yoksa başka bir yol mu bulmalıyım ? Bu driver'ı AMD sisteme kurmamda bir sakınca yada çakışma vs. olur mu ? Ayrıca bu durumda İntel ekran kartı kullananlar da bu AMD kullanıcıları ile aynı durumda sanırım. Yani benim AMD sistemimde çalışırsa İntel HD Graphics'li bir sistemde de çalışır diyebilir miyim ?
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

if

@eronis, Turbulenz sadece Nvidia ekran kartıyla kullanılabiliniyor olsaydı, sitesinde buna dair bir uyarı olurdu sanırım. Cg araç kitinin bir zarar vereceğini sanmıyorum. Bu araç kitinin desteklediği "profillere" bakarsak - OpenGL ARB vertex programs , OpenGL ARB fragment programs, DirectX 9 pixel shaders - araç kitinin tek bir ekran kartına yönelik yazımlamdığını çıkarabiliriz. Kurmayı deneyin, en kötü ihtimalle çalışmaz, kaldırırsınz. Cg'nin geliştirilmesi durmuş zaten, Turbulenz Ubuntu 12.04 üzerinde denenmiş sadece, o da beta olarak.

eronis

The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

eronis

Oldu, cg tools AMD ile de uyumlu. XUbuntu 14.04'da ve Manjaro Linux'ta denendi.

if

Yüklenmesine sevindim. Kurulum ve çalışma ortamının hazırlanması zor mudur @eronis? Vaktiniz olduğunda forumda bir Nasıl konusunda anlatabilirsiniz:)

eronis

Cg Tools Ubuntu'da deb'den kuruluyor, Manjaro'da (Muhtemelen arch'ta da öyledir) paket yöneticisine cg tool yazdım ve nividia-cg-toolkit'i yükledim. Ancak ubuntu'da Turbulenz SDK [Versiyon].run dosyası sorunsuz kurulurken arch tabanında sorun yaşadım. Nedeni ve çözümü;

run dosyasını vim ile açıyoruz.

python_version=`echo "import sys;print sys.version[:3]"
satırını buluyoruz. Farkındaysanız sonunda python yazıyor. Bu ubuntu için tasarlanmış bir program. Yani geliştirici diğer dağıtımları hesaba katmamış. Oradaki sonra python yazısını python2 yapın, kuracaktır. Ancak halen ayarlar bitmedi. Sınavlarım yaklaştığı için bakamayacağım, ama en yakın zamanda onu da buraya geçiririm.

Bu sorunları manjaro'da yaşadım, ubuntu'da kurulurken bu kadar sorun yaşanmayacaktır. Sonuçta bu oyun motoru ubuntu için tasarlandı.

if

Teşekkür ederim @eronis bu kıymetli vaktinizde zaman ayırıp yazılımı denemek isteyen kullanıcılar için yol gösterdiğiniz için. Sınavlarınızda başarılar dilerim.