Win7 Üstüne Ubuntu Kuracağım ama

Başlatan muhammet28, 21 Haziran 2015 - 16:05:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muhammet28

Merhaba arkadaşlar şuan win7 kullanıyorum c ve d diski var d diskine topladım gerekli fotoğraf ve belgelerimi fakat pc virüslü c ye kurucam ubuntu yu win7yi kaldırıp sorum ubuntuyu kurduktan sonra d deki verilere zarar gelirmi bu virüsleri nasıl temizlemeliyim ki başka pc ye aldığımda o windowsa virüs bulaşmasın?

if

@muhammet28, Ubuntu'yu C bölümüne kurarsanız D'ye zarar vermez. Hem niye böyle bir soru geldi aklınıza? Ubuntu kurduktan sonra GNU/Linux dağıtımları üzerinde çalışan anti-virüs yazılımlarını kurup diski taratırsınız. Windows için yazılmış zararlı yazılımlar Linux üzerinde çalışmayacaktır. Dizinleri gezerek gördüğünüz şüpheli dosyalar silebilirsiniz.

muhammet28

evet ama benim bir şüphemde daha sonra oradan usb ile aldığım bir dosyayı windows'a aktardığımda windows kurulu pc'ye virüs bulaştırması acaba anti virüs programı windowsun virüslerinin hepsini temizlermi mesela virüs exe yapmış bir sürü dosyayı bunları falanda siler mi?

treyteodor

Alıntı yapılan: muhammet28 - 21 Haziran 2015 - 16:05:13
d diskine topladım gerekli fotoğraf ve belgelerimi

Hocam eğer autorun ile çalışan cinsten ise virüslerin , Ubuntuya geçtiğinde resimlerin formatını .JPG .BMP vb. formatlar değilde .EXE olarak görürsün dolayısıyla kolaylıkla bulaşmadan silebilirsin. Fotoğraflarımda giderse diye düşünme autorun fotoğraflarını gizleyip exenin içinde rarlı halde saklayacaktır. Böyle bir durumla karşılaşırsan Arşiv yöneticisi ile açıp içinden fotoğraflarını çıkartabilirsin. Ya da Win7 üzerinde Combofix ile bilgisayarını taratıp Security Essential kurulumu yaparak temizlik yapıp Ubuntu platformuna temiz bir geçiş yapabilirsin.

Dediğin durumla bende karşılaşmışkım XP kullanıyorken Combofix çare oldu.