[Çözüldü] .Run uzantılı dosyaları kurmak

Başlatan BT, 21 Haziran 2015 - 14:03:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BT

Yeni ubuntu kullanıcısıyım.Daha önce açılmış konularda söyleneleri uyguladım, fakat dosyayı kuramadım.Paket bulunamadı, böyle bir dizin yok şeklinde hatalar alıyorum.

if

@BT, neyi kurmaya çalışıyorsunuz? Uyguladığınız komut ve çıktıları görelim.

BT

Alıntı yapılan: if - 21 Haziran 2015 - 15:21:02
@BT, neyi kurmaya çalışıyorsunuz? Uyguladığınız komut ve çıktıları görelim.

Ekran kartı driverlarını kurmaya çalışmıştım.cd ~/Masaüstü/ yazarken M'yi küçük yazdığım için yapamıyormuşum :) Teşekkürler.

feritarslan

Eğer ekran kartı sürücüsü ise ilk önce yazılım ve güncelleştirme bölümünden ek sürücüler kısmına gelerek oradaki sürücüyü kuracaksın daha sonra oturumu kapat;
CTRL + ALT + F1 (Kullanıcı adını, şifreni gir)

cd Rundosyasının/bulundığu/dizin
sudo service lightdm stop
chmod +x Rundosyası.run
sudo sh Rundosyası.run

Çıkan herşeye, yes,accept,yes,yes diyoruz kurulum bittikten sonra
sudo reboot
Eğer ekran kartı değil ise başka birşey ise;
CTRL + ALT
sudo sh Rundosyası.run
Bu anlattığım şekilde yapılmamasına imkân yok.
                CloneZilla

if

@BT, kurulumu gerçekleştirdiniz mi?

Alıntı yapılan: feritarslan - 21 Haziran 2015 - 16:56:34
Eğer ekran kartı sürücüsü ise ilk önce yazılım ve güncelleştirme bölümünden ek sürücüler kısmına gelerek oradaki sürücüyü kuracaksın...

@feritarslan, ek sürücülerden sürücü kurulduktan sonra neden tekrar sürücü kurduruyorsun?

BT

Alıntı yapılan: if - 21 Haziran 2015 - 17:14:31
@BT, kurulumu gerçekleştirdiniz mi?

Alıntı yapılan: feritarslan - 21 Haziran 2015 - 16:56:34
Eğer ekran kartı sürücüsü ise ilk önce yazılım ve güncelleştirme bölümünden ek sürücüler kısmına gelerek oradaki sürücüyü kuracaksın...

@feritarslan, ek sürücülerden sürücü kurulduktan sonra neden tekrar sürücü kurduruyorsun?

Daha önce ek sürücülerden kurmuştum fakat ekran çözünürlüğü pcyi resetleyince değişiyordu.Uçbirimden kurarken, mevcut.. çakıştı.. gibi yazılar çıktı.Ek sürücülerden tekrar kurulum yaptım.Düzeldi.

feritarslan

Alıntı yapılan: if@BT, kurulumu gerçekleştirdiniz mi?

Alıntı yapılan: feritarslan - Bugün, 16:56:34Eğer ekran kartı sürücüsü ise ilk önce yazılım ve güncelleştirme bölümünden ek sürücüler kısmına gelerek oradaki sürücüyü kuracaksın...
Çünki Nvidia'nın sitesinden indirdiğimiz güncelleme dosyası sadece sürücünün tamamı değil. Yazılım merkezinden kurulmadan, indirdiğimizi kuramayız.
                CloneZilla

heartsmagic

@feritarslan, ara ara yaptığımız öneriyi tekrarlayalım: Emin değilsek bir şeyler söylemeden önce teyit edelim bildiklerimizi :)

Nvidia veya ATI'nin kendi sitelerinden indirilen sürücüler güncelleme değildir, tam sürücü dosyalarıdır. Ha depolardan kurmuşuz ha buradan, hiçbir farkı yok kısacası. Önemli olan ikisini bir arada denemememiz. Ubuntu bu sitelerde dağıtılan sürücüleri alıyor, paketliyor ve doğrudan kuruluma hazır hâle getiriyor. Aradaki en büyük fark bu.

Ya ek sürücülerden kurulacak sürücüler ya da siteden indirilen sürücüler vasıtasıyla. İkisi karıştırılmayacak kesinlikle. Eğer sistemde çift kart varsa bu durumda elle kurulum da yapılmamalı, en azından Nvidia için.

@BT, çözülen başlıklarımız için şöyle bir uygulamamız var: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.